Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@mama.tata.mimi píše:
A kupujete oblečení i s menšími nedostatky nebo pouze bezchybné?
Podle účelu. Kalhoty do školy bych ráda ve stavu slušném, na ven klidně i malá dírka nebo lehce ošoupaný kolena (nebo lokty), záplatu našít umím. Tam ale požaduji o hodně nižší cenu.
Přednost dávám jednotlivým kouskům, který jsou neflekatý nevytahaný nežmolkovaný, cena stanovena, poštovné rozumné.. sady nekupuju, nepotřebuju hromady oblečení, jen dokupuju co je potřeba
@mama.tata.mimi píše:
A kupujete oblečení i s menšími nedostatky nebo pouze bezchybné?
Když kupuju balík, kde jedna věc vyjde na 15Kč, počítám s nedostatky a beru to jako věci na dotahání. Ale vždycky ocením reálný popis zboží. Co mi často chybí, je popis materiálu. Inzerci bez ceny přeskakuju, kupuju buď balíky, nebo víc hodících se kousků kvůli poštovnému.
Jasná cena, jednotlivě. Kupuju jen zimní bundy, kalhoty, softhell, ostatní mám většinou poděděné nebo nové. Do školky (lesní) to beru i s vadama (ale ne takovýma, abych musela šít), ale musí být nízká cena. Někdy valím voči, jakou cenu jsou ženské schopné chtít (víc jak půlka původní je u obnošeného šílenost).
Když už se bavíte o cenách zboží, mě by zajímaly konkrétní částky za nošené věcičky bez větších vad? Např. dětské triko, dětská mikča, svetřík a nebo bunda? Kolik si představujete a za kolik by se Vám líbilo nakupovat?
Díky za odpovědi ![]()
Já teda kupuju do 60kč. většinu triček mám za nějakých 20kč a méně, mikiny kolem 50Kč, body max 40, tepláky 40. Víc bych za to nedala. Na světě je tolik dětských hadrů, bazary naprosto narvaný a připadá mi, že to snad ani nikdo nekupuje. Myslím bazary na FB, emimino apod. Nabídka několikanásobně větší než poptávka.
Trika max 30, ale to už musí být, mikiny cca 40, tepláky 40, bunda zimní cca do stovky, kombinéza do 150. Teď sháním třeba slušný šus´táky, nejsou, dala bych tolik, aby se to s poštovným vešlo do cca 120.
@Izzz píše:
Já teda kupuju do 60kč. většinu triček mám za nějakých 20kč a méně, mikiny kolem 50Kč, body max 40, tepláky 40. Víc bych za to nedala. Na světě je tolik dětských hadrů, bazary naprosto narvaný a připadá mi, že to snad ani nikdo nekupuje. Myslím bazary na FB, emimino apod. Nabídka několikanásobně větší než poptávka.
Taky tak nějak. Zimní bundu mám teď myslím za 300, je jak nová, pc tak 1000. Ošoupanou kombinézu máme za 100.
@mama.tata.mimi píše: Čemu dáváte přednost u inzerátů na oblečení. Když je stanovena cena nebo když je cena dohodou? Dáváte přednost sadě oblečení po více kusech nebo jednotlivým kouskům? Na jakých bazarech nakupujete oblečení?
já preferuju sady stejných věcí, cenu stanovenou.
neplatí u velkých věcí ala kombinéza a pod. Ale např 5 ks bodyček, 5ks tepláků atd..
Když už, tak jednotlivé kusy s danou cenou. Krom toho, když už na něco koukám, tak hledám pod normálními názvy - triko/tričko, bunda, mikina, kalhoty, svetr. Nekoupila bych tričenko, svetýrek, kalhotečky a podobně. Ani kdyby to bylo sebehezčí a za sebelepší cenu.
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.