Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@medmenka ahoj, na emimi moc nechodím. Nejprve jsem změnila Car, tam mne ale pěkně vyšplouchli, když mi po půl roce sdělili, že nemají smlouvu s mou pojišťovnou, že prý mysleli, že to klapne a neklaplo. Musela bych si IVF platit celé sama. Nakonec jsem rezignovala a vrátila se do Iscaru, ale přes Hulverta, chodím do jeho ambulance. Kdysi jsem tam nebyla spokojená s jednáním, ale teď jak řeknu, že jdu od pana primáře, tak jsou strašně hodní:-). A Hulverta mi doporučily dvě kamarádky, které u něho obě otěhotněly. Tak doufám, že nám to vyjde také. Chystám se na poslední pokus. Co ty?
Ahoj snažilky, po pasivním vzdělávání se před IVF se také aktivně připojuji
. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti s pražskými CAR. Jezdím do teplického Pronatalu a mám z toho všeho smíšené pocity. Mám za sebou první neúspěšný IVF a nyní čekám na výsledky KET (13. den - negativní test
). Z jiných diskusí jsem se dočetla, že některá CAR během stimulace odebírají krev, jelikož tak se dá ovlivnit kvalita emmbrií. Bohužel v TP jsem během stimulace chodila jen na ultrazvuk a folikuly mi narůstali docela pomalu. Musela jsem si ještě dokupovat Gonal nad rámec limitu pojišťovny na 1 IVF. Před KET jsem se dotazovala na genetické testy a důkladnější imunologii a bylo mi řečeno, že v mém případě to není nutné. Prý se toto dělá až v případě potratů. Dělali mi základní imuno - protilátky proti spermiím, myslím, že i vajíčku a toto vyšlo negativně. Nejsem si jistá, zda je tento přístup OK. Některé ženy zde zmiňovaly, že šly na testy bohužel až po 3. IVF a problém byl právě v imunologii. Proto právě uvažuji, že bych začala dojíždět do Prahy. Rozhoduji se mezi ISCAR a Gennetem. Poradíte někdo? Nechce se nám dávat další peníze, když nemáme testy potvrzeny.
@Rachell02 - tak myslím, že v Iscare nemají problém na vyšetření poslat a co vím, kamarádka měla v Gennetu vše před druhým IVF? ale jim nezbylo ani jedno vajíčko… o odebírání krve jsem v životě neslyšela, tak netuším, to je pro mne nová informace.
Nicméně pokud chceš nějaké testy, tak se určitě s lékaři dá domluvit a zeptat se a nechat si vysvětlit, proč třeba jo nebo ne… já vždycky na svou otázku dostala obsáhlou odpověď a měli jsme dlouho diskuzi…
@Rachell02 Já mam z Iscaru syna. Netvrdím, že je to nej CAR, ale myslím, že není špatný. Hodně záleží na doktorovi, který tě bude stimulovat. Proto jsem vybrala Hulverta, je to kapacita. Navíc nemam ráda takové to střídání doktorů podle toho, který má zrovna službu. Jinak o odebírání krve také slyším prvně. Vždy jsem chodila jen na stimulaci. Vyšetření jsem měla před prvním IVF všechny, ale také jsem chodila do soukromé ambulance k jinému dr (nyní už pracuje v cizině), do Iscaru jen na výkony. Mne to takto vyhovuje, je to celé takové „osobnější“.
@Rachell02 odběry krve během stimulace dělá třeba Helios Brno. Iscare to nedělá, tam jen kontrolují růst folikulů.
Jinak přímo v Iscare jsem se dozvěděla, že se chystá spojení Iscare, Gennetu a Pronatalu, takže to bude stejně prašť jako uhoď.
![]()
Co se týče vyšetření, tak v Iscare mám zkušenost dobrou. Před 2. IVF jsem si zažádala o genetiku a imunologii a bez problémů mi dali žádanku.
@Martrich no tak to nebylo úplně fér jednaní od CARU ![]()
Já bych chtěla do konce roku zvládnout ještě ketík, tak doufám že konečně prolomíme smůlu.
@medmenka tak to ti budu také moc držet palce. Já od zítra stimuluji, uffff, bojím bojím. Nechceš raději zkusit IVF? Mne se kety vůbec nedařily, tak doufám, že čerstvé vyjde. Ale je to poslední pokus, do dalšího IVF už bych jít nechtěla
@Martrich bohužel při IVF mám hodně velké riziko OHSS
dostávala jsem se s toho 1/2 roku. Až dojdou mrazáčci, tak nevím co bude dál ![]()
Ahoj holky tak mi dneska držte palec - jdu na folikulometrii jestli vyrostl folík jen po Clostíku. Jsem zvědavá ![]()
@medmenka zlato, určitě to jde řešit nižšími dávkami nebo minimálkou, co třeba nativní cyklus? Já bohužel mrazáčkům moc nevěřím, já otěhotněla jen jednou a to z čerstvých. Ale držím palce
@Martrich - já otěhotněla zase jen z mrazáčků, to je jak u koho, poprvé to vyšlo, bohužel včera jsem potratila…
@lilia81 to je mi moc líto, vidím, že máš za sebou dva potraty
![]()
@Martrich - v podstatě 3, ještě odešlo synovo dvojčátko… jsem zvědavá, co budou dělat s emnou teď, chci vyšetření, další transfer odmítám, dokud nebudu mít komplet všechno…
@Martrich ani nativ mi Hulvertem nebyl doporučen tak já nevím, uvidíme co vymyslí ![]()
@medmenka a chodíš také přímo k Hulvertovi? On je skvělý, mam z něho moc dobrý pocit, i když ta čekací doba u něho to je masakr
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.