Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kamcca asi už jsi myslela na to, že bude víkend
Já ho dneska rozhodně budu cpát všude ![]()
@alenka84 - no ty jo, tak to mohla být čtyřčata jo? no má úcta… stejně mě to mrzí
mě taky zbyl nakonec jen prázdný váček ![]()
Ahoj děvčata, tady jedna Iscaračka
holky poraďte, z koho tam máte dobrý pocit? Co ten nový doktor? máte tam někoho, komu věříte na 100%?
Díky!!
Ahoj, tady anonymní K.
![]()
Tak hlásím, že z první konzultace jsme odcházeli s pozitivním pocitem - to, že chceme už třetí, opravdu nikdo neřešil
Byli jsme podle zprávy u MUDr. Lachety a fakt sympatickej, měla jsem těsně před ovulací, tak mi aspon píchnul pregnyl a načasoval nám sex
, dokonce ani manžela nehnal na spermiogram, ten by se prý udělal až s případným IUI v dalším cyklu. Řekl mi, že u mě nevidí nic nenormálního, sliznici jsem měla narostlou, folikul dominantní taky byl, tak třeba to klapne ![]()
Vysvětlil nám 3 možné postupy, jak nám může pomoct (od načasování přes iui až po ivf) a dal mi ještě injekce na ředění krve, které si ted píchám (protože ten Leiden může být příčina potratů).Takže za mě zatím ano, nejlepší mi přijde, že opravdu nic nenutí, ale vysvětlí a navrhnou s tím, že poslední slovo máme my. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, tady anonymní K.![]()
Tak hlásím, že z první konzultace jsme odcházeli s pozitivním pocitem - to, že chceme už třetí, opravdu nikdo neřešilByli jsme podle zprávy u MUDr. Lachety a fakt sympatickej, měla jsem těsně před ovulací, tak mi aspon píchnul pregnyl a načasoval nám sex
, dokonce ani manžela nehnal na spermiogram, ten by se prý udělal až s případným IUI v dalším cyklu. Řekl mi, že u mě nevidí nic nenormálního, sliznici jsem měla narostlou, folikul dominantní taky byl, tak třeba to klapne
Vysvětlil nám 3 možné postupy, jak nám může pomoct (od načasování přes iui až po ivf) a dal mi ještě injekce na ředění krve, které si ted píchám (protože ten Leiden může být příčina potratů).Takže za mě zatím ano, nejlepší mi přijde, že opravdu nic nenutí, ale vysvětlí a navrhnou s tím, že poslední slovo máme my.
ahoj, kdy si mas ty injekce začít píchat? Také mam leidana a bylo mi řečeno, že si tam pak mam přijít pro injekce.
@Kamcca píše:
ahoj, kdy si mas ty injekce začít píchat? Také mam leidana a bylo mi řečeno, že si tam pak mam přijít pro injekce.
No mně píchli ten pregnyl, v sobotu mělo dojít (a došlo) k akci
a od neděle už mám fraxiparin
Docela mě to překvapilo, vím, že je to drahý jak kráva a doktoři to nikde nepředepisujou a tady mi ho dali jen tak 2 balení
![]()
Jo a mám si ho píchat až do příchodu ms nebo do potvrzení těhotenství…
@Anonymní píše:me prave minulý mudr odmítl ty injekce předepsat, tady mi poaní doktrorka říkala, že mi je napíšou tam, ale už jsme se nejak nebavily kdy, ale jdeme tam v prosinci, tak se zeptám
Jo a mám si ho píchat až do příchodu ms nebo do potvrzení těhotenství…
@Kamcca píše:
me prave minulý mudr odmítl ty injekce předepsat, tady mi poaní doktrorka říkala, že mi je napíšou tam, ale už jsme se nejak nebavily kdy, ale jdeme tam v prosinci, tak se zeptám
Já myslím, že pokud máš v dg. potraty, napíšou ti je preventivně hned. S tím nepředepisováním mám bohužel zkušenosti - já si píchám preventivně i před delší cestou nebo tak a musím si je platit, protože mi je nikdo na pojišťovnu nepředepíše
(už jsem měla trombózu, tak proto si píchám).
@Anonymní píše:
Já myslím, že pokud máš v dg. potraty, napíšou ti je preventivně hned. S tím nepředepisováním mám bohužel zkušenosti - já si píchám preventivně i před delší cestou nebo tak a musím si je platit, protože mi je nikdo na pojišťovnu nepředepíše(už jsem měla trombózu, tak proto si píchám).
je fakt hrozné, ze to nepředepisují, ja si myslim, ze za druhé ZT může práve ta mutace.
Holky, vy které jste už zkušenější, jsme poslány na imunologii, nevíte jak dlouho trvají výsledky? Pro ty si pak pujdeme zase na tu imunologii nebo nám je dají už v IScaru? Imunologii mame 18 a pak 24 genetiku. A já bych hrozne moc chtěla mít výsledky do Vánoc, ale nevím jesltli je reálné, že všechny výsledky budou…
Ahoj holky, to me s fraxiparinem šokujete, ja teda mam jen anopyrin, ze se mi nechtělo pichat, ale jinak jsem ho vzdy dostala… Btw. Zbyly mi ze srpna v krabičce 4 injekce, poslu za poštovné, kdyz je to taková vzácnost.
@lilia81 bohužel me v trombocentru řekli, že se nedavají. V Iscaru na me paní doktorka koukala jak na blázna. Říkala, že to může být duvod potratu, ale samozřejmě nemusí, ale přístě dostanu injekce u nich. Coz je pro me dulezité… ja chci aby už byli za mnou hotové všechny vyšetření
@Kamcca - no ja je měla z iscare a z podoli kvůli OHSS a pokaždé bez problému a po porodu taky, ale jen těch 5 dni v nemocnici, ale to jsem měla transfuze…
@lilia81 no ja jsem na to pristi tehotenstvi zvedava, neumím si nejak představit pichat injekce každý den, ale človek pro to miminko udělá všechno…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.