Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Létavice1992 a deti mas?
Ta pani ze zastavky je asi pripad. Ale jinak me uz u dcery tekly nervy hodnekrat. A ano, obcas taky kricim.
Ja nejak nechapu smysl tve diskuze? Kdyz si tady kolektivne vsechny postezujeme, jak skarede se chova pani na zastavce k svemu diteti, tak se stane co? Stane se zazrak a pani se prestane tak chovat? Asi ne, ze?
Nebo co presne tim sledujes?
@elena.78 píšu, že neříkám dítě bít a už vůbec tak malé. Třeba celou noc nespala, třeba je matka na hlavu, nevíš jestli facka nebo jak
já matku neobhajuju, ale nebyla jsem tam. Pokud to bylo nevhodné, mohla se ozvat zakladatelka na místě. Ta se snažila dítě rozesmát ![]()
Nechci se té matky vůbec zastávat a kor, když jde o tak malé dítě.
Ale na druhou stranu vím, že člověk někdy dělá to, co dřív odsuzoval.
Například moje dítě nebude nikdy obědvat a u toho koukat na TV. Že jsem na děti vyjela, i když to bylo úplně zbytečné, protože mi povolily nervy atd.
@Anonymní píše:
Nechci se té matky vůbec zastávat a kor, když jde o tak malé dítě.
Ale na druhou stranu vím, že člověk někdy dělá to, co dřív odsuzoval.
Například moje dítě nebude nikdy obědvat a u toho koukat na TV. Že jsem na děti vyjela, i když to bylo úplně zbytečné, protože mi povolily nervy atd.
LOL. Jo jo, tyhle ambice jsem taky mela.
Pak se mi babicka chlubila, jak malou uci na nocnik tim, ze ji k tomu pousti v TV krtecka.
Dalsi degradace vsech mych predsevzeti byla, kdyz mi mala na 16m ze dne na den prestala jist. Byla konzistentni, nechtela fakt nic. Rano vypila 200ml mleka a skoncila. Zkousela jsem vsechno mozne i nemozne. Bojkot jidla se nam podarilo prolomit nekdy na 2 letech a kdyz mala sedela na nocniku a ja ji pod natlakem a pod hrozbou, ze vypnu pohadku v TV dokazala propasovat do ust par soust obeda, tak jsem bezmala brecela stestim.
Takze, deti nemas, ze?
@stinga píše:
@Michelle_M a to miminko udělali matce co, že si zasloužilo výprask?
@pikola schvaluješ bití půlročních dětí?
@wildcherry no tak snad mohli ti lidé zakročit, ne? jak se nedá nic dělat?
No v te restauraci urcite! Ja mluvila ale o diskusi, nebo mas pocit, ze takova diskuse je potrebna? Prospesna? Akorat to nastve, ze se nekdo takto muze chovat, ale neudelame s tim nic.Ja tam byt a stat se to opravdu takto, pak pani by mela asi spatny den.
@warita píše:
@Létavice1992 a deti mas?Ta pani ze zastavky je asi pripad. Ale jinak me uz u dcery tekly nervy hodnekrat. A ano, obcas taky kricim.
Ja nejak nechapu smysl tve diskuze? Kdyz si tady kolektivne vsechny postezujeme, jak skarede se chova pani na zastavce k svemu diteti, tak se stane co? Stane se zazrak a pani se prestane tak chovat? Asi ne, ze?
Nebo co presne tim sledujes?
Presne tak, k cemu to ma byt?
@wildcherry Nooo, tak teď jsem si sedla na zadnici. Úplně jsi mi to nandala. Co potřebuješ ještě víc popsat na situaci, kdy matka uhodí malé děcko?? I kdyby to mimino řvalo jak na lese, nikdo nemá právo ho bít. Proč bys měla něco zpětně řešit, někoho hledat? Reagovala jsem na Tvůj názor, že není co řešit. Vždycky existuje řešení. Neměla bych problém k té ženské přijít a zeptat se jí, zda chce ochutnat vlastní medicínu. Já se totiž od bezbranných neodvracím.
@wildcherry no tak potom ano. Psané slovo. Já myslela, že píšeš, že se nedá dělat nic s tím, když vidím, jak někdo bije miminko.
Ale souhlas s tebou, diskuse je zbytečná, když zakladatelka ani nikdo jiný nezasáhli hned v té restauraci, teď už se nedá opravdu nic dělat
@elena.78 píše:
@wildcherry Nooo, tak teď jsem si sedla na zadnici. Úplně jsi mi to nandala. Co potřebuješ ještě víc popsat na situaci, kdy matka uhodí malé děcko?? I kdyby to mimino řvalo jak na lese, nikdo nemá právo ho bít. Proč bys měla něco zpětně řešit, někoho hledat? Reagovala jsem na Tvůj názor, že není co řešit. Vždycky existuje řešení. Neměla bych problém k té ženské přijít a zeptat se jí, zda chce ochutnat vlastní medicínu. Já se totiž od bezbranných neodvracím.
