Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo osobní zkušenost s černým kašlem u miminka do půl roku.
Zajímal by mě názor zakladatelky diskuze na přidané látky ve vakcínách a jejich možný vliv na imunitní systém, děkuji!
@marca46 píše:
Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo osobní zkušenost s černým kašlem u miminka do půl roku.
7 měsíční, nevadí? Peklo s modráním, bezdeším, záchvaty otřesného kašle se zvracením. Očkované nebylo.
@Nepřihlášená píše:
7 měsíční, nevadí? Peklo s modráním, bezdeším, záchvaty otřesného kašle se zvracením. Očkované nebylo.
Nevadí, jsem ráda za každou zkušenost. To je mi moc líto. Kdy vás to postihlo? Byli jste v nemocnici a nebo jste to zvládli doma a jak dlouho vás to trápilo? Nechala bys naočkovat, kdybys věděla, že se to stane?
@marca46
Ono je to trošku jinak. Dítě je kamarádky. Byli v nemocnici 3 týdny, dokud se to neobešlo bez bezdeší. Je to 3 měsíce zpátky. Očkovat chtěla. Dr neočkovala - nebudu rozvádět proč.(jen doplním, že dítě je jinak zcela zdravé a normální).
Já vlastní děti očkuju.
Ještě osobně znám neočkovanou 10ti měsíční holčičku s pertussí, tam to ale bylo bez bezdeší, „jen“ promodrávala, nicméně taky 2týdny v nemocnici.
Předpokládám, že řešíš jestli očkovat nebo ne, že?
@Nepřihlášená píše:
Ještě osobně znám neočkovanou 10ti měsíční holčičku s pertussí, tam to ale bylo bez bezdeší, „jen“ promodrávala, nicméně taky 2týdny v nemocnici.
Předpokládám, že řešíš jestli očkovat nebo ne, že?
Chjo, to je něco. Řeším, jestli očkovat nebo né. Je to tak těžké rozhodování. Můžeš napsat, jaký je to kraj, kde bylo to onemocnění.
Však lidé na to časem přijdou, že očkováním prirozenou imunitu potlacuji a budují u děti pouze umělou imunitu na přesně ty kmeny, ktere jsou ve vakcíně. Nebo je to jinak? Pletu se? A budu se stále ptat, kdo ma z očkování opravdu profit? Farmaceutické firmy a jejich distributoři v bílém plášti.