Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kathon v Podolí, no nedá se říct, že pomohla, nic nenašli, vejcovody průchozí…takže nebylo čemu pomoct ![]()
Aha… Těžko říct co je lepší. člověk by alespoň věděl v čem je háček. U nás bylo horší spermií. Na druhou stranu me se ted udělal gyn. Zánět ( bolelo me na levém vajecniku). Podle utz byl zvětšeny a z krve vysoké hodnoty zánětu. Brala jsem atb a ještě jdu příští týden na kntrl. Říkám si, jestli tam není cysta nebo jinak nechali proč vaječník zvětšeny. Nemáte s tímto někdo zkušenost?
@kathon zkušenost nemám
Ale co se týče laparky, určitě bych šla - když se nic nezjistí, budeš v klidu, když se něco zjistí, dá se to spravit
.
@kathon prakticky nic vše v pořádku asi jen pomoho profouknutí!
@medmenka @alenka84 Ahoj holky
, mám na vás prozbu: prozradíte mi kolik dní jste stimulovali jenom gonalem? Já se snažím dopočítat ceny menopuru. Psala jsem do iscare a odepsali mi že za 10amp. dám 1710kč. V protokolu mám napsáno od 4 DC, 1 a 2 den 5amp. a pak 4amp.. Kdych to počítala na tolik dní co mám v protokolu což je do 19DC tak to vyjde na 62 ampulí, tudíž cena je 10620 a ještě mi 8amp. zbyde. Zdá se mi to dost
, když mi psala @alenka84 že za gonal dala 3600Kč.
Asi budu muset opravdu zavolat do iscare!
@Vlaďka 27 píchala jsem 6 dní 225 jednotek (odpovídá 3 ampulím) a další 4 dny 150 jednotek (odpovídá 2 ampulím) - takže dohromady jestli dobře počítám jakoby 26 ampulí. Ale ta reakce s jiným lékem by byla podobná, je to o tom, jak reaguje tělo, já reaguju hodně dobře - měla jsem z této stimulace 20 vajíček. Při prvním ivf jsem měla dávky ještě menší a odpověď taky dobrá…
Takže dala jsem sice „jen“ 3600, ale za méně než poloviční dávku toho, co potřebuješ ty…
@Vlaďka 27 ty injekce jsou obsahem FSH všechny stejné, jde tam hlavně o formu (injekce, pero), pak jestli je to FSH rekombinantní (vyrobené uměle) nebo izolované z moči (tuším že žen v přechodu), no a hlavně o cenu…ale ty dávky budou u všech těch léků víceméně stejné.
@Vlaďka 27 ahojky, tak já jsem píchala 9 dní 150 jednotek a reagovala jsem až moc dobře měla jsme kolem 49 vajíček a nakonec silný OHSS. Ale to je hlavně díky mému PCO.
Ale to je mega částka
![]()
@medmenka @alenka84 Holky děkuji
, pokud by to bylo cca 10 dní stimulace, tak by to teda vycházelo na 42amp. 4×1710Kč= 6840kč. Z minulé stimulace mi totiž zbylo 5amp. I tak je ta cena nějak moc divoká, když minula jsem to měla bez doplatku
. No uvidím, třeba se domluvím s mudr ještě na gonalu, je to aspoň bez míchání. ![]()
@alenka84 @medmenka Koukám ještě do papírů z krátkých protokolů a to jsem měla při gonalu 225 jednotek 7 dní + 7 den ještě 0,25 jednotek a platila jsem tuším 7500kč, výsledek je 16 folíků a 8 vajíček. Při stimulaci menopurem 7 dní 3amp. a 8den 4amp., výsledek 13 folíků a 8 vajíček. Holky já vám nevím, ale podle mě by byl i lepší ten gonal, ne. Co myslíte vy? ![]()
@Vlaďka 27 určitě to ještě s doktorkou prober, protože to je fakt ranec a přesně jak píšeš ještě si to musíš namíchat.
Já už si přesně nepamatuji kolik jsem platila ale něco kolem 6500,–
@medmenka Jo určitě to sní ještě proberu
. Ty si měla 49 vajíček
? No to si super nosnice, ještě jsem o takovém množství neslyšela. Už se nedivím, že máš tolik mrazáčků. Prosím tě jak si se dostala z toho OHSS? Kvůli tomu se musí pít hodně tekutin a jíst bílkoviny, ne? aby se tomu předešlo.
@Vlaďka 27 já měla menopur i gonal, ale těžko srovnat, protože s gonalem byl dlouhý protokol a s menopurem krátký, ty mezi sebou fakt porovnat nejdou…ale ta aplikace perem je super, vůbec to pak nebolí, fakt
Nikdy bych nevěřila, že to bude oproti injekcím až takhle velký rozdíl v pohodlí…
@alenka84 Čauky
Gonal je pohodlnější, jinej rozdíl jsem v tom nenašla.
Jak si psala o menopuru že je z ženské moči, tak máš pravdu
, přesně jak si to napsala tak si to pamatuju od mudr.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.