Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčata, já sem taky tyhle diskuze nikdy nemusela. Jenže snažíme se 2,5 roku a to moje kamarádky nikdy řešit nemusely. Buď otěhotněly neplánovaně a nebo se prostě rozhodly a do měsíce max půl roku, už mi jedna po druhé hlásily že čekají mimčo. Takže s nima to neřeším. Když jsem to zkusila, tak mi řekly - zkus to neřešit - no to je rada ![]()
Já byla v úterý na prvním IUI, takže teď čekáme. Jen mě zarazilo, když sem řekla že mam blbý pocit, že jdu opět pozdě, tak mi nedělala MUDr. ani UTZ, jen pokrčila rameny a zavedla spermoše. Ale asi je to tak normální. Teď se mnou cloumá utrogestan, natekly mi prsa, mam chutě na čokoládu a furt bych spala ![]()
Pokud to nevyjde - s čímž tak nějak počítam - tak dáme hned ještě jedno IUI a zároveň budeme žádat o IVF. ![]()
@snowhite31 noo uplne nevim jestli bude v knihovne. V te prazske neni.
@slunce.v.duši Ja stimuluju na druhe iui. Taky se mnou cloumaly hormony, ale dle meho to dela hlavne ten pregnyl. Jak vyprchal bylo mi o dost lip. A co mas za diagnozu proc jsi sla na iui?
@vrabecek Já měla místo pregnylu ovitrelle. To píchání je tedy sama o sobě akce. Oba jsem s manžou dost cíťové
My nemáme prý nic moc spermio, navíc jeden vaječník jaksi odmítá fungovat a mam hodně anovulačních cyklů, myomy v děloze, do toho 10ti násobek protilátek na štítnou žlázu, jsem rok po rakovině kůže a asi hlava - poslední roky jsem byla pod extra stresem v práci a to nejspíš udělá taky dost. Samo o sobě nic z toho není tragedie, ale prostě nám to nejde přirozeně. A to jsme po sobě skákali už jak králíci… ![]()
@slunce.v.duši No to je taky radost, ale jak jsem zjistila na všechno jsou léky. Jen tu hlavu nikdo neumí léčit.
Až někdo vymyslí prášek, který pomůže abysme na to nemyslely…joo to bude dětí..
Mě manžel jezdí na montáže a já mám fobii z jehel, takže ještě že sousedka je zdravotní sestra..ale taky se jí klepaly ruce. Teď bych to chtěla zvládnout sama.. ![]()
Ahojky můžu se přidat? Já mám dneska za sebou třetí IUI. Přítel má horší spermiogram, u mě snad žádný problém není.
Alespoň mi do dneška nic neřekli. Doktor říkal, že pokud se to teď nepovede, pobavíme se o dalším postupu.
Snažíme se rok a třičtvrtě, občas už jsem z toho zoufalá. Nejhorší je vždycky to čekání, jestli se to povedlo a pak zklamání, že zase nic. S kámoškama to taky řešit nemůžu, protože buď se jim to povedlo hned a nebo děti zatím nechtějí.
@vrabecek To píchání Pregnylu je nejhorší. Vždycky jsem z toho hotová.
A protože jsem srab a nepíchla bych do sebe, tak to odnáší chudák mamka.
@prue22 píše:
Ahojky můžu se přidat? Já mám dneska za sebou třetí IUI. Přítel má horší spermiogram, u mě snad žádný problém není.Alespoň mi do dneška nic neřekli. Doktor říkal, že pokud se to teď nepovede, pobavíme se o dalším postupu.
Snažíme se rok a třičtvrtě, občas už jsem z toho zoufalá. Nejhorší je vždycky to čekání, jestli se to povedlo a pak zklamání, že zase nic. S kámoškama to taky řešit nemůžu, protože buď se jim to povedlo hned a nebo děti zatím nechtějí.
Ahoj, úplně mně mluvíš z duše. To čekání a následně to zklamání, když to nevyjde
Já to také s nikým neřeším, jenom tady na emiminu, protože žádná kamarádka není v takové situaci, aby navštěvovala CRM a ani se jim nechci moc svěřovat. Tak přeji, aby 3 IUI vyšlo. My jsme si s manželem také dali limit 3 pokusy a pak další postup. Držím palce!
Joo holky my se uz snazime ctyri roky. Takze uz mam nejhorsi pláč a zoufalstvi za sebou. Mam pcos, ale manzel ma nadprumerny spