Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky,
jsem 13. den po iui a nevim co dal, precetla jsem si tady o BT, nikdy jsem ji nemerila a ak jsem si rekla, ze to zkusim, zacala jsem asi 7. den po iui a teplota byla kolem 37,6 37,7, 37,8 porad se to nejak pehupovalo, dneska jsem si ji taky merila, ale protoze jsem si byla jista, ze jsem teplomer drzela malo, protoze jsem jeste spala vysla mi teplota jen 36,2 a po druhe asi o 10 minut pozdeji jsem se merila znovu a teplota byla 37,7, tak nevim, jsem z toho zmatena, ale asi z toho nejde vyvodit zadny zaver, dnes jdu na kontrolu na gyn a myslite, ze kdyby se to povedlo, ze klasickym vysetrenim pozna gynekolog, jestli jo a nebo ne? diky za odpoved
Ahoj Peťo!
Záleží na tom, kdy a kde teplotu měříš. Mělo by to být hned po probuzení a vždy ve stejnou hodinu (i o víkendu), nechodit před tím na záchod nebo pro teploměr, to vše teplotu ovlivňuje. Jinak to co píšeš je normální teplota v luteální fázi, což těhu být můžeš nebo ne…asi jako já. Není pravda, že v těhu teplota musí překročit 37,00 ale je to kolem těch 36,7 a více…
A jestli to gynekoložka pozná již teď, to je otázka. To by mě taky zajímalo. Napiš potom. Mě v CARu řekli, že test si mám udělat už 10tý den, tak třeba to může gynekoložka už ten 13 den poznat… No, dej vědět, jsem zvědavá a napnutá!!!
Joooo ještě mě napadlo Peťo, myslím, že když ti gynekoložka vezme krev, tak by tam už něco být znát mohlo, se zeptej za to nic nedáš.
ahoj fifko,
kolikaty den uz jsi ty po iui? uz sis ten test delala? me rekli v pronatalu prave az za tri tydny od iui, tzn az pristi utery, ale myslim si, ze do te doby to stejne dostanu, mas nejake priznaky at uz tehu nebo jine? jasne ze pak napisu, ale jdu tam az ve dve a napisu asi az vecer
Peťo,
já jsem dnes 8 den od IUI a test si hodlám udělat v neděli, tedy 14 den od IUI. Ale příznaky nemám vůůůůůbec žádné, dokonce mě vždycky od ovulace do menstruace bolely prsa a teď nemám ani to, takže jsem dost skeptická. 2 dny jsem teď malinko špinila, tak jsem doufala že to je třeba uhnizďování, ale spíš to bude předzvěst blížící se menstruace. Já mám cykly tak šíleně rozházený, že ani pořádně nevím, kdy bych to měla dostat. Takže jenom čekám. Brzo mě z toho hrábne.
neboj, nejak to dopadane a kdyz to tento cyklus nedopadne tak jak obe chceme, tak snad priste, ja ma cyklus temer pravidelny po26 dnech ale myslim si, ze temi hormony je to individualni, ale take mam tuseni,. ze mi mrcha dorazi bud jeste dnes a nebo zitra, ach jo, je to hruza, ale musime vydrzet, drzim palecky, vecer dam vedet, jak jem dopadla na gynde, a do jakeho centra vubec chodis? jsi tam spokojena? a jak dlouho se tam lecis? jsem zvedava, vid? ale jestli se moc ptam, tak neodpovidej, jen se chci trosku bliz poznat pa
Jen se ptej
a sama taky můžeš povídat ![]()
Chodím do Heliosu. S přístupem jsem moc spokojená, horší je to s placením. Za spermiogram 1000,– za IUI chtějí 800,– a pokud podstoupím více jak tři, tak každé další 1 200,–. Ale díky tomu, že se chovají moc pěkně tak to obětuji.
Co centra chodím od února, zatím přišli na tu moji vraždu všech spermií co se do mě dostanou a doufám, že je to jediná překážka. Dál budou pátrat až když se IUI několikrát nezdaří. A co ty?
ahoj, jsem tu nova, jen jsem si cetla tohle tema, protoze se mi to take tyka a neda mi to napsat. Jsem teprve 6 dni po IUI chodim do Pronatalu, jsem moc spokojena. Jsem zvedava , jak to dopadne. Uz mam na mimi dost vek, vloni jsem byla na konizaci a uz jsem ztratila dva roky, cekanim a dobrych vysledku z cytologie. Teplotu jsem si nemerila, jsem zvedava na tehot. test. v pronatalu mi rekli za 3 tydny. Jinak prijit treti den mestruace na horm.profil. Manzel ma pomalejsi spermie. Tak nevim, co to pro nas bude znamenat. Snad se to po IUI povede. Ale fakt se to vlece. Mejte se hezky a zase napiste
Ahoj Miki,
určitě jim to řeknu uvidím, do teď mě přišli všichni v pohodě, standardní lékaři, nic zvláštního, taky to tam dělají jednu za druhou tak se ani nedivím, ale nebyli nepříjemný nebo nelogičští…
Ahoj Peťo,
byla jsem poprvé, taky mě divně píchalo v břiše a měla jsem fakt dost průhlednej výtok, vůbec jsem to nečekala, myslela si že to vyjde, pač jsem měla fakt jiný stavy než normálně, ale asi to fakt bylo těma všema hormona co do mě nacpali, dokonce mám po nich i zapáchající výtok, což mě nebaví ale vím že s tím nic nenadělám…taky se snažím, ale hodně jsem ochladla, hodně rekapituluju a tak.. přemýšlím co má smysl a co ne a kam mě život má donést pač se mi dějou fakt prapodivný věci co musí mít nějakej smysl…
Ahoj fifko,
jo s holkama jsem začla…akorát já fakt už nemám sílu, jestli budu pokračovat tak proto, že to nechci manžovi udělat když už se tak přemohl a tímhle si prošel že to teď z rozmaru vzdám, možná tím spíš když v to nebudu doufat to vyjde a život se změní, nevím…
každopádně držím všem palce, určitě na tom budete líp než já…
papa Lucka 01
ahoj fifko, tak nejdrive k me prohlidce na gynde - nekonala se a ja si myslela, ze by to mohlo vyjit, no smula, ale nevadi, neztracim hlavu, snad to vyjde priste, jen doufam, ze ta mrcha bude pravidelna, pritel odjizdi na sluzebku a vychazi nam to priste jen tak tak, jinak ja chodim do pronatalu, taky jsem tam spokojena, i kdyz co jsem cetla o cenach, tak to bude asi taky des, ale za iui nic nechteji, tak to jsem ŕada, jinak tam chodim teprve od kvetna, budu rada, kdyz zase napises a preji ti na testu //.
Ahoj simco, taky jsem tu jen 14 dni, ale muzu rict, ze jsem rada, ze neco takoveho existuje, tady se ze vseho vypisu a pak nemusim obtezovat okoli, ktere by mi asi stejne nerozumelo na par vyjimek, takze jsem rada a vitam te mezi nami, ja jsem dnes 13. den po iui a dneska mi rorazila MS, tak jsem z toho takova divna, ale co se da delat, jen nosit hlavu vzhuru, budu rada, kdyz ti to vyjde a zase napis
Ahoj lucko, tak ja jsem dneska dostala MS a taky me napadlo, ze se vsim prastim, ale byla to teprve moje prvni iui a jak si pssala ty, kdyz uz jsem do toho naverbovala i pritele, tak by se asi divil, kdybych se vsim prastila, jinak ti drzim mooooc palecky aby sis to vsechno dobre rozmyslela a zase napis papa
Ahoj Peti, ja chodim do PRONATALU teprve od cervence a uz jsme stihli IUI, prekvapilo mi to rychle jednani, ale na druhou stranu jsem rada, ze se neco deje. Uvidime , zda to vyjde. Dnes jsem dost utahana, ale to pry muze byt i po tom ultrogestanu, na teh. priznaky to fakt nevidim. To je moc brzy a nevim, zda zrovna nam to vyjde. Je mi vic nez tobe a za 14 dni zas o rok vic, strasne to leti , kort ted a jsem z toho dost nervozni.Vsichni kamaradi maji 1 nebo 2 deti a my jsme takova vyjimka. Denne dojizdime 60 km, ale snad to budu snaset prip. dobre, teda jestli to nebudou dvojcata, mame pravdepodobnost v rodine. Ale ze 3 narostlych folikulu to neni pry moc pravdepodobne. Ale ono to je jedno, mela bych to za sebou. Hlavne aby to bylo.. Zase se ozvu pa
Ahoj holky!
Mám dneska šílenou depku, cítím, že brzo dostanu MS a padlo to všechno na mě stejně jako píše Lucka
![]()
Nenávidím úplně všechno kolem sebe a nebo sebe sama asi nejvíc. Prostě za to, že to opět nevyšlo a já si nedokážu představit že by to vyjít mohlo. Co je proti tomuto výhra ve Sportce??? Já bych raději brala dvě čárky než všechny peníze světa. Mám pocit, že na co sáhnu to se pose.. ![]()
Peťo, je mě to moc líto že jsi to dostala. Myslela jsem, že dneska napíšu že alespoň tobě to vyjít musí…
Luci, vím moc dobře jak ti je. Mě není o nic líp, ale jediné co vím, že to zatím nevzdám. Půjdu na další IUI a uvidíme. I když pokud nevyjdou další a další za sebou, tak to bude s mojí duší už na pováženou. Sice jsem MS ještě nedostala, ale už se blíží a je to nezaměnitelné s čímkoliv jiným. Vím, že máš pocit, že všem nám to tady vyjde a jenom tobě ne, já si myslím to stejné, ale zase naopak. Včera když jsem se dočetla, že Evík čeká dvojčata, málem jsem to obulela. Nenechala jsem jí ale žádný vzkaz, jelikož jenom čtu a do diskuze jsem se nezapojovala.
Nooooo to byl můj ranní výlev, ještě teď se snažím oklepat ze zděšenýho pohledu na teploměr, jelikož teplota klesá a MS se blíží ![]()
ahoj holky tak zdravim po ranu, me se ms rozjela euveritelnou rychlosti a navic jsem zjistila ze na dasi iui nebude pritel doma, to me fakt dostalo, utece nam to o jeden den, takjsem volala do centra jestli to nejde posunout a prej mam zavolat po devate a prepoji me na doktora, jsem na to zvedava,jinak bude tento mesic plonkovej, MS snasim docela dobre a to z jedineho duvodu a tim je, ze tady mam na tyden navstevu, ktera nic netusi, tak musim byt o.k., jinak asi chapete jak mi je a jak byl vcera vecer polstar mokrej, no nic, preju vam i sobe, aby jsme se konecne dockali, taky mam pocit, ze s kazdou MS mi ubyvaji sily, ale jeste to musime vydrzet holky, za to mimi to opravdu stoji, drzim palecky a budu rada, kdyz napisete, papa
ahoj fifko, moc me mrzi, ze se takhle citis, ale ver mi, ze vim jak ti je, snad ti ani nemusim vypravet jak bylo vcera me, taky jsem to cekala od rana a pak sup a bylo, ale holky psaly, ze tehu priznaky a ms jsou hodne podobne, tak treba tobe to vyjde, moooc bych ti to prala a vsem co maji takovy problem jako ja, hlavne dej vedet jak to dopadlo, moc na tebe myslim papa a nesmutni, budeme to zkouset dala a dal a uvidis, ze se nam to povede
Ahoj Peťo!
Vím moc dobře jak ti je......Je to škoda, že vám další cyklus nevyjde, ale neházela bych flintu do žita. Já jsem IUI podsoupila až 21 DC!! Takže nic není ztraceno. Jenom by to chtělo hned teď na začátku se domluvit s doktorem aby věděl. Nebo možná jde sperma nějakou dobu v laboratoři uchovat, takže manžel by „odevzdal“ dřív a do ovulace by to u nich vydrželo......no uvidíš.
Drž se i když říká se mě to těžko. Já se ani nesoustředím na práci, neustále na WC sleduju jestli už to přišlo nebo ne. Zítra ráno jsem se odhodlala udělat TT ať už mrcha přijde nebo ne. Sice je to teprve 10tý den, ale v centru říkali zkusit, tak to udělám. No výsledek tuším předem bohužel. Špiním takovou dost tmavou krev, no jako vždy před…ach jo