Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Peťo,
souhlasím a nesouhlasím. On v podstatě anonymní, když bychom měli jít do důsledků je tu každý… Až na ty, které znám osobně - ty pro mě samozřejmě anonymní nejsou. Jinak nick je stejně anonymní, jako když se podepíšu a nepřidám rodné číslo a bydliště. Řeč ale byla o anonymech, kteří nemají ani nick, ani se nepodepisují. To opravdu o něčem svědčí…
Diskuze samozřejmě JE o odlišných názorech. To chápu a beru. Nicméně tvořit si názor pouze na základě pár příspěvků nad tím svým a šmahem odsoudit něco, co vidím poprvé v životě mi přijde trochu divné… Šárka
Jen poznámka na okraj - pořád si emimina vážím zejména za to, že se (až na vyjímky a těch je docela málo), diskuse nezvrhávají podobným stylem jako třeba na Rodině… O tom v podstatě byla moje reakce. ![]()
Peta
Tak to souhlas, ja prave prestavala uplne prispivat do diskuzi na Rodine, protoze tam se to opravdu zvrhava v osocovani - tady je to opravdu velmi slusne, i kdyz se zrovna nesouhlasi…Hanka.
Jo, tak to souhlasím. V tom máš pravdu absolutně. Občas se při čtení některých diskuzí divím, kam až se dá u daného tématu dojít… Nevím, čím to je… Řada lidí píše i na e-mimi i na Rodinu (sleduji
). Tady ovšem nějak vládne jiná kultura. Šárka
Anonymní Šárko,
napojení na vyšší sílu????? Jakou sílu???? A co se týče toho, že snad má někdo výjimečné dítě a já to nejsem???? No to nemyslíš vážně! Jsem úplně spokojená s tím, jaké jsou moje děti a jsem šťastná, že jsou takové jaké jsou - šikovné, chytré, zdravé. Nepotřebuji vědět, jestli mají auru, popř. jestli ji mají modrou nebo indigovou. Možná je to tím, že jsem člověk veskrze praktický, pragmatický. Nikdy jsem nevěřila v Boha, aura a podobné věci mi zavánějí výmyslem a demagogií. Nechápu, proč by děti, které mají vzpomínky na život před narozením, měly být upřednostňovány nebo protežovány nebo vyzdvihovány a měla by jim být např. ve školách věnována větší péče. Mě problematika aury a indigových dětí neznepokojuje, jen jsem vyjádřila svůj názor na věc a podepsala jsem se pod něj. Ostatně jako ty. A abych si na něco udělala názor, nemusím snad danou problematiku studovat úplně podrobně.
Missorko
Já s tebou také souhlasím, jen jde o to, že diskuze je od slova diskutovat - tedy argumentovat. A jak můžeš argumentovat s někým, kdo ti napíše „To zas nemáte o čem debatovat“ nebo jak to bylo ![]()
VeraK
Jsou pragmatičtí, praktičtí lidé kteří nemají potřebu zkoumat cokoliv duchovního a všechno co je trochu jiné jim zavání demagogií … A jsou lidé, kteří prostě ví že „je něco jiného“ a zajímá je to.
Mimochodem, ptáš se proč s dětma která znají své minulé životy zacházet jinak …? Zkus si to představit sama na sobě … minulé životy nejsou vždy jen med ![]()
Ale jinak má každý právo na svůj názor a na jeho prezentaci a je fajn, když se nebojí pod něj podepsat … ![]()
Věro,
nevím, nevím, ale nemám pocit, že by tu kdo kdy napsal, že tyto děti mají být vyzdvihovány, protěžovány, či cokoliv jiného… Nebo že nemáme být spokojené se svými dětmi. Ani já třeba nemám indigové dítě, nevím, nezkoumám to. A spokojená jsem. Byť není zdravé… Ale to je jiná kapitola.
Vůbec nemám v úmyslu řešit pojmy jako vyšší síla, ani žádné jiné. Je každého věc, v co věří, pokud tedy věří aspoň v něco… Osobně nejsem věřící, určitě ne v tom smyslu, jak to definuje církev.
A pokud Ti k tomu, abys něco odsoudila stačí minimum informací, jsi na tom podstatně lépe než já. Mě nikdy minimum informací nestačí. A u toho zůstanu. Čímž nikterak neznevažuji Tvé právo na vlastní postup… Šárka
Věro - to je v naprostém pořádku, že to cítíš takhle a jsi spokojená.