@stinga píše:
@wildcherry no tak potom ano. Psané slovo. Já myslela, že píšeš, že se nedá dělat nic s tím, když vidím, jak někdo bije miminko.
Ale souhlas s tebou, diskuse je zbytečná, když zakladatelka ani nikdo jiný nezasáhli hned v té restauraci, teď už se nedá opravdu nic dělat
@warita píše:
LOL. Jo jo, tyhle ambice jsem taky mela.Pak se mi babicka chlubila, jak malou uci na nocnik tim, ze ji k tomu pousti v TV krtecka.
Dalsi degradace vsech mych predsevzeti byla, kdyz mi mala na 16m ze dne na den prestala jist. Byla konzistentni, nechtela fakt nic. Rano vypila 200ml mleka a skoncila. Zkousela jsem vsechno mozne i nemozne. Bojkot jidla se nam podarilo prolomit nekdy na 2 letech a kdyz mala sedela na nocniku a ja ji pod natlakem a pod hrozbou, ze vypnu pohadku v TV dokazala propasovat do ust par soust obeda, tak jsem bezmala brecela stestim.
Takze, deti nemas, ze?
Jo, jo to známe.
Nezapomenu jak mi kamarádka vyprávěla, že jí odsoudili za to, že dává dětem nezdravé jídlo a právě oni nechtěli vůbec jíst a úspěch byl propašovat jim kousek taveného sýra
@Létavice1992 Souhlasim s tebou, ze bit miminka a hazet po nem veci je dost pres caru. Ale aniz bych ti chtela brat iluze, ono to muze mit slozitejsi pozadi, nez si myslis. To, ze tobe stacilo delat na dite opicky, aby se uklidnilo, zdaleka, ale opravdu hodne zdalek neznamena, ze by to stacilo te mame. To je normalni reakce na ciziho cloveka a u rodice, zvlast u matky, ktera je s ditetem nonstop, uz to nefunguje. To je moje velmi casta zkusenost z doby, kdy jsem hlidavala deti - s tim samym ditetem jsem to mela mnohem jednodussi, nez jeho rodic. Ted to vidim na vlastnich - ja si muzu dat nohu za krk, aby to dite nebrecelo, zpivam, pusinkuju, houpu,…ale vezme ho kamaradka, ktera s nim nedela nic, jen se na nej v proudu reci obcas usmeje a dite zari jak slunicko.
K tomu jidlu - tam si taky dovedu predstavit, jak to teoreticky mohlo byt - pani mohla mit hodne uplakane dite. Ja to moc dobre znam, mela jsem dva neodlozitelne vrestany, kteri vyzadovali byt neustale u me a beda, jak ne, spustili sileny hysterak. Jist s nimi na kline se taky nedalo, tak machali rukama a kopali nohama, ze jsem mela jidlo vsude a vetsinou me pak i presla chut. Takze pokud zrovna nebyl v dosahu nekdo, kdo by dite podrzel, tak jsem ho holt dala do kolebky vedle sebe, jednou rukou hladila, druhou rychle jedla, dite stejne jecelo, jako by ho na noze brali. Ja nemam nikoho na hlidani, nase babicky absolutne nefunguji, ale mam skveleho muze, ktery se o deti stara s maximalnim nasazenim, kdyz je doma. Ale pokud to ma ta dotycna pani podobne a jese k tomu muze, ktery je vecne v cudu a s nicim ji nepomuze, dokazu si predstavit, ze uz je na pokraji sil a neudrzela se. Neomlouva to tu reakci, ta byla kazdopadne premrstena, ale nemusi to nutne znamenat, ze je to spatna matka.
@Létavice1992 Ta matka v restauraci musela být totální kráva. Divím se, že ji nikdo nic neřekl, co ta její kamaradka, taky nezasahla? Pro mě je to naprosto nepřípustné chování k miminu a to děti mám, ale tohle je neomluvitelne, ženská by měla postoupit vyšetření u psychiatra a být pod dozorem socialky.
Bohužel, děti si matku vybrat nemohou…
Tohle byla nějaká vymatlaná matka, která si myslí, že malinké děcko bude v restauraci sedět tiše jak plyšák, než se ona tam vyplká s kamarádkou… ![]()
No, je pravda, že člověk dělá věci, které si myslel, že dělat nebude, ale…
Vážně útočit na půlroční mimino? To mě nikdy ani nenapadlo, v tomto věk, ať rvaly jak rvaly, nikdy jsem necítila vztek.
Na starší dítě už jsem začala, zavztekala jsem se, bit jsem nikdy nechtěla. Občas jsem placla přes zadek.
Np prostě malé miminko ne