Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jura007 píše:
I tady v Čechách (i na Moravě) máme svoje konvertity k islámu. V poměru k rodilým muslimům naprosto zanedbatelný zlomek. Pár desítek jedinců. Ten „mainstream“ se mi zdá daleko významnější.
jenže konvertita k islámu nemusí bát nebezpečný, já nechci muslimy házet do jednoho pytle…
Ale Isis fakt vnímám jako velkou hrozbu a lidi jsou celkově poblázněný, nejsou spokojení atd.
Já říkám, že se bojím, že tu v Evropě jednou někdo někomu uřízne hlavu, myslím, že to bude jasný, že se Evropa musí bránit
@g.sandova píše:
jenže konvertita k islámu nemusí bát nebezpečný, já nechci muslimy házet do jednoho pytle…
Ale Isis fakt vnímám jako velkou hrozbu a lidi jsou celkově poblázněný, nejsou spokojení atd.
Já říkám, že se bojím, že tu v Evropě jednou někdo někomu uřízne hlavu, myslím, že to bude jasný, že se Evropa musí bránit
Nejen Evropa, celý svět se musí bránit.
@Jura007 píše:
Už nemám sílu to psát pořád dokola. V Iráku mají drúzové i katolíci svoje kostely a platí ve zvolené mešitě „daň z hlavy“. Za vlády Saddáma Husajna se ke křesťanským náboženstvím hlásilo něco přes dvě procenta obyvatel; pozdější čísla chybí, jistě chápete proč.
Lidi, vzdělávejte se trochu…
@Silky123 má ale pravdu v tom, že nabozenska tolerance a svoboda, jak ji vnímáme my není ta stejna tolerance jako v mnohých muslimských zemích. Ty, o kterých pises, jsou prastare skupiny obyvatel, kteří na území Iráku zily ještě před příchodem islámu, muslimové je vclenily do svého státního zřízení a daly jim určitý statut, ale urcite to není svoboda, jak u nás a z našeho pohledu.
Mám bratránka v Teplicích, zrovna odjeli z návštěvy, tak muslimáky v Teplicích urážejí psi a žádají, aby tam nebylo povoleno venčit pdy na veřejnosti, protože je to uráží a pobuřuje. Do Termálu ve Varech se nedá jít, páč se tam běžně koupu muslimky komplet v těch jejich hábitech…já bych z toho zvracela.
Jo, v Teplicích, a mám to zprostředkovaně, bývalý starosta skoupil výhodně pozemky, a teď jim to chce rozprodávat jako parcely na domky, prý jich je tam požehnaně a vyřvávají a chtějí to své. Úplně to sem nepatří k tomu IS, ale prostě je to děsné, děsné
jsem se pobavila, tuhle jsme byli v Sokolově v bazénu, je to cca 20km od Varů, a chlapa tam s námi nepustili, protože měl dle nich kraťasy. No jsou to plavky od speedo, ale plavčík si trval na tom, že jsou to kraťasy a to je zakázané. A ve Varech do Termálu je pouštějí houfně komplet v těch černých smrdutých hábitech
@terinka444
Jenže tito Arabové privazeji peníze, takže se jim ve městech, kam jich jezdí hodně, přizpůsobí, nas zákazník, nas pan.
@Menora píše: @terinka444
Jenže tito Arabové privazeji peníze, takže se jim ve městech, kam jich jezdí hodně, přizpůsobí, nas zákazník, nas pan.
bohužel. Přesto věř, že běžnému občanovi to vadí a to hodně.
K tomu jak někdo výše psal o toleranci IS k ostatním náboženstvím. A to jsou krajané, ne přistěhovalci..
http://www.rozhlas.cz/…rava/1436671
Nečetla jsem celou diskusi, ale asi se svým názorem nebudu lišit od většiny. Ano, mám z islámu reálný strach. Hlavně kvůli svým dětem. Islám vnímám jako velmi rozpínavý, ve své podstatě agresivní, totalitní náboženství. A vyloženě mě s..e, že se potentáti všech velkých mocností zabývají kravinama a neřeší společně takto zásadní globální problém. Jejich krátkozrakost je alarmující.
@terinka4444 píše:
Jo, v Teplicích, a mám to zprostředkovaně, bývalý starosta skoupil výhodně pozemky, a teď jim to chce rozprodávat jako parcely na domky, prý jich je tam požehnaně a vyřvávají a chtějí to své. Úplně to sem nepatří k tomu IS, ale prostě je to děsné, děsnéjsem se pobavila, tuhle jsme byli v Sokolově v bazénu, je to cca 20km od Varů, a chlapa tam s námi nepustili, protože měl dle nich kraťasy. No jsou to plavky od speedo, ale plavčík si trval na tom, že jsou to kraťasy a to je zakázané. A ve Varech do Termálu je pouštějí houfně komplet v těch černých smrdutých hábitech
To přesně vystihuje jejich strategii. Mají to promyšlené do všech detailů, jak se rozlézt po Evropě a získat vliv a moc. A jelikož mají peníze, tak mají dveře otevřené. Plus multikulti trendy, které u nás zavedli Havel, Kocáb a spol.
Běžným občanům se příčí, ale takto je politici nastavili, bohužel…
@terinka4444 píše:
bohužel. Přesto věř, že běžnému občanovi to vadí a to hodně.
Občanovi to sice vadit muze, ale peníze hýbou světem a Arabové ze Zálivu je mají ![]()
@Menora píše:
Občanovi to sice vadit muze, ale peníze hýbou světem a Arabové ze Zálivu je mají
Ale ona jim ta ropa jednou dojde…
![]()
@maricka píše:
Věřím, že konec světa (nebo spíše dříve konec Evropy) jednou přijde… Ale přijde úplně jinak a jindy, než očekáváme…jako ostatně vše, co přišloTěchto lidí se kupodivu nebojím (jsou asi silní, ale stále jich není dost). Bojím se „nás“, západních lidí - našich hodnot, naší ignorance k přírodě, k ostatním lidem, našeho přílišného individualismu. A válka nepřijde, ta už tady je..jen není u nás, ale všude jinde a je roztříštěná. USA přece nebude vést války na svém území, tak ji „exportuje“ ven, jinam…
Naprostý souhlas, přesně tak to vidím i já ![]()