Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kamcca - a anopyrin by nestačil? ono si zvykneš, ani ti to nepřijde a už jsi si někdy něco píchala? ono je to o tom prvním bodnutí a pak si zvykneš, fraxiparine je dobré dt do ledničky, má tendenci občas zaštípat a kdyžje studený, tak je to v pohodě… mě už to ani nepřijde, dyž mi dá někdo injekce, tak si je prostě píchnu
a jehličky jsou fakt malé, takže pohoda. Jen se nediv, občas dělá fraxiparin modřiny, je to tím, že je to heparin… clexane je dělá víc, fraxiparin nemusí pokaždé…
@lilia81 no rikala, že automaticky mi předepíší injekce, přeci jenom jsem po dvou nevyddařených těhu. Já to přežiji. Jen si to neumím moc představit. Ale to je normální, kdyz jsem si nikdy nic nepíchala. Já se na to svým zpusobem těším, protože to bude znamenat, že jsem znovu těhu.
Ahoj jsem nejsem tu zas tak často ale bývala jsem tu - pokoušíme se o druhýho mazlíka. Toho prvního máme taky z iscare
Nevím kam jdeš na imunulogii. My byli někde u Florence a výsledky byli za 14 dní. Myslím
Už to budou 3 roky co jsem tam byla ![]()
@hrkačka jojo taky jdeme na tu Florenc a pro výsledky jste si šli také tam? Tak 14 dní není tak hrozná doba. To by se to mohlo stihnout před Vánocemi, uvidíme co bude ted
Jj šli jsme si tam pro výsledky!! Držím palce!! Nejhorší je když se neví proč to nejde…
@hrkačka jojo čekání je nejhorší, ja dvakrát potratila tak se snaží přijít na to proč… jak ta imunolgoie probíhala? My máme jít 18 na konzultaci a pak pujdeme nekdy na odběry krve. V Iscaru nam říkala, že se tam dela i spermiogram u chlapa, je to pravda? Budu rada, za každou radu
Spermiogram dělali manželovi v ISCARE takže to si nepamatuji jestli i tady dával vzorek
Ale taky jsme byli na konzultaci a pak jinej den na odběru. Vyptávali se na různé prodělané nemoci a nemoci v rodině a na alergie ![]()
@hrkačka ok můj manžel práve spermiogram v Iscaru delaný nemá, podle nich nebyl duvod, otěhotněla jsem hned první mesic a podruhý druhý mesíc. Ale říkali, že ho budou delat na té imunologii. Naštěstí s tím manžel nemá problém. Já už to chci mít za sebou.
@Kamcca - budu držet palce!!! neboj, když mužeš otěhotnět, tak naštěstí teď je spousta možností i ja to těhu udržet!
@hrkačka - my se tay snažíme o druhé a první máme z KET od Jaržembovské…
@hrkačka - tak to je vtipne, ja k ni chodim i ted, bohužel letní IUI skončilo revizí…
@Kamcca Ahoj. Já jsem těhu také díky Iscaru. Někdy koncem prvního trimestru jsem dostala trombózu takže si píchám a rovnou terapeutický dávky dvakrát denně. V trombocentru mi nenašli žádnou mutaci a tak závěr nejspíš léky při stimulaci a na udržení, ale píchání už se nezbavím do konce šestinedělí. Moje poznatky jsou takové že Fraxiparine i Clexan je v některých lékárnách zadarmo (rep. 30kč) třeba na Karláku v trombocentru nebo i v nemocnici Motol. Fraxiparine jsem měla 0,6 dvakrát denně a po měsíci začala příšerná alergie, boule v místě vpichu, svědivé červené fleky a s větším a větším břichem jsem už nebyla schopná najít ani místečko kam to píchnout. Změnila jsem na Clexan a dostala vyšší dávku 2×0,8 a ten je v pohodě. Jen víc bolí aplikace, ale není to nic strašného. Myslela jsem že to nedám, ale už mám za sebou čtyři měsíce téhle kúry a vůbec to není tak hrozné. Držím palce ať se zadaří!
@kovarovakobyla ahoj děkuji, tak duležité je, že ty i miminko jste v pořádku. A platí, že pro miminko udělám všechno možné
. Ja bohužel musím ještě čekat, ale dočkám se. Vůbec jsem neřešila, kde to jednou budu vyzvedávat, po tom se budu pídit až budu vědět co dostanu. Já nejsem zrovna nejhubenější a slysela jsem že dávky jsou podle váhy.. takže asi taky budu mít velké dávky
.
@kovarovakobyla - juuu, ahooooooj, gratulujuuuuu!!! to je skvělý, že se zadařilo!!! parááááda!!!
@kovarovakobyla - koukám březňátko, viď? jako sebík
to je paráda, akorát ty to máš na začátek března že?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.