Inkluze a zvláštní škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Birds já s Hankou souhlasím takže se uklidni jo. Trochu pomalejší děti do zvláštní nepatří proto jsou na záklace 3 a 4 znamkovani.Kdyz to chápu i já tak bys to měla pochopit taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
jj, a myslím, že jsi to zkoušel vícekrát, že? pak to ale na tu zvláštní zřejmě bylo, nemyslíš?
Asi jo. A to jsem byl i dvakrát na psychologickém vyšetření a ukázalo se pásmo podprůměru škoda protože jinak bych mohl prohlašovat že jsem měl jít na zakladku ale třeba se někdy ukážou lepší výsledky kdybych šel někdy znovu na psychologické iq vysetreni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Asi jo. A to jsem byl i dvakrát na psychologickém vyšetření a ukázalo se pásmo podprůměru škoda protože jinak bych mohl prohlašovat že jsem měl jít na zakladku ale třeba se někdy ukážou lepší výsledky kdybych šel někdy znovu na psychologické iq vysetreni
takže klasika, jednou za čas to zkusíš na nějakých testech a budeš doufat, že dopadneš líp, než tolikrát před tím, aby jsi mohl prohlašovat, že jsi měl jít na tu základku. Takže opět mezi řádky, rodiče se mýlili, když tě na normální základku nedali. Aha, ach jo…
Pokud se ty v tom chceš rochnit, ok, tvoje volba, ale proč by tím měli pořád trpět oni, to fakt nechápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše:
takže klasika, jednou za čas to zkusíš na nějakých testech a budeš doufat, že dopadneš líp, než tolikrát před tím, aby jsi mohl prohlašovat, že jsi měl jít na tu základku. Takže opět mezi řádky, rodiče se mýlili, když tě na normální základku nedali. Aha, ach jo…
Pokud se ty v tom chceš rochnit, ok, tvoje volba, ale proč by tím měli pořád trpět oni, to fakt nechápu…
Jak oni já s nima dávno už nebydlím, o tom
už dávno se s nima nebavím a ani bavit nechci a nebudu protože mě to nebaví a jim byto slo na nervy.To sem si dělal sám pro sebe ze zvedavosti. Takze nevím proč chudáci rodiče.
Příspěvek upraven 04.06.23 v 20:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na zvláštní školu to bylo protože střední nedopadla atd. takze už mě to nevadí. Lepsi než nějaká základka a chaos. Takze pokud někdo chodí do zvláštní nebo do inkluze tak většinou maximálně v budoucnu tak učnak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
V tomto věku už nějaký razantní posun nečekej. Určitý posun u všech složek je možný do ukončení vývoje osobnosti, cca do 21 let.
Nejlepší výsledky bývají v rané adolescenci. To je člověk na vrcholu svých sil ohledně schopnosti učení.
Standardizované testy se tak jmenují od toho, že mají přesně daný postup a je jedno, kdo je zadává a vyhodnocuje.
Spíš se konečně srovnej sám se sebou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
V tomto věku už nějaký razantní posun nečekej. Určitý posun u všech složek je možný do ukončení vývoje osobnosti, cca do 21 let.
Nejlepší výsledky bývají v rané adolescenci. To je člověk na vrcholu svých sil ohledně schopnosti učení.Standardizované testy se tak jmenují od toho, že mají přesně daný postup a je jedno, kdo je zadává a vyhodnocuje.
Spíš se konečně srovnej sám se sebou.
Jo to mě řekl i psycholog podobně jak to říkáš ty a že abych chodil znovu na vyšetření už prej nemá moc smysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Na zvláštní školu to bylo protože střední nedopadla atd. takze už mě to nevadí. Lepsi než nějaká základka a chaos. Takze pokud někdo chodí do zvláštní nebo do inkluze tak většinou maximálně v budoucnu tak učnak
Jo, je to tak. I po běžné ZŠ bys šel stejně na učiliště.
Možná
bys prolezl všech 9 tříd běžné ZŠ i bez asistenta, ale stejně bys šel potom na učiliště.
Proč je to pro tebe pořád tak důležité?
Ty máš vztah k nějakému řemeslu? Třeba práce se dřevem, pokládání podlah, šití oblečení, stříhání vlasů, malování pokojů,…
Třeba by ještě nebylo pozdě začít dělat někde pomocníka v tomto oboru. Postupně se vypracovat v něčem co ti jde, máš to rád a děláš to už teď běžně pro příbuzné, kamarády a známé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Jo to mě řekl i psycholog podobně jak to říkáš ty a že abych chodil znovu na vyšetření už prej nemá moc smysl
A přes to se v tom stále nimráš? Jako v podstatě chápu, že ti přijde, že to bylo špatně. Ale přes opakovaná vyšetření a opakovaé pokusy o maturitu, jsi stále tam, kde jsi byl.
