Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jdeme příští týden na vstupní pohovor do ISCARE. Máte některá čerstvé zkušenosti, jak to probíhá a tak? Vyšetření nemám žádná, ale připadám si trochu trapně, protože už 2 (relativně malé) děti máme přirozeně bez problémů a to třetí k nám už pár let nechceJednou jsem otěhotněla po Clostylbegytu, ale bohužel to nedopadlo. Nebudou na mě koukat divně, co tam se dvěma dětma chci?
Omlouvám se za anonym, ale celá tahle situace je mi dost trapná. Klára
Ahoj, nevím proč by jsi se měla cítit trapně, je úplně jedno kolik dětí máš před tím, prostě vám to nejde a centrum je tu od toho, aby ti k vytouženému miminku pomohli.
Určitě ti budou dělat hormonální profil, to je asi první věc a pak uvidíš co naplánujete dále, možná spermio partnera. Přeji ti hodně štěstí ať se co nejdříve podaří. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jdeme příští týden na vstupní pohovor do ISCARE. Máte některá čerstvé zkušenosti, jak to probíhá a tak? Vyšetření nemám žádná, ale připadám si trochu trapně, protože už 2 (relativně malé) děti máme přirozeně bez problémů a to třetí k nám už pár let nechceJednou jsem otěhotněla po Clostylbegytu, ale bohužel to nedopadlo. Nebudou na mě koukat divně, co tam se dvěma dětma chci?
Myslím, že do toho nikomu nic není… nejsou tam od toho, aby Te soudili. Je to sice trochu zvlastni, ale jak uz jsem psala, je to vase vec a co je komu do toho? Takze klid a hodne stesti…
No doufám, že máte pravdu, já si to právě taky říkám, že by to tak měli brát, ale mám v sobě prostě nějaký blok, který překonávám jenom kvůli vidině třeťátka..
Hormonální profil mi dělala gynekoložka už dvakrát, pokaždé jí vyšel anovulační cyklus, ale myslím, že ten druhý odběr mi dělala pokaždé moc brzo vzhledem k tomu, že mám cykly cca 35 dní, mohlo to být zkreslené… Nasadila mi Clostylbegyt a pak píchla pregnyl a hned jsem byla v tom
Bohužel to právě nedopadlo. A od té doby jsem clostylbegyt měla ještě dvakrát, ovulace proběhla, ale nepíchla mi pregnyl, výsledek nula nula nic. Mám představu zkusit IUI, myslím, že manžel se spermiogramem problém mít opravdu nebude… Takže genetiku a imunitu takhle ze začátku řešit nebudou? K.
@medmenka no jo, příjemný to není
Ale smutek už mám za sebou…teď optmisticky koukám směrem k lepším zítřkům a nějakému (konečně) úspěchu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
tak plodnost se může měnit, ať už v čase, tak vlivem třeba hormonů v/po těhotenství. Takže to rozhodně není nic divného ani nenormálního…a kolik chceš mít dětí je tvoje věc, není nějaká hranice, od kdy by ti v CAR nepomohli ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
taky máme dvě děti 7 a 4roky a tretatku se k nám už přes rok nechce
do iscare te poslala gynekolozka? já to s ní právě ještě neresila, moc se mi do toho nechce, jsem hodně na vážkách, někdy si říkám, že buď třetí bude nebo ne a někdy bych šla umělý hned
@alenka84 tak to je moc dobře že máš optimistické myšlení, ono se povede uvidíš, veškerou smůlu už máš vybranou. ![]()
My jsme byli na vstupni konzultaci minuly vikend. A pusobilo to na me velice dobre. Venovala se nam prijna pani doktorka. Dali jsme ji zpravy z memocnice ktrere am ( opakovane potracim). Pak nam pani doktorka vysvetlila co bude dal, dala zadanky na vsechna vysetreni. Prohlidla mi. Doopravdy se mi ten pristup moc libil.
@luc31 píše:
taky máme dvě děti 7 a 4roky a tretatku se k nám už přes rok nechcedo iscare te poslala gynekolozka? já to s ní právě ještě neresila, moc se mi do toho nechce, jsem hodně na vážkách, někdy si říkám, že buď třetí bude nebo ne a někdy bych šla umělý hned
No tak to jsme na tom hodně podobně se stářím dětí, s tím, že ale my se o třetí snažíme už 3 roky
Gynekoložka mě tam úplně neposlala, žádanku nemám, ale řekla mi, že ona už nic moc dalšího nezmůže, že je to určitě moje psychika a že by mi třeba mohlo pomoct IUI.
Ale já právě taky měla pořád pocit, že dvě už máme, a pokud by se zadařilo, dobře, bude třetí, pokud se nezadaří, nic moc se neděje, bezdětní nebudeme. Jenže posledních pár měsíců mně dost tikají hodiny - spíš teda bijou
- a mně došlo, že když dítě nebude v nejbližší době, nebude už vůbec. A to mě nakoplo a po dlouhém váhání jsem se objednala.
Já to teda až k ivf určitě nepoženu, mám Leidenskou mutaci (sklon k trombozám - už jsem ji i měla) a ivf by bylo dost rizikový vzhledem k hormonům - sice by mě hlídali, ale zas to není nic moc pocit, že fakt můžu umřít na embolii, takže to bych asi už vzhledem k těm dvěma dětem neriskovala. Aspon ted jsem o tom přesvědčená… K.
@Kamcca píše:
My jsme byli na vstupni konzultaci minuly vikend. A pusobilo to na me velice dobre. Venovala se nam prijna pani doktorka. Dali jsme ji zpravy z memocnice ktrere am ( opakovane potracim). Pak nam pani doktorka vysvetlila co bude dal, dala zadanky na vsechna vysetreni. Prohlidla mi. Doopravdy se mi ten pristup moc libil.
Díky za pozitivní zprávu
To je divný, nám víkendový termín nenabídli, ten bych byla brala
![]()
@Anonymní píše:
Díky za pozitivní zprávuTo je divný, nám víkendový termín nenabídli, ten bych byla brala
![]()
já se spíš divím, že někomu ho nabídli, obvykle si na sobotu zvou jen akutní věci - kontrola při stimulaci, OPU, ET, prostě věci, co se nedají posunout na všední den
Anonymní - já si myslím, že vás nikdo soudit nebude… navíc á mám kamarádku, které se první yn povedl na první pous a na druhí dítě jen s pomocí léku čekali 3 roky a třetího se už další 4 roky nemohou dočkat a nevím, zda už to nevzdali, radši se neptám, je to pro ni citlivé téma… taže já tě chápu, já mám potřebu 2 dětí, ale nědo 3 dětí enbo 4 a prostě dokud je mít nebude, nebude cítit úplnou rodinu…
jinak sice Hulvert občas není zrovna příjemný, ale minule, dyž jsem ho viděla byl v excelentní náladě a mířil na tenis, tak mi tak něa „zlidštěl“, ostatní léaře mám moc ráda…
@alenka84 - je, ty jsi po ZT? a bylo už srdíčo? to mě moc moc moc mrzí, cítím s tebou…
@lilia81 právě že nebylo, plod odpovídal cca 6+2 a nebyl životaschopný, krom toho jsem v děloze měla další váčky (druhé transferované embryo se rozdělilo na tři), ale ty byly prázdné…
Omlouvamse melo tam byt tyden. Samozrejme o vikendu jsme tam nebyli. To rikali jen pri stimulaci.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.