Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tady je bmi kalkulačka, tak zadej a objeví se ti tam rozmezí zdravé váhy pro tuto výšku. Zbytek je jak píšeš na stavbě těla a osobních preferencích.
Vazim cca 65 kg a myslim, ze jsem normalni. Nosim velikost M/L. Citim se prijemne, myslim, ze proste akorat zenska postava.
Ahoj, mám 168 a 57 kg. Jsem max spokojena. Zhubla jsem ze 66. Beham 15 dni v měsíci 8 km a jim, co chci. Ideál. Mne, když už se to prehoupne přes 60, tak mi to vadi
@mishama Ideální váha k 168cm je 58-60kg.. Do 65kg asi ještě normální..
Mám 167, momentálně vážím 69. Chci trochu zhubnout na cca 62kg, to jsem se cítila nejlíp. V dobách, kdy jsem vážila cca 55 jsem vypadala spíš jako holčička než žena.
Do 60 kilo bych řekla. Já mám 165cm a 55 kg je ideál. Ale hodně záleží na postavě, když má někdo obdarenejsi hrudník a kilo navíc jde třeba na zadek je to lepší, než když je všechen tuk třeba v břišní partii ![]()
Ahoj, já mám teda jen 166cm, ale byla jsem spokojená ve 49kg. Po 2. a třetím porodu jsem měla váhu 62kg a na mě je každé kilo vidět, dělají se mi faldy na břiše a jde mi všechno do zadku a do nohou (nahoře bohužel nic). Před 4mi lety jsem zhubla 8kg z těch 62kg na 54kg, ale pořád jsme byla trochu oplácaná v nohou a v zadku. Bohužel jsem už víc nezvládla zhubnout a byla na stejné váze cca 4 roky, pak jsem vloni na podzim zničehonic ztloustla zpět na 61kg a to mám dotěď. Těch 49kg jsem měla v 19ti, co už je moře let zpátky, ale pokusím se na ně (nebo aspoň na váhu do 52kg) dostat, pokud to jen bude možné. Což asi nebude, když se chci snažit o 4té miminko.
Takže buď a nebo. Miminko, nebo štíhlá postava. Uvidíme.
Jinak před těma 4mi lety jsem zhubla hlavně dietou, ale teď vidím, že i pohyb je nutný - postavu mám neforemnou, břicho asi jinak než pohybem nezhubne. ![]()
Mam 169 cm a 60 kg. Potrebovala bych ale zpevnit, s malou nejak neni cas a zatim ani chut
mivala jsem i k 70 kg a necitila jsem se dobre. Pak jsem kdysi mela i 56 kg (kazdy den jsem behala) a to jsem se citila skvele. Jinak za me tech 56-60 kg ideal, citim se dobre. Mam teda vetsi prsa, ty bych jeste dala dolu, ale nejak to nejde a jeste i kojim ![]()
167cm a 59kg momentálně. Pro mě ideální váha 58-60kg, to se cítím nejlépe. Chodím běhat (ne na výkon, běhají se mnou dcery), plavu, chodím denně pěšky do a z práce, stravuji se nízkosacharidově. Jinak pro to nic nedělám.
Mám zkušenost s tím, že při 167cm jsem měla 62 kg a byla rozkydlá a nafouknutá. O rok později jsem měla taky 62kg, ale běhala jsem 50km týdně a oblékala o konfekční velikost menší oblečení. Pod 60kg se dostávám se svou postavou (široká ramena a hrudník, mohutnější kosti, větší prsa) těžko (resp. jsem schopna se tam dostat, ale hubnou mi už svaly a mám méně energie). Takže pro mě ideál vysportovaných 61-63kg (to mi i lidé hádají tak o 5kg méně)
Myslím, že při této výšce je ideál kolem těch 60kg. Já jsem se nejlépe cítila při 55kg.
@Petule030 píše:
Myslím, že při této výšce je ideál kolem těch 60kg. Já jsem se nejlépe cítila při 55kg.
ja merim o 10 cm min a kdybych mela 50, nebo dokonce 45, tak jsem vychrtla. Mne prijde 55 na 168 hodne malo. Ale zalezi na typu postavy.
58 kg se mi zdá na 168 cm málo, tolik bych chtěla vážit já při 163 cm
.
@mishama píše:
Ahoj maminky, můžu se zeptat na Váš názor…Ideální váha při výšce 168cm? Kolik například vážíte a při jaké váze se cítíte nejlépe ve svém těle? Vím, že každá máme jinou stavbu těla…ale jen tak pro představu
Mám 165/66, váha mi kolísá 63-66, mohla bych zhubnout boky a menší špek na břiše, i stehna, nicméně není mi 20,cítím se dobře, nosím velikost 38, někdy 40, ale to jen trička, mám větší prsa, nejsem drobné kostry, ani robustní.
Já letím 169, momentálně jsem necely měsíc před porodem, takže aktuální váha je mimo. Ale normálně vážím 50 - 53 kg. Někdo tvrdí, ze super, jiní, ze jsem vychrtla. Když pominu těhotenství, přes 54 kg se mi zatím nikdy nepodařilo dostat. Ale ono je to dost o zvyku, kdybych měla o těch 5 až 10 kg víc, jak tu uvádíte vy, přišlo by mi to strašně moc. Ale kamarádka stejně vysoká takto váží a tlustá rozhodně není, jen není kost a kůže, jako já.