Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ziw
277
5.10.16 11:54

@Jani1982 Je mi moc líto co se ti stalo :-( musí to bý hrozné. Držím palce ať to teď už vyjde v pořádku do zdárného konce.
Jojo byla to paní Turková. Tak tu jsem měla na konzultaci a to iui pak dělal pan doktor Lacheta. Nikoho jiného jsem zatím neměla.
My právě o IVF zatím ani neuvažujeme, když nevíme co je špatně. Můj gynekolog mě právě poslal do iscare, že už nic víc dělat nemůže tak jsem myslela, že se aspoň pokusí příjít na příčinu a pak jí dle toho řešit. No začalo se to rovnou řešit tím iui, to mi nevadí, to nic nestojí a není to nijak zatěžující (taky ne tedy moc úspěšné), ale když to nepůjde, tak nás právě chtějí hnát na to IVF a když jsou jen 4 pokusy za život hrazené pojišťovnou a ještě je to docela zátěž pro tělo, tak se mi to nechce moc absolvovat, když se neví co je za problém no :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
5.10.16 12:04

@Ziw Děkuju moc, hrozné to je, ale musím teď už myslet pozitivně a dívat se spíš do budoucnosti. Teď mám vidinu, že se zase něco děje, tak už je to lepší.
Tak uvidíš, třeba to na podruhé vyjde… Nevím, právě, kdy hledají příčinu a kdy ne :( Jestli vůbec… No ono sice pojišťovna hradí 4 pokusy, ale i tak platíš jako mourovatá :( což mi v dnešní době příjde hrozně nespravedlivý :( Chápu, že se ti do toho nechce, zátěž to je, na tělo a hlavně i na hlavu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziw
277
5.10.16 12:14

@Jani1982 Také nevím no, jestli jí vůbec hledají, když to není ve spermiích nebo v ovulaci. Právě bych chtěla jestli nejde aspoň ještě něco vyloučit, když je to tak náročné. nerada bych to všechno podstoupila a pak by se zjistila nějaká kravina co by se třeba dala jenom přeléčit něčím a bylo to v pohodě.
Taky mi přijde hrozně nespravedlivé, když si tu člověk platí pojištění a pak stejně všechno doplácí :-(
Ale je dobře, že už se u tebe zase něco děje, to čekání je nejhorší…také sem musela dodržet šestinedělí po tom zamklém potratu, pak sme to zkoušeli přirozeně, pak jsme měla jít na ten hormonální profil, ale posunulo se to o 3 měsíce protože to vždy vyšlo na dovolenou a všechno se tak nějak táhlo. Teď se aspoň něco děje i když to není úplně dle představ :-) ale tak hlavně aby byl výsledek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
5.10.16 13:20

Kočky - co se týče genetiky a imunologie, pokud proběhlo ZT, tak bych se pokusila trvat minimálně na imunologii, nejlepší je Dr. malíčková z Karláku, nicméně objednací doby cca 3-4 měsíce, proto vám to možná nenabídli @Ziw, nicméně bych se zkusila domluvit, že vzhledem k ZT bys alespoň imunologii chtěla, ale určitě bych pokračovala s IUI, ty vás nic nestojí a do vyšetření by to bylo fajn, výsledky jsou pak za měsíc… mě dělali imunologii po prvním ZT, i když jsem měla už jedno dítě, právě, jeslti se nevytvořily protilátky prot embryu při velmi komplikovaném porodu

@Jani1982 - je mi moc líto, co se stalo, zřejmě bych do dalšího pokusu nešla před výsledky pitvy a poprosila bych o nabrání krve na trombofilní mutace, je možné, že máš leidena, kdy se podobné věci občas stávají a znamenalo by to pouze si píchat v těhu léky na ředění krve, genetika je zřejmě opravdu zbytečná, imunologie je otázkou…

jinak k Pryachnikové - díky ní jsem musela na revizi, za mně je naprosto nekompetentní a neposlouchá, přišla jsem tam po potratu s ezprávou z podolí a tím, že vím, že jsem nakonec potratila, ať mi píchne právě injekci, ať se to vyčistí a udělala pravý opak, tkaže jsem pak musela na zákrok a i přes to, že jsem ji vysvětlovala, že od porodu vím, že se mi špatně stahuje děloha a neraguje ani na oxytocin při porodu a že nechci na kyretáž, že potřebuju pravý opak, i přes to, že na UTZ už miminka nebyla, tak říkala, že jsem možná nepotratila, nedokázala jsem jí vysvětlit, že dy jsem včera ještě než jsem potratila viděla dvojčátka i se srdíčky na TZ a že když tam dneska není nic, že je to opravdu potrat - fakt totálně nekompetentní, alespoň v tomto případě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziw
277
5.10.16 13:41