Nebylo by lepší, zapracovat na tom, že to je tak jak to je? Že prostě na víc není kapacita? Vždyť i s učebním oborem se můžeš najít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajka2020 píše:
Jo, je to tak. I po běžné ZŠ bys šel stejně na učiliště.Možná
Ty máš vztah k nějakému řemeslu? Třeba práce se dřevem, pokládání podlah, šití oblečení, stříhání vlasů, malování pokojů,…bys prolezl všech 9 tříd běžné ZŠ i bez asistenta, ale stejně bys šel potom na učiliště.
Třeba by ještě nebylo pozdě začít dělat někde pomocníka v tomto oboru. Postupně se vypracovat v něčem co ti jde, máš to rád a děláš to už teď běžně pro příbuzné, kamarády a známé.
Ale ja práci mám a jsem s ní zatím spokojenej mzda chodí včas a to je hlavní. Takze zatím jinou práci nehledam. Z řemesel by mě bavilo třeba to malování pokojů
Příspěvek upraven 05.06.23 v 21:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Tak to jsem byl ve zvláštní dost chytrej teda když tam může být IQ 70 a já mám IQ kolem píše: Více
Jestli se s tím dá udělat běžná ZŠ nevím, ale náš syn má IQ mezi 70 a 80 a je na běžné škole s asistentkou. Učíme se každý den, trénujeme. Fakt je, že pracovat na škole musíme hodně a s úkoly pomáháme. Je ve druhé třídě a zatím jsme to zvládli na samé jedničky, ale má velkou podporu ve škole i v nás rodičích. Zda to dotáhneme zdárně do konce ZŠ, to nevím, ale snažíme se to zvládnout.
- Citovat
- Upravit
@Pajka2020 píše:
Jo, je to tak. I po běžné ZŠ bys šel stejně na učiliště.Možná
Ty máš vztah k nějakému řemeslu? Třeba práce se dřevem, pokládání podlah, šití oblečení, stříhání vlasů, malování pokojů,…bys prolezl všech 9 tříd běžné ZŠ i bez asistenta, ale stejně bys šel potom na učiliště.
Důležité to pro mě už není ale předtím to pro mě důležité bylo protože jsem chtěl dělat zástupce vedoucího třeba v obchoďáku jako Penny, Tesco atd Ale nechtěli mě vzít bez zkušeností a praxe a nebo bez normálního středoškolského vzdelani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Důležité to pro mě už není ale předtím to pro mě důležité bylo protože jsem chtěl dělat zástupce vedoucího třeba v obchoďáku jako Penny, Tesco atd Ale nechtěli mě vzít bez zkušeností a praxe a nebo bez normálního středoškolského vzdelani
Jestli Ti to pomůže srovnat se s minulostí, záznamy a závěry z Tvého vyšetření by měly být ještě někde v archivu.
Já svým dětem takové důležité dokumenty fotím a zakládám, aby nedošlo k nějakým nejasnostem a děti neměly potíže s jejich vyhledáváním.
Stejně tak škola musí poměrně dlouho archivovat dokumenty svých žáků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Jestli Ti to pomůže srovnat se s minulostí, záznamy a závěry z Tvého vyšetření by měly být ještě někde v archivu.
Já svým dětem takové důležité dokumenty fotím a zakládám, aby nedošlo k nějakým nejasnostem a děti neměly potíže s jejich vyhledáváním.
Stejně tak škola musí poměrně dlouho archivovat dokumenty svých žáků.
Nepotřebuju už. Jsem srovnanej s minulostí. Zaznamy mě doktorka už tenkrát ukázala jestli se ptáš na záznamy předškolního veku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já sem rád že mám práci že si aspoň něco vydělám ale na kurzy nemám peníze a pomocníka dělat někde u nějakého oboru tak to stejnak nebudu mít víc než tady co jsem se informoval. Skoda že se kurzy platí. rekvalifikacni kurzy třeba na zedníka me pracák neudělá protože bych musel být vyučen v příbuzném oboru což nejsem. Ukuchariny jedině na číšníka nebo cukráře nebo pekaře prý. Ale práci mam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit