Islámský stát

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Klapeto
23.12.14 21:34

Včerejší článek na Novinkách naháněl hrůzu našemu pojetí světa. Ale nesouhlasím s celoplošným vyhlazováním. Ona je otázka, kde se zprávy berou a jsou-li vůbec věrohodné. Bez milosti bych zlikvidovala tu špínu, co šla vědomě střílet do školy. :cert:

• Citovat
  • Upravit
3241
23.12.14 21:35
@Eveelin píše:
@cica …a nyní se dostává do fáze, kde bylo ve středověku křesťanství. Tehdy se také pořádaly křižácké války.

Ano, ale tehdy neměli automatické zbraně, bomby, letadla, internet, média - dostat se z jednoho konce světa na druhý bylo sakra těžké. Dnes je to otázkou pár hodin, maximálně dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
23.12.14 21:39
@JLP píše:
Z hlediska dlouhodobých dějin lidstva je „civilizovaný“ svět příliš dlouho bez války… Takže myšlenka, že tento svět (USA, Evropa a spol) zasáhne, asi není úplně mimo :nevim:

Co je to civilizovany svet? Stredni Evropa? Zapadni evroda? EU? V Evrope jako takove jeste pomerne nedavno zurily valky. My mame jen kliku na misto pobytu, ze jsme na to koukali v televizi a ne z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.12.14 22:10
@terinka4444 píše:
Věřím, že tak jako se jich bojíme my, bojí se jich civilizovaný svět a že až to dojde do neúnosného stavu, že se spojí a vyhladí je, všechny.

v to doufam!!

ja mam z toho hrozny strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
24.12.14 12:01

@marrlinka Ano, přesně to myslím - a přesto hisorikové tvrdí, že od 2. světové války je už dlouhá doba a je otázkou času, kdy něco podobného vypukne znovu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.12.14 12:56
@Menora píše:
@pannda
Rozkradaji a prodávají arch. artefakty, obchoduji s přírodními zdroji, obchoduji s lidmi. To jsou jedny z jejich příjmů.Přidávají se k nim například i lidé, kteří předtím zili dlouho v Evropě, viděla jsem muslima, který žil 25 let v Evropě a rozhodne se tam neměl spatne a stejne se rozhodl přidat k IS.

A jsou to i Evropané, co se k nim přidávají. Podporuje je Turecko, jak jsme psala…

Já se teda i bojím, že se vyvolá vlna nenávisti je všem muslimům a tahle hysterie napáchá mnohem více škody než boj proti IS jako takovému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
24.12.14 13:02

A to nás naše média přece jen ještě šetří. V Polsku např. se s tím až tak nemažou a prostě to ukážou.
VARUJI, není to nic hezkého. Ale nezmizí to když to neuvidíme.

Edit admin 25.12. 17:33 - nevhodný obsah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
24.12.14 21:56

.

Příspěvek upraven 07.02.15 v 23:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.12.14 22:12
@Moise píše:
@Proto02 :( vydrzela jsem jen tri fotky :?

vyhladit je, vyhladit do jednoho, naprosto strašný a ukrutný. Vyhladit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56275
25.12.14 10:49

.

Příspěvek upraven 07.02.15 v 23:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3699
25.12.14 11:35
@terinka4444 píše:

Jenže to bychom byli přesně na jejich úrovni.
Jak z toho ale ven, netuším.
Připadá mi že při té hrozbě je nepřiměřená tolerance vůči tomuto náboženství a že je riziko aby se to nevymknulo z rukou. Myslím, že svoboda náboženství ano, ale nedovolit až příliš infiltrovat do okolních zemí. Ať si žijí své kruté způsoby a praktiky někde na území které je historicky jejich, když už to musí být.
Přijde mi, jako když politici neví co s tím a zatím co neví, šíří se to tak že bude problém to zastavit. Nevím, doufám že je to jen můj dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
25.12.14 11:47
@terinka4444 píše:

Když toto čtu, tak me to jen utvrzuje v názoru, že každý národ či mentalita je schopna podobných činů jako IS a je jedno za co se schovavame, ať už je to jakekoliv náboženství nebo ideály.

• Citovat
  • Upravit
3699
25.12.14 11:50
@Menora píše:
Když toto čtu, tak me to jen utvrzuje v názoru, že každý národ či mentalita je schopna podobných činů jako IS a je jedno za co se schovavame, ať už je to jakekoliv náboženství nebo ideály.

Taky proto jsem psala, že to není řešení, protože agrese budí zase jen agresi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
25.12.14 12:17
@terinka4444 píše:
ještě nedozrál čas, jsem moc velcí lidumilové, oni klidně řežou lidem hlavy a my řešíme jejich lidská práva a brojíme proti jejich výslechům a mučení. Až to dojde do bodu, kdy nás skutečně začnou přímo ohrožovat, začne se proti nim bojovat. Já se jako fakt snažím nebýt xenofobní, ale mně stačí diskuze, kde píše Češka, která si dobrovolně vzala muslima Egypťana z velké lásky, teď s ním má dvě děti, je jen špína mezi jeho prstama a on nad ní má absolutní moc, a to nás šetří a ty opravdové hrůzy nepíše. Takže ano, postupem času ne že mám strach z jejich kultury, postupem času je nesnáším víc a víc.

to je v jaké diskusi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
25.12.14 12:24
@Black Cat píše:
Jeden jejich vudce s oblibou rika, ze co nedosahnou zbrani, dosahnou vaginami zen…
Stoji za shlednuti…

Tohle je mazec :? snad ještě horší než uříznuté hlavy. Docela se děsím, v čem budou naše děti (vnoučata) žít :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová