Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, můžu se zeptat, jak dlouho jste čekaly od první návštěvy CARu na IVF? Musí se nejdřív absolvovat veškerá vyšetření? Jak dlouho se případně čeká než se schválí žádost od pojišťovny? My už chodili dříve do jiného CARu a trochu se děsím toho, že budeme muset všechno absolvovat znovu a tím se to zase celé natáhne.
@Rozarkaa1 ahoj no objednávací doby mají všude jinak, já v jednom CARU čekala 4 měsíce a v jiném mě vzali za 14 dní, odkud jsi?6ádost od pojištovny je 30 dní a nám to přišlo přesně za 30 dní ale většinou je to dříve…
@Romčinka Jsem z Prahy, chodili jsme do Motola, ale tam už právě nechceme. Iscar mi byl doporučen, co jsem tak pročítala jsou na něj rozporuplný recenze, ale to je asi všude.
A ty chodíš do ISCAR?
@Rozarkaa1 ahoj, chodila jsem do Iscare. První konzultace byla první týden v září, neměla jsem žádná vyšetření (ani manžel), vše šlo rychle, do konce září jsme měli spermiogram, hormonální profil a 1. IUI. Pak jsme odjeli na dovolenou delší. Začátkem listopadu jsme se dohodli na podání žádosti na IVF (schváleno za cca 3 týdny) a na konci listopadu zkusili 2. IUI, naštěstí se zadařilo a IVF jsem nepodstupovala, bylo jinak plánované na leden. Tak snad jsem ti trochu pomohla. S doktory jsem byla spokojená.
@mimi82 moc děkuju za info a gratuluju k vytouženému úspěchu
. Tak to šlo rychle, to ráda slyším. A jak dlouho jste čekali na první konzultaci?
@Rozarkaa1 jojo chodím a na konzultaci nečekáš více jak 2 týdny:o)
Ahoj. Také chodím do ISCARE. Jsme tam teprve krátce, ale od zavolání do první návštěvy to nebyl ani týden a teď jsem tam min. jednou týdně pečená vařená. A zatím jsem celkem spokojená.
Akorát jsem v rozpacích z toho, že se musí na schválení IVF pojišťovnou čekat měsíc.
Myslíte, že by teda bylo lepší, vzhledem k tomu, že nás IVF asi nemine, se na to vyptat (zatím jsem do toho úplně nechtěla šťourat) a když dr. bude přístupná, podat žádost trošku s předstihem
? Mám totiž dlouhé cykly a čekat třicet dní, než mi to vůbec někdo schválí u mě znamená protáhnout celý proces zase u půl roku ![]()
@Onlythis ahoj hele určitěžádej s předstihem nám to nestačilo přijít a platili jsme zálohu 26000kč a schválili to těsně před ET tak peníze vrátí ale můžeš si o to žádat až po 30 dnech???Trochu divné…Tak že určitě s předstihem
posílali jsme to 17.3 a přišlo 15.3
Holky chci se zeptat kdo má zkušenost…pokud ET nevyjde, na KET nemáme zamraženo…Kdy lze jít do 2 pokusu IVF??
@Romčinka Dík moc za radu. Hned v úterý vlítnu na Turkovou ať s tím něco uděláme
.
@Onlythis No tak to je vážně rychlý. A jak to tam bývá na dlouho v čekárně? My právě v Motole čekali běžně hodinu i déle, bylo to únavný.
Jinak pokud už víš, že vás IVF stejně nemine a nechceš zbytečně promrhat čas, tak bych být tebou taky už klidně zažádala, ať je to v procesu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.