Hysterektomie s odstupem času

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36488
10.8.19 20:43
@Anonymní píše:
Pokud máš „jen“ myomy, zkus s lékařem jinou, alternativní metodu, ne takovou radikální, na jakou jsem přistoupila já. U mě to nechtěli řešit jinak jen proto, že děti už mám…

Njn, pro doktory to je jednodušší vyříznout všechno a na nějaké pocity a komplexy dlabou. Manželka si kvůli tomu raději zaplatila operaci v zahraničí, jelikož tady to bylo jednání stylem - uvidíme, pokud budeme pokládat vyříznutí všeho za vhodnější, tak vyřízneme všechno a hotovo. Co preferuje pacient jim bylo srdečně jedno. Ovšem když ten pacient kvůli tomu spáchá sebevraždu, tak je celá operace prakticky zbytečná. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.19 20:45
@Anonymní píše:
Pokud máš „jen“ myomy, zkus s lékařem jinou, alternativní metodu, ne takovou radikální, na jakou jsem přistoupila já. U mě to nechtěli řešit jinak jen proto, že děti už mám…

Myomy mám, děti už taky. Je mi 47, přemýšlím, že si nechám odstranit i vaječníky.

• Citovat
  • Upravit
26870
10.8.19 20:47
@Anonymní píše:
@anahry hodně…jak jsem psala, mám pocit, že nejsem 100% ženská.

Je to v hlave. Drive jsem. nevedela, ze delohu mam (mimo dny MS a tehotenstvi), dnes nevim, ze ji nemam. Je to vnitrni organ, ktery neni videt. Cizi lide nevedi, ze jsem po zakroku. Navic jsem ve veku, kdyz uz deti rodit nechci, takze mi vazne nechybi.

Tvuj problem je ten, ze te neco trapi, nejsi vyrovnana a spokojena. Jake mas zazemi v soukromi? Jsi spokojena v partnerskem vztahu? Jaky mas vzrah se svymi detmi? S rodici?
Na praci se neptam, to jsi uz psala, ze jsi vycerpana :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.19 20:48
@jege píše:
Njn, pro doktory to je jednodušší vyříznout všechno a na nějaké pocity a komplexy dlabou. Manželka si kvůli tomu raději zaplatila operaci v zahraničí, jelikož tady to bylo jednání stylem - uvidíme, pokud budeme pokládat vyříznutí všeho za vhodnější, tak vyřízneme všechno a hotovo. Co preferuje pacient jim bylo srdečně jedno. Ovšem když ten pacient kvůli tomu spáchá sebevraždu, tak je celá operace prakticky zbytečná. :zed: :zed: :zed:

Měla taky myomy? Jak to přesně řešili? Já chtěla taky myomektomii, ale na to měl doktor výmluvy, že by to bylo komplikované. Takhle to bylo komplikované taky, a ještě na 💩

• Citovat
  • Upravit
26870
10.8.19 20:49
@Anonymní píše:
Myomy mám, děti už taky. Je mi 47, přemýšlím, že si nechám odstranit i vaječníky.

A proc? Prirozeny prubeh menopauty je pro telo mensi zatezi. Nebo se chces cpat po operaci hormony? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.19 20:50

@cecetka nějak to mám komplikované, přítel umřel, děti v pubertě, hrůza s nimi někdy, rodiče v pohodě..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.19 20:51
@Anonymní píše:

Nedělej to, prosím.

• Citovat
  • Upravit
106404
10.8.19 20:54
@Anonymní píše:

nechápu proč bys neměla být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40425
10.8.19 20:55
@Anonymní píše:

Jedině psychologa, bude to v hlavě…

Spíš bys měla být ráda, že jsi zdravá, že se v té děloze nedělo nic horšího, v tomhle věku, když budeš za chvilku v přechodu si zakládat na děloze je zbytečné…

Stejně nic nenaděláš, nebylas zdravá, vem si, jak asi dopadly dřív ty ženské, když ještě doktoři neuměli takové operace a měly myomy.

Myomy jim prorůstaly do dutiny břišní, měly nekonečné krvácení při MS, chudokrevnost - i jen kvůli myomům mohly lehce zemřít…

Dnes jsou přece jen jiné možnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.19 20:56

@cecetka Teď se okolo mě vyskytlo hodně případů rakoviny vaječníků, já už je v podstatě nepotřebuju. Ty hormony by stejně byly na pár let. U nás v rodině se vyskytuje přechod okolo 50, takže to je za pár.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.19 20:58

@cecetka Jak dlouho probíhala rekonvalescence?

• Citovat
  • Upravit
42206
10.8.19 21:04
@Anonymní píše:
Nedělej to, prosím.

Já to neberu jako odstranění ženskosti. Ženu dělá, podle mě, hlava a ne děloha. Chápu, že pro tebe je to obtížné a soucítím s tebou. Bylo a je toho na tebe moc, navíc zákrok, s kterým si nebyla a dosud nejsi srovnaná. Určitě jsi jak úžasná žena, tak skvělá maminka, i když puberta je velmi náročné období. Zkus se obrátit na nějakou psycholožku, třeba ti pomůže se s tím vším vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.8.19 21:17
@Anonymní píše:
Hned po výkonu to nebylo, asi tak půl roku potom.. začala jsem „být divná“.
Na přechod by to ještě být nemělo, ani podle gynekologa. Hormonální hladinu z krve nedávno dělanou mám prý v normě, vzhledem k věku.

Takže jsi se sama odmítla jako ženu. Podívej, já jsem si řekla, že jsem mohla mít díky děloze dvě úžasné děti. Ty děti ale potřebují mít zdravou mámu. Kdybych dělohu měla dál, řešila bych neustále svůj zdravotní stav a bála bych se, že se stane to nejhorší. Teď jsem tedy bez dělohy, ale úplně stejná jako dřív. A zdravá!!!

To, jaká jsi, neřídí děloha. Jsi to ty!!! Neodmítej se a zkus si najít někoho, s kým bys to mohla probrat. A nemusí to být nutně psychoterapeut…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.19 21:22

Zakladatelko, přimlouvala bych se u tebe za psychologa. I pomáhající někdy potřebují pomoci. Je toho na tebe moc, najdi si nějakou psycholožku specializující se na podobná témata a nech si pomoct.
Já jsem tedy mladší, ale také po LAHV, jen to nebylo plánované. Paráda, když se vzbudíš na JIPce a první, co se dozvíš je, že ti vzali dělohu. Rekonvalescence byla děs, klidový režim, nic nezvedat, doma tři děti, z toho jedno roční nechodící batole. Ha ha ha.
Byla jsem ale naprosto srovnaná s tím, že pokud bych se cítila nějak depresivní a měla problém to přijmout, tak prostě k psychologovi půjdu. Naštěstí se u mě podobné pocity neobjevily a ctím se jako žena i bez dělohy. Snažím se myslet na ty pozitivní aspekty - žádná MS, žádná rakovina čípku, menší pravděpodobnost rakoviny vaječníků a tak (nemám ani vejcovody).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.19 21:23
@Anonymní píše:
@cecetka Jak dlouho probíhala rekonvalescence?

Normálně by to byl při LAVH max. měsíc, ale kvůli výše uvedeným komplikacím to byly tři měsíce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová