Hysterektomie s odstupem času

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.8.19 21:27

@Havlova @anahry a ostatní:
A proto jsem teď tady. Možná jste lepší psychologové, než neosobní cizí odborníci, kteří s tématem nemají žádné zkušenosti.. díky moc za podporu..

• Citovat
  • Upravit
42428
10.8.19 21:29
@Anonymní píše:
Normálně by to byl při LAVH max. měsíc, ale kvůli výše uvedeným komplikacím to byly tři měsíce.

Díky a drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.19 21:31

@Havlova taky díky

• Citovat
  • Upravit
59404
10.8.19 21:35

To bude psychické :? a zásah to je no. měla bych taky podstoupit, doktorka říká že ano a v nemocnici že je to u mě problematické tak nechtějí :roll: Tak jsme ještě s papírem z nemocnice u své doktorky nebyla :oops: Přijdu si jak pokusný králík :jazyk: Zkus psychologa, třeba na něco přijdete kde je ten zásadní problém :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
10.8.19 21:39
@Anonymní píše:
@Havlova @anahry a ostatní:
A proto jsem teď tady. Možná jste lepší psychologové, než neosobní cizí odborníci, kteří s tématem nemají žádné zkušenosti.. díky moc za podporu..

Jo, to chápu, ale osobní kontakt je osobní kontakt. Já jsem ještě ve věku, kdy si ostatní pořizují první dítě. Taky to pro mě nebylo jednoduché rozhodnutí, navíc se kloním spíš k alternativním metodám léčby, ale tady jsem děkovala " Bohu", že žiju v době, kdy se dá operací navrátit zdraví. A že už nemůžu mít děti? Jsem vděčná za ty, co mám…
Rekonvalescenci jsem taky neměla úplně ideální. Ale vše pominulo a jede se dál.
To přibírání by mohlo mít taky souvislost s psychikou. Prostě si se přepla do špatného režimu, tělo takhle může reagovat.
Vím, že není jednoduché se z toho dostat, a určitě to nebude hned, ale život je moc krátký na to, abysme se plácali v něčem, co už nezměníme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
10.8.19 21:40

Absolvovala jsem odstranění dělohy v červnu v Brně. Automaticky v nemocnici ještě před termínem zákroku mi dali kontakt na psycholožku, že je to na mně, jestli toho využiju, ale že s tím mají dobrou zkušenost. Ani jsem netušila, jak to bude složité a jsem ráda, že docházím na sezení. Hrazeno pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.19 23:19
@dayry píše:
Absolvovala jsem odstranění dělohy v červnu v Brně. Automaticky v nemocnici ještě před termínem zákroku mi dali kontakt na psycholožku, že je to na mně, jestli toho využiju, ale že s tím mají dobrou zkušenost. Ani jsem netušila, jak to bude složité a jsem ráda, že docházím na sezení. Hrazeno pojišťovnou.

Díky, no, mě se nikdo neptal, já už fakt nemůžu, jsem na dně, nechápu, proč se k pacientkám u nás chovají jako k dobytku! Asi to ale řeknu i svému gynekologovi, který mě na tuhle operaci poslal a neřekl mi že to bude takový.

• Citovat
  • Upravit
26872
11.8.19 07:28
@Anonymní píše:
@cecetka Jak dlouho probíhala rekonvalescence?

U me bez problemu. Tyden v nemocnici, pak mesic doma. 2 tydny v praci, 2 tydny u more. Po navratu z dovolene jsem uz citila, ze jsem uplne fit. Hodne mi pomohl ten odpocinek. Doma si clovek neodpocine, porad neco dela. My tu dovcu s manzelem pojali jako alternativu lazni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.19 07:45

@cecetka Díky, snad to bude taky tak.

• Citovat
  • Upravit
42428
11.8.19 07:59
@Anonymní píše:
Díky, no, mě se nikdo neptal, já už fakt nemůžu, jsem na dně, nechápu, proč se k pacientkám u nás chovají jako k dobytku! Asi to ale řeknu i svému gynekologovi, který mě na tuhle operaci poslal a neřekl mi že to bude takový.

Nezlob se, ale opravdu bys měla k nějakému psychologovi jít. Vzhledem k tomu, že problémy začaly až půl roku po operaci, bude příčina asi jinde a s tou operací sis to spojila. Nebo si o tom alespoň promluvit s někým, komu důvěřuješ. Ženu opravdu nedělá děloha, kolegyně je bez dělohy, vaječníků i prsou a je šťastná a užívá si života i vnoučat. Jít k psychologovi není žádná ostuda, většinou to bývají milí empatičtí lidé a člověku se snaží pomoci. Snaž se bojovat, je určitě spousta lidí, kteří tě mají rádi a děti, i když se v pubertě tváří všelijak, své mámy milují a potřebují. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40431
11.8.19 08:12
@Anonymní píše:
Já to mám jinak. Děloha není jen vak na miminka, ale součást mého těla, který mi čím dál tím víc chybí! Tohle je přesně o mně a mých pocitech: https://www.magdakrepelkova.cz/…-delohu.html
Vidím to tak, že jsem celou tu slavnou hysterektomii měla odmítnout, a to i přes myomy a bolesti při MS. Nynější duševní bolesti jsou horší. :zed:

Ono tu Magdu Křepelkovou taky nemůžeš brát vážně, je to zase ta typická představitelka těch Žen Bohyní atd.
Vem si, že tam píše, že stáří přece nezačíná po 40., ale vem si, kolik dřív bez lékařské péče bylo po 40 žen po smrti…

Z toho bych vycházela…

Prostě nejsi zdravá, měla jsi myomy, ty nezmizí a následuje bez léčby prorůstání do břicha, krvácení, anemie - vždyt může jít o život.

Jedině toho psychologa a vyvarovat se těch ženských ezospolků…

Kdybys byla zdravá, nikdo by Ti dělohu vzít nechtěl, fakt to nemají doktoři jako hobby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36818
11.8.19 13:25
@free333 píše:
Kdybys byla zdravá, nikdo by Ti dělohu vzít nechtěl, fakt to nemají doktoři jako hobby…

To se ale mýlíš! Kolikrát lze problém řešit lokálním způsobem, prostě odstranit problematickou část, ale jelikož se to může opakovat, hlavně při neúplném odstranění, tak to raději vyříznou všechno, ať se s tím nemusí otravovat příště. Stejně tak někteří zubaři raději zub s kazem vytrhnou, třeba v případě zubů moudrostí, než by jej plombovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.19 14:56
@jege píše:
To se ale mýlíš! Kolikrát lze problém řešit lokálním způsobem, prostě odstranit problematickou část, ale jelikož se to může opakovat, hlavně při neúplném odstranění, tak to raději vyříznou všechno, ať se s tím nemusí otravovat příště. Stejně tak někteří zubaři raději zub s kazem vytrhnou, třeba v případě zubů moudrostí, než by jej plombovali.

Přesně tak! Já měla jen myomy, ne rakovinu!
Proto se takhle cítím a mám vztek, protože pro doktory to bylo jen šmik a hotovo, nikoho nezajímá, jak se ta žena cítí! Kdybych věděla v té době o jiné možnosti, hned toho využiju.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.19 14:58

Předtím jsem byla pěkná a štíhlá ženská, teď se cítím jako hnusná, stará a tlustá bába..

• Citovat
  • Upravit
36818
11.8.19 15:08
@Anonymní píše:
Kdybych věděla v té době o jiné možnosti, hned toho využiju.

Manželka je cizinka s vazbami na lékařské prostředí ve své vlasti, takže to využila, byť nás to stálo cca 30-40 tisíc, ale než se trápit dalších 20-30 let, tak raději si odpustí dovolenou. V ČR to bylo stylem, my doktoři rozhodneme, co je pro Tebe i PRO NÁS vhodnější i výhodnější, a ty nám do toho nemluv. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová