Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Gosi takhle nemůžeš jednat. Zakladatelka už to ma tak těžké. Chránila se, postinor ne účinkoval, nebuď tak sprostá.
Každý nemá tak dokonalý život, jako ty.
Vy vážně věříte na selhání postinoru, když přecházela mezi antikoncepcí? Nebylo by jednodušší narovinu napsat, že ochrana buď nebyla nebo jen nehormonální, tam je riziko selhání daleko vyšší a značně závisí i na způsobu použití ![]()
A i kdyby to byla pravda, není jedno, jak to těhotenství vzniklo. Koneckonců, zakladatelka se nemusí nikomu zpovídat, ani o tom, jaké názory má na antikoncepci celkově a jestli ji právě používala nebo ne.To těhotenství tu je a musí se rozhodnout, jestli si ho ponechá nebo ne. Myslím si, že v jejím případě žádný čas navíc nehraje velkou roli, partner se za tak krátkou dobu nezmění..A pokud interupce, tak pokud možno hned, už z důvodů možných rizik a následků.
Já té verzi s postinorem a přechodem mezi antikoncepcemi moc nevěřím, to tělo musí být tak zblblé, že by snad ani nestihlo vypustit vajíčko.
@Jana206 je to pravda s tím postynorem… prvního syna jsme taky počali hned v prvním měsící vynechání antikoncepce. Mezera mezi antikoncepcema byla měsíc, protože jsem užívala YAZ druhý balení a u třetího platíčka mi neustávali potíže s výtokama ( porád kupivat drahý rosalgin už bylo moc ) tak jsem vysadila u třetího platícka zhruba u 5 tabletky. U dr při změne ant, se musí žena objednat a to je MINIMÁLNĚ na měsíč čekání, proto postinor v nouzi páč jsem s nasazením druhé čekala na menz. ano, moje chyba že jsem vysadila YAZ dříve ale to věčné svědění už jsem nemohla vydržet!!
@Jana206 ano,já věřím. Me selhal kdysi dávno postinor taky. Bohužel.
Prosím o zachování anonymity-citlivy osobní příspěvek.
A co se týče chování manžela k synovi, je skvělý táta. Hraje si s ním, dává mu najevo lásku. V tom problém není. Už od narození pomáhal se vším. Žehlil plýny, uspával ho, krmil, koupal…vše prostě. Pak až dostal nového kolegu začal hulit a propadl tomu natolik že to je jaký to je. Ale malýho opravdu miluje! A samozřejmě nehulí před ním nebo v místnosti. To by ho ani nenapadlo. Vždy když něco vzal nepřemejšlel nad tím co se stane až se to provalí… nechápu, neuvažoval u toho vůbec… dala jsem mu ultimátum: ještě jedno brko a jde pryč. Tak uvidíme… ale druhé teď ne ![]()
@raadaaa píše:
A co se týče chování manžela k synovi, je skvělý táta. Hraje si s ním, dává mu najevo lásku. V tom problém není. Už od narození pomáhal se vším. Žehlil plýny, uspával ho, krmil, koupal…vše prostě. Pak až dostal nového kolegu začal hulit a propadl tomu natolik že to je jaký to je. Ale malýho opravdu miluje! A samozřejmě nehulí před ním nebo v místnosti. To by ho ani nenapadlo. Vždy když něco vzal nepřemejšlel nad tím co se stane až se to provalí… nechápu, neuvažoval u toho vůbec… dala jsem mu ultimátum: ještě jedno brko a jde pryč. Tak uvidíme… ale druhé teď ne
a on o druhem mimi na ceste vi? Ty blaho, neni to lehka situace, ale asi bych zkusila treba promluvit se svymi rodici, jestli by kdyztak pomohli, kdyby jsi mela pripadne nejake „zavetri“ proste na nekoho na koho s ekdyztak muzes obratit, miminaka bych si nechala no..s manzelem to pak lze doresit dodatecne pri nejhorsim, nicmene vime kazda, jak malo pravdepodobne je, aby se nekdo zmenil..cili na tohle nemuzes spolehat..jeste horsi spis je, ze za ucelem huleni prodava veci doma..to by me desilo asi nejvic.