@lilia81 Ptali jsme se na to 2× na ty vyšetření, jednou při tom vstupním pohovoru a podruhé při objednání po telefonu a pokaždé bylo řečeno, že se to nedělá. Navím, zkusím se zeptat možná ještě jednou, ale jsme ve fázi kdy zvažujeme změnu centra. Docela dlouho sem se snažila si vydupad u gynekologa ten hormonální profil a už jsem unavená z toho se pořád vnucovat.
Jinak @Jani1982 je pravda, že toho Leidena bych si asi nechala zjistit, mě to dělali už dávno, když brala HA, děllají se mi velké modřiny, tak měli podezření, keteré se tedy naštěstí nepotvrdilo.
A nad tím co @lilia81 píše o dr. Pryachnikové mi zůstává rozum stát. Musím říct, že tohle je moje první větší zkušenost s naším zdravotnictvím a jsem dost znechucena vším co se tu děje :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
5.10.16 14:05

@Ziw - objednej se k dr. Jaržembovské, já ji miluju, s ní se dá nejlíp mluvit a vše probrat… škoda že nemá svou praxi, hned bych k ní chodila jako na gyndu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziw
277
5.10.16 14:10

@lilia81 Já jdu příští pátek na UTZ před tím IUI tak uvidím kdo tam bude :-) Třeba budu mít štěstí a hned bych se tedy zeptala. No nějaký dobrý gynekolog by taky bodl :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
5.10.16 14:13

@Ziw - doporučuju gyncentrum v hloubětíně, jsou tam všichni milí a teď jsem na screeningu měla úžasnou doktorku, když tak dohledám jméno, jinak já tam chodím teď nově k jandejskovi, už jsem nechtěla k divilovi, protože už má snad kolem 90tky a to už mi přijde fakt mazec :) ale byl skvělej, jandejsek je trochu odměřenej, ale zase fachman, doporučila mi ho kamarádka, co k němu chodí leta, dělá i na záchrance… není jen gyndař… jinak v iscare se můžeš objednat přímo k dr, kterého chceš mít, stačí si říct… já chodila jen k jaržembovské a když měla dovolenou, tka k lachetovi, když sjem byla akot, tak jsem šla ke komukoliv (viz zážitek s pryachnikovou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziw
277
5.10.16 14:17

@lilia81 V hloubětíně sem byla na kyretáží po tom ZT. A také mi to doporučovala kolegyně, že tam chodí. Nicméně mě tam poslal můj doktor, protože tam také dělá a sice vím, že je to jedno, ale všichni se tam znají a je mi to takové blbé od něj odejít tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
5.10.16 15:10

@Ziw - na to bych se vykašlala, já taky odešla od jednoho doktora k druhému… a vůbec jsem to neřešila, oni nemaj čas si o tom povídat podle mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
5.10.16 16:39

@lilia81 Ahoj, tak je vidět, že ty se v tom evidentně vyznáš… Já co mi neřeknou doktoři, tak nevím a neznám, takže pokud mě nepošlou na trombofilní mutace, tak bohužel mě to samotnou nenapadne :( Takže to teď od tebe slyším po prvé. Nicméně, já si prostě pořád myslím, že mi to udělali oni, odběrem plodové vody… Ale kdo ví. Zítra jdu na kontrolu ke svému gynekologovi, tak se ho na to zkusím zeptat. Na pitvu čekat nebudu, to bych prostě psychicky nedala… Někomu čekání nevadí, ale mě tedy hrozně.
Teda, to koukám, tak to máš slušný zážitek s tou Pryachnnikovou :( to je mi líto. Mě se jeví taky nejlépe Jaržembovská, ta je super. Včera tam byla doktorka, myslím že tam tenkrát nebyla… Tereza…nemůžu si vzpomenout na jméno a na stránkách už ty doktoři nejsou… Ale ta byla taky super, dalo se s ní mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
5.10.16 16:53

@lilia81 Jo uz jsem se koukla do zpravy… Mudr. Tereza Nedělková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
5.10.16 17:17

@Jani1982 - myslíš taková tmavovláska? není náhodou těhotná??? já tam potkala nějakou těhuli doktorku :) hele, co vím a umím, to vím a umím od Jaržembovské, to díky ní mám takové zanlosti… je fakt nej…

a pokud se ti to stalo brzo pod odběru plodovky, pak ano, je to nejpravděpodobnější, mohu se zeptat, proč jsi na ni šla??? vyšel nějak blbě screening???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
5.10.16 17:48

@lilia81 Clovece tahle tehotna nebyla, ale je to tmavovlaska :)
Ve 13tt bylo vse v pohode, pak ve 20tt nam vyslo riziko postizeni 1:208 a oni mi to doporucili. Vse vyslo v pohode, ale najednou pak bylo mene plodovky a mimi bylo cca o tri tydny mensi, porad nas strasili s kostnimi vadami, ale s urcitosti nerekli nic. Vlastne nic nevedeli a dali nam na vyber, zda si ho nechame nebo ne… v ten ctvrtek, kdy jsme se meli rozhodnout, to bylo uz 24tt to rozhodl malej za nas, zadna srdecni akce a zadna plodova voda :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
5.10.16 19:48

@Jani1982 - to je divný, taky bych se přikláněla k úniku, je divný, že by ti jen tak zmizela plodovka… a bez plodovky mimčo fungovat nemůže… ach jo, je mi to moc líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.