Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moniulik Ze to popijeji vsichni, tim bych se moc neridila, ono je to ted docela v mode. Zalezi kvuli cemu je chces popijet.
Pokud mas malo bilkovin v jidle, ano, protein je dobra volna na jejich doplneni. Pokud te honi mlsna a nechces zblajznout tabulku cokolady, ano, protein ti muze pomoci chute zahnat (kdyz ti bude chutnat). A ze se po tom nepribira, taky nelze tvrdit - zalezi na tom, jaky mas kaloricky prijem a vydej, nicmene kalorii ta jedna porce moc nema. Ale nic zazracneho na hubnuti to neni.
Po cviceni se normalne doporucuje jidlo s bilkovinami a komplexnimi sacharidy (treba kuze s ryzi), protoze sacharidy pomahaji regeneraci svalu a bilkoviny jejich vystavbe, zjednodusene receno. Samozrejme taky zalezi na druhu a intenzite cviceni. Kdyz nekdo pujde na hatha jogu a dojde domu v deset a nacpe se, jak kdyby cely vecer vzpiral, tak asi hubnout nebude.
Nechápu dotaz. Já potřebuju mít vysocebílkovinnou dietu, protože moje tělo špatně přijímá bílkoviny. Takže piju i proteinové nápoje, abych ty bílkoviny tělu dodala. Funguje to. Proč by se po tom nemělo přibírat nebo proč to pijou lidi v Contours, netuším.
@Moniulik píše:
Dobrý den, jsou ty proteinové nápoje opravdu tak super?Začala jsem chodit do contours - a všichni si to tam dávají po cvičení..
Opravdu se po tom nepřibírá a je to tak skvělé?
Díky
protein je základ při budovaní svalove hmoty a svalová hmota urychluje metabolismus.Ano proteinove napoje jsou dobre.A z proteinu se nepřibíra…ze sacharidu ano.Takže pokud chceš hubnout pohlídej si sacharidy.Pokud chceš budovat svalovou hmotu tak ti protein pomuze.
prosím, dotaz, můžu pít protein, i když jsem těhotná ? Děkuji Lucka
@Anonymní píše:
prosím, dotaz, můžu pít protein, i když jsem těhotná ? Děkuji Lucka
Proč chceš pít protein v těhotenství?
Jinak ne,v těhotenství máš jíst vše v nejpřirozenějším stavu.
sportuji, to není zakázané. tak po běhu, který mne ničím neomezuje, jsem si říkala, že bych si mohla dát..
@Anonymní píše:
sportuji, to není zakázané. tak po běhu, který mne ničím neomezuje, jsem si říkala, že bych si mohla dát..
Ale tvoje dítě se vyvyjí a to co jíš a piješ má vliv na vývoj. Máš pocit, že bys měla pít hafo emulgatoru? Sportuj, přidej do jídelníčku víc masa, především ryb..proteinu je tam dost ale v přirozenem stavu.
Tak veskrze to nicemu nevadi, pokud ti to pomuze dodrzet spravne mnoztsvi proteinu. Ja cvicim hodne, ale proteinove napoje moc nepestuju, spis na dlouhe ture proteinovou tycinku, protoze flak masa se blbe nosi. Davam prednost prirozenym zdrojum, lip to chutna a lepe to zasyti. Cokoliv, kdyz prijimas v tekutem stavu, mozek tak uplne navyhodnoti, jako ze se prave najedl, at je nutricni hodnota srovnatelna s jidlem. Navic uz se vi, ze ty proteiny po intenzivnim cviceni nemusis mit hned, proste jen v prubehu dne. Pokud to ale vyhovuje tvemu zivotnimu stylu, proc ne. No a byva to zbytecne drahe ![]()
@Anonymní píše:
Ja nevim jak v CR, ale tady sezenu uplne cisty protein. Pak staci si to treba pridat do smoothie, aby to nejak chutnalo.
@Lenka_Hal píše:
Ja nevim jak v CR, ale tady sezenu uplne cisty protein. Pak staci si to treba pridat do smoothie, aby to nejak chutnalo.
Tady čistý není čistý..i když to píšou..stejně jsou tam stabilizátory.A ochucený údajně přírodní vanilkou
@Malike Ale jo, i ciste proteiny jdou koupit, i rostlinne ciste, i ochucene a obarvene a oslazene jen prirodne. Staci se trochu porozhlednout ![]()
@Afrikana píše:
@Malike Ale jo, i ciste proteiny jdou koupit, i rostlinne ciste, i ochucene a obarvene a oslazene jen prirodne. Staci se trochu porozhlednout
Co jsem našla,vždy tam byli nějaké stabilizátory…což mi přijde prostě pro těhotnou jako fuj tajbl.
Je dokázáno že za velký výskyt postiženych dětí má vinu nepřirozené stravování.Ale tak je to její věc.
@Malike - já nikde nepsala, že to piju. Jen mne to zajímalo, tak tu nedělej chytrou prosím.
![]()
Zatím se jevíš jako postižená jenom ty ![]()
@Anonymní píše:
@Malike - já nikde nepsala, že to piju. Jen mne to zajímalo, tak tu nedělej chytrou prosím.![]()
Zatím se jevíš jako postižená jenom ty
@Malike - to, že jsem anonym, je proto, že nechci, aby nikdo nevěděl, že jsem těhotná. To, že máš postižené dítě, je mi líto, ale já psala o Tobě a Tvých výrocích … takže se hoď do pohody a uklidni se.