V téhle fázi bych to už přirovnala k pizze, někdo ji má rád s olivami, jiný olivy nesnáší a nemá pocit, že když je nejí tak o něco přichází. Stejné je to i s rozvíjením ducha, nékdo prostě nemá potřebu zkoumat, proč se dějí některé věci a přesto je šťastný. Co se týká energetického zdroje, tak každý tomu říká jinak, ale věř že ho také používáš a to podvědomě.
Ahoj, o indigových dětech si můžeš hodně přečíst na www.tetakaterina.cz, najdeš to v některé podkategorii. Jde o jejich specifické charakterové rysy a povahu, a pro rodiče je občas obtížné jim porozumět a pochopit je. Potřebují určovat hranice - jemně a chytře. Jsou velice bystré a pohotové. Nejsou v tom žádné čáry máry. Na odkaz o vesmírných lidech bych osobně nekoukala. Paní Kateřina vše pěkně vysvětlí a nikomu nic nenutí.
Pěkný den, Simmi.
Nedá mi to, abych se k problematice indigových dětí nevyjádřila.
Všem šťouralům: nejde o to, že by nějaké děti, které jsou extrémně neposlušné a takové že by měly zachraňovat naši planetu.
Jde o to, že se země dostává do jiných vibrací a nejeden člověk to i cítí.
S tímto musí přijít také změna v chování lidí, příroda se bouří.
Tyto děti mají především jiný - mnohem lepší vztah k přírodě. Jsou velice citliví a vnímaví.
A že je někdy těžké je zvládnout? Jistě. Potřebují jinou výchovu, než na kterou jsme zvyklí my. Potřebují, aby se jim dokazovala láska a jednalo se s nimi jako se sobě rovnými.
Toto je můj názor. Tuším, že od roku 2000 se rodí již VŠECHNY děti indigové. Takto jsem to slyšela z několika stran. A kdy se začaly rodit - řekla bych, že někdy v době Hippies - je to celkem logické, ten návrat k přírodě tam byl dost patrný.
Kim
Chtěla bych oživit tuto diskuzi. Zajímalo by mě, jak si pojem indigové děti stojí v ČR v současné době. Je tu někdo, kdo své dítě považuje za indigové? Dá se „indigovost“ poznat na osmiměsíčním miminku? Já osobně jsem se s tímto pojmem poprvé setkala před pár dny, kdy můj bratr prohlásil o mém synovi, že vypadá jako indigové dítě, měl na mysli konkrétně jeho oči. Prý ještě nikdy v reálu takové oči na miminku neviděl. Od té doby mi to trochu vrtá hlavou, tak se ptám. Prosím, neptejte se mě, co tento pojem znamená, sama tomu ne úplně rozumím.
@Pajanka píše:
Chtěla bych oživit tuto diskuzi. Zajímalo by mě, jak si pojem indigové děti stojí v ČR v současné době. Je tu někdo, kdo své dítě považuje za indigové? Dá se „indigovost“ poznat na osmiměsíčním miminku? Já osobně jsem se s tímto pojmem poprvé setkala před pár dny, kdy můj bratr prohlásil o mém synovi, že vypadá jako indigové dítě, měl na mysli konkrétně jeho oči. Prý ještě nikdy v reálu takové oči na miminku neviděl. Od té doby mi to trochu vrtá hlavou, tak se ptám. Prosím, neptejte se mě, co tento pojem znamená, sama tomu ne úplně rozumím.
Tvoje dítě je určitě jedinečné a kdo jiný by to měl vidět, než jeho strýc ![]()
Ale každé dítě je jedinečné pro své rodiče a příbuzné (pokud jsou to dobří rodiče a příbuzní), ten konceot „indigovosti“ je podle mě založený právě na tom. Každý, kdo pozoruje své dítě, zjistí, že je jedinečné ![]()
@Pajanka tady něco o indigo dětech na strankách tetakateřina (mrkni do vyhledávače…nechce mi to pustit odkaz, netušim proč
)
sedí to na oba moje kluky a vpodstatě na mě jako starou čarodějnici taky ![]()
Šárko,
ty jsi taky anonymní, ostatně, jako celý internet. Některé nicky jsou možná profláklé, ale internet prostě je anonymní záležitost…
Mně tahle diskuse přijde fajn, ne každý musí váš názor sdílet, od toho je to diskuse. Anonymní přispěvatelé jsou všude a diskuse je prostě o opačných názorech…
Peta