@raadaaa píše:
Sama bych právě dvě děti nezvládla finančně
Radši anonym, neboť mne možná někdo ukamenuje.. Zde není nic jisté a bezpečné ![]()
S přítelem máme syna dvouletého taktéž.. minulý rok jsem zjistila, že bral drogy, pervitin (je to o hooooodně horší než nějaká tráva.. Sice ho kouřil, nijak si nepíchal nebo tak, ale nikdy mě nenapadlo, že by toho vůbec byl schopný..) Okamžitě jsem se s malým sebrala a vyřídila si soudně péči syna, byt od RPG aj… Nebyl to žádný med, ale přítel dostal hodně tvrdou lekci.. Zjistil tím, že nejsem k němu nijak vázaná a buď s tím skončí a nebo ať si to klidně provozuje dál, ale bez nás… To léto patřilo k našim nejlepším v životě. Vím, že se to bude někomu zdát divné, ale opravdu, když pochopil, o co může přijít, chodil za námi každý den, zašel s emnou i k obvoďákovi, kterému se svěřil. Ten ho poslal do poradny, tu jsme taktéž navštívili.. Jeho chování obrat o 360stupňů.. Opravdu přerušil veškerý kontakt s bývalým „okolím“ skončil v práci, kde k tomu bl hodně velký přístup (neboť věděl, koho kontaktovat..) Vyměnil simkartu.. Našel si novou práci v místě bydliště, což bylo i pro nás super.. Vrátila jsem se k němu, když bylo opravdu vidět, že to myslí vážně.. Opět mu věřím.. Nikdy do už nebude na 100% ale věřím mu víc, než komukoliv..
Co tím chci říct je, že bys potřebovala mnohem více času na to, jak vyzkoušet zda je toto schopen pro Vás udělat (skončit s trávou).. Svého muže znáš jen ty, nikdo z nás ho nezná, nevíme co na něj funguje, či jaký vlastně bez té trávy je…
A rozhodnutí za tebe asi stejně nikdo neudělá… Apropoooo, zapoměla jsem dodat, že s tím „člověkem“ který bral drogy ještě minulý rok, čekám tento rok druhého potomka a nelituji. Stará se o nás jako nikdy.. Je to jen a jen na tobě. Ale možná víc, než zda je uživíš a zda to zvládneš, by sis měla položit otázku, zda to zvládneš vůbec podstoupit, tu interupci.. Když už se zadařilo.. Já bych to dítě chtěla i bez chlapa.. Oni za to nemohou, jaké mají rodiče ![]()
@Janina81 píše:
Co je na kouření trávy tak strašnýho? Znám spoustu lidí, kteří ji kouří, mají vysokou školu, lukrativní práci… a tohle mají jako relax… Aby kvůli trávě prodával věci, to se mi nezdá, dokáže to vypěstovat kdokoliv a za minimum. To není perník.
Třeba že je to droga, tudíž nelegální, tudíž porušuje zákon a to že mu to evidentně likviduje mozkové buňky je věc druhá. Prostě je to feťák. Rychle pryč od něj!
@Gosi píše:
ty si necháš naštěkat a pak jdeš zabít svoje dítě, jen proto, že jste oba nezodpovědný a já jsem bezcitná…![]()
chudák to dítě, co už máte, zvaž jeslti by mu nebylo líp u náhradní rodiny, možná i klokánek je lepší varianta…
Tohle je teda příšpěvek za zlatého bludišťáka
zakladatelka uvažuje o potratu a ty tu začneš o tom, že má dát stařší dítě do klokánku?? To jako vážně? A proč??
a hlavně to, jestli se rozhodne pro interupci je její věc a ty si o tom můžeš myslet co chceš, ale proč do toho motáš starší dítě? Božeeee… ![]()
Mmch fandům teze, že „na trávě není fyzická závislost, tak to neva“. Ano, je to in a hulí kde kdo. Jenže drog bez fyzické závislosti je víc. A ve výsledku je to poměrně jedno. Fyzický absťák silou vůle překonáte - to, že si drogou (a dostupná a jakože nezávadná tráva v tom má pořádné zastoupení) léčíte deprese, mindráky a úzkosti, to je samozřejmě na překonání horší. Zrovna tak můžete být závislí na nákupech, na automatech… Ani ty nemají fyz. závislost a kolik lidí, rodin už zničily.
A tak vypichuji: má-li se manžel léčit, tak trvejte na poradně a terapii, ať už budete mít děti 2 nebo 2. Jen on ví, co ho k hulení vede ve skutečnosti.
@raadaaa proč jsi se nechránila, když máš chlapa takového vykuka? Já jsem tedy obecně proti interrupcím v jakémkoli stadiu, ale odkládat ji do nějakého 11tt, když už má tvar člověka, vyvinutý nervový systém a v podstatě ho odstranují vyškrábnutím kyretou ![]()
Jaké máš možnosti postarat se ev. sama o dvě děti - finanční i fyzické? Máš zázemí nezávislé na partnerovi? Pomoc od rodičů, rodiny?
@raadaaa zakladatelko, nikdy jsem proti potratum nebyla, ale od te doby co mam deti to vidim jako nejkrajnejsi reseni, zkus to nechat den dva odlezet - nic se neji tak horke jak se uvari, dite je dar, nechala bych si to druhe, ikdybych mela byt bez chlapa, v dnesni dobe te nenecha nikdo na ulici s detmi, da se to zvladnout, drzim ti palce at se rozhodnes jakkoli… ![]()
Tak to osud rozhodl za mě… nevyvíjí se jak má. V 7týdnu vypadá na 4 týden, a to jen váček bez známky plodu. V úterý revize. Děkuji všem za podporu.