Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vy asi všichni mluvíte o něčem jiným ne? Zakladatelka jasné mluví o istambulske smlouvě a vy o istanbulske umluve. Třeba je to rozdíl:) já čekám kdo mi ho vysvětli:)
@skorotehotna píše:
Vy asi všichni mluvíte o něčem jiným ne? Zakladatelka jasné mluví o istambulske smlouvě a vy o istanbulske umluve. Třeba je to rozdíl:) já čekám kdo mi ho vysvětli:)
A co je to ten IstaMbul? ![]()
Tak se logicky zamysleme? Co nám v současné době chybí - potřebujeme nějaké změny?
@tininas píše:
Tak se logicky zamysleme? Co nám v současné době chybí - potřebujeme nějaké změny?
Mně přijde, že máme snad zákony a ty chrání I ženy. Spíš bych se věnovala prevenci, aby k násilí nedocházelo.
@Chauvinist Ale já přece neříkám, že jsem nadšeným propagátorem ratifikace. Jen to, že se nebojím a že věřím, že zvítězí zdravý rozum. Dává dobrý smysl, aby se o tom vedly debaty typu i zde zmíněného semínáře v Poslanecké sněmovně. Ale měly by to být debaty o tom, co v té úmluvě opravdu je, ne o dojmech, které člověk tak jako získá na základě četby novinových článků a poslechu kázání monsignora Piťhy.
@Russet píše:
Mně přijde, že máme snad zákony a ty chrání I ženy. Spíš bych se věnovala prevenci, aby k násilí nedocházelo.
Ahoj.
A píši snad něco jiného? ![]()
@tininas píše:
Ahoj.A píši snad něco jiného?
No byla to taková otázka ![]()
@Chauvinist píše:
No vidíš. Já jí četl celou.
A povíš nám, o čem je, že je to tak podle zdravého rozumu?konkrétně by mě zajímaly následující body:
Pokud má zdravý rozum zvítězit a četla jsi to (což nepředpokládám), pak bych očekával vyjádření ka keždému bodu. Mohu ke každému bodu dodat i číslo odstavce, ale pokud jsi to četla, pak to asi budeš vědět,že?
- Povinnost zrušení mlčenlivosti „odborníků“ (=porávníků a doktorů)
- Povinnost trestnosti „psychického nátlaku“, který je definován naprosto vágně
- Povinnost zavést výjimku v imigračních pravidlech
- „motivování“ občanů k oznamování trestných činů, které by se „mohly stát“
- povinnost financování nevládních organizací, které provádí školení, které společnosti mají povinost odebírat
- možnost odebírání nezletilých pro „podezření“ a možnost odebrání libovolně prodloužit až do jeho zletilosti
- cenzura tisku a internetu (ano, jen neznačená).
ještě je tam pár drobností
Je to prostě celé špatně. Fašismus, nálepkování chlapů, že oni jsou násilníci od přírody. Jestli tohle projde, tak je to další krok k rozkladu naší civilizace. Už teď je dost žen, které mají problém sehnat chlapa na početí, po tomto by byl chlap souhlasící s početím hazardér, protože bude stačit jej obvinit z násilí a má po dítěti. Platit ale bude.
@Jeremi píše:
@Chauvinist Ale já přece neříkám, že jsem nadšeným propagátorem ratifikace. Jen to, že se nebojím a že věřím, že zvítězí zdravý rozum. Dává dobrý smysl, aby se o tom vedly debaty typu i zde zmíněného semínáře v Poslanecké sněmovně. Ale měly by to být debaty o tom, co v té úmluvě opravdu je, ne o dojmech, které člověk tak jako získá na základě četby novinových článků a poslechu kázání monsignora Piťhy.
Ale na tom se shodneme. Shodneme se i v tom, že kolem toho je spousta nesmyslů. Problém téhle dohody je v tom, že říká:
Ten kdo podepíše, tak se zavazuje, že udělá trestnou vraždu, zaplatí 100 milionů za úředníky, uzákoní povinnost šmírování a udávání.
No a ti, co jsou proti, tak říkají - hele, dávání prachů parazitům, šmírování a udávání fakt není dobrý, to přece nechceme, ne?
A co, co jsou pro, tak říkají - vy jste ale barbaři, přece je rozumné, že se udělá vražda trestnou, ne?
A ten příklad není samoúčelný, protože na každý jeden článek, který je tam napsán a kde ta smlouva může bejt „přínosná“ už máme pamatováno v našem trestním řádu, takže z tohoto pohledu je zcela zbytečná a kromě těhl bodů, kde je zcela zbytečná zavádí taky v nejlepším případě drahé, v horším nebezpečné a neústavní prvky, resp. povinnost jejich zanesení do našeho právního řádu.
Proto tvrdím, že ti, kdo pro jí aktivně prosazují jí buď celou nečetli, nebo se jedná o zloděje, kteří už si brousí zuby na těch 30 stříbrných, které jim zaplatí erár za to, že se naše země zaváže zaplevelit náš právní řád věcmi, za které by se nemusel stydět ani protektorát čechy a morava.
@canaglia píše:
ještě je tam pár drobnostíJe to prostě celé špatně. Fašismus, nálepkování chlapů, že oni jsou násilníci od přírody. Jestli tohle projde, tak je to další krok k rozkladu naší civilizace. Už teď je dost žen, které mají problém sehnat chlapa na početí, po tomto by byl chlap souhlasící s početím hazardér, protože bude stačit jej obvinit z násilí a má po dítěti. Platit ale bude.
- fyzické násilí je znakem mužů
- opatření nestejná pro ženy a muže ve věcech násilí nejsou diskriminací
- nelze oběť násilí (skutečnou nebo domnělou) nutit do kontaktu s potenciálním násilníkem, tedy ani do předávání dětí
ano, to byl takovej bonus, který už si ani nedovoluju zmiňovat, protože zavádění velké diskriminace pod rouškou odstraňování jiné menší diskriminace na úrovni legislativy už přijde lidem natolik běžné, že ho ani nepovažují za nenormální.
Není náhodou, že soudružka předsedkyně spolku, který se v tom nejvíc angažuje a momentálně se zviditelňuje podáváním TO a následnou medializací téhož (a tím si připravuje půdu pro svojí obchodní činnost založenou na základech v této smlouvě) je v přímém střetu zájmů a toto opatření aktivně prosazuje na úrovni vlády.
@tininas no to já nevim, čekám ze mi to vysvětli zakladatelka ????????????
@Russet píše:
No byla to taková otázka
Ahoj.
Takže souzníme a větě, co jsi napsala:
Máme zákony a ty chrání i ženy. Spíš bych se věnovala prevenci, aby k násilí nedocházelo.
Nemám co vytknout. ![]()
@Jeremi píše:
Nebojím se jí, protože sem četla nejen tu úmluvu, ale i explanatory report, který k ní existuje a je normálně veřejně dostupný na stránkách Rady Evropy. Takže já naopak doufám, že zvítězí zdravý rozum a ne hysterické výkřiky lidí, kteří vůbec netušej, o čem ta úmluva je.
Mám dotaz. Je někde k dispozici oficiální překlad onoho reportu do češtiny?
A dotaz obecně, pokud není, kolik asi poslanců vládne angličtinou?
@starýkmet píše:
Mám dotaz. Je někde k dispozici oficiální překlad onoho reportu do češtiny?
A dotaz obecně, pokud není, kolik asi poslanců vládne angličtinou?
Obávám se, že česky to není.