Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@f-l-e-a - ja mam za sebou potraty, neúspěšně transfery atd, takze te chapu… Uz jsem to vzdala… Ale tobe moc drzi palečky, aby to tentokrat vyslo!!! Jak jsi daleko???
@medmenka - my 2,5 roku druhe taky nic a uz to asi necháme byt… Car menit nechci a treti ivf taky ne ![]()
Příspěvek upraven 16.08.16 v 19:00
Holky my 2roky snažení 2× ivf neúspěšné, a taky jsme se rozhodli že to necháme být, buď přijde samo a nebo malej bude jedináček…už jsem se taky natrapila dost…od 1.8. nastupuji do nové práce tak je malá změna a třeba pomůže
všem moc držím Palečky
Ahojky všichni chci se vás zeptat, Měl někdo z vás velké dávky při stimulaci 5-6 ampulek menopuru??prý je to nejvyší dávka
děkuji moc
Jojo měla, 6 ampulí asi týden a pak po pěti myslím. Blbě reaguju ale s touhle dávkou jsme vytáhli i deset vajíček na poslední pokus, předtím jich bylo šest.
@f-l-e-a - jak se máš, koukám do podpisu, že to vše vyšlo, kdy máš TP a screening?
@jana234 jee tak to jsem ráda, ze nejsem sama…ja jdu také na poslední na 4 ivf, tak uvidíme no ![]()
@maja111111 - držím palečky, máš toho podle popisu opravdu hodně za sebou, tak snad tentokrát už vše proběhne správně, ke komu chodíš? a zkoušíte i IUI, když máš vejcovody průchodné?
HOlky, hlavy vzh§ru
4 IUI v iscaru 2 dlouhé roky
ale uspěch se ukázal. Za 7 tt budu rodit
držím palečky!!
@maja111111 píše:
@jana234 prosimte a padaly ti po tech davkach vlasy??
neboj, vlasy nepadaly, nic jsem nepřibrala, všechno normální, ale každý je individuální a můžeš reagovat jinak, držím palce ať máš hodně zralých vajíček a pak hodně embryjek
Ahoj holky… tak máme v Iscare druhé kolo
Koukám, že tahle diskuze je nějaká zapomenutá, tak snad se obnoví ![]()
@Jani1982 Ahoj Jani, nečetla jsem diskuzi, takže nejsem v obraze, ale chtěla jsem se zeptat, jak jsi spokojená v Iscare? My jsme tam byli minulý měsíc na prvním iui - nevyšlo a teď máme jít na druhé. Jen mě trochu zarazilo, že když jsme se ptali na nějaké testy, tak nám řekli, že se to dělá až po prvním neúspěšném IVF.
@Ziw - a na jaké testy jste se ptali? ono to je doktor od doktora, za sebe mohu doporučit na milion procent Dr. jaržembovskou a nebo Dr. Lachetu, třeba mi vůbec nevyhovovala Priachnikova, pana primáře jsem osobně na vyšetření nezažila a teď si nevzpomenu na jméno takové starší s červenými vlasy, ta moc nemá smysl pro humor, ale zase je upřímná a neslibuje vzdušné zámky, když se baví s kolegy, umí se usmát, ale u vyšetření je více odměřená… jinak sestřičky jsou tam milionové…
@lilia81 neptali jsme se nijak konkrétně, ale já nadhodila nějakou imunologii a genetiku. Snažíme se 2,5 roku. Spermio v pořádku, ovulaci mám, hormony taky v pořádku. Po clostilbegytu a proveře jsem otěhotněla, ale skončilo to ZT, to bylo po necelých dvou letech a teď třičvrtě roku zase nic. Mám špatný pocit, že je se mnou něco v nepořádku a nikdo nějak nechce zjistit co. Nepřijde mi normální, že je všechno OK a já nemohu 2,5 roku otěhotnět.
Na první konzultaci byla nějaká starší doktorka, asi ta co myslíš. Byla upřímná, říkala testy jsou zbytečný, na nic se stejně nepřijde, uděláme iui, velké šance to ale nemá. Proti ní nic nemám byla v pohodě. Kývli jsme, že to zkusíme, ale já nějak nejsem přesvědčená že to pomůže a nejsem si jistá k čemu nám je to dobrý, když problém je asi někde u mě.
Jinak proti jejich chování vůbec nic nemám, všichni milí, hodní to jo, ale čekala jsem, že se bude zjišťovat co mám za problém ![]()
@Ziw Ahoj…přiznám se, já se v tom také moc nevyznám… Manžel měl špatné spermio, já v pořádku, takže nám rovnou nabídli IVF metodou ICSI… Ale jak tak čtu příběhy holek, tak to IUI se mi zdá, že moc nevychází…nevím…fakt říkám, nevyznám se v tom, to jsou tady jiné expertky
Třeba ve skupině IVF… Ta starší doktorka, je paní doktorka Turková, neměla jsem z ní dobrý pocit, ale pak jsem zjistila, že je perfektní… vlastně jsou tam všichni super, ale je jasný, že každej ti nesedne… Třeba ta Priachniková, jak píše @lilia81 je taková tichá, ale nakonec taky dobrá, tu jsem měla při embryo transferu. Včera jsem tam byla a zase jsem měla uplně jinou, řekla bych novou…
No a k těm testům…nevím… já měla první IVF v březnu…vyšlo nám to na poprvé s jedním embryem - žádné nezbylo na mražení… takže těhotná… jenže jen do 6měsíce, pak nám miminko zemřelo, teď jsem skončila šestinedělí - jelikož se jednalo o klasický porod - no a vydali jsme se zase do Iscare. Dali mi dlouhý protokol, to je jediná změna
že prý se víc vypiplají kvalitní vajíčka a následně embrya… je to o tři týdny delší píchání injekcí… Takže o žádných testech taky nebyla řeč.. Ale možná je to tím, že my jsme mimi měli geneticky naprosto v pořádku, vlastně se doposud neví, co se stalo, ještě se čeká na pitvu.
Vím, moc jsem ti neporadila… ale já bych jim tam asi věřila, mají největší úspěšnost… No a gynekologa jsi se neptala?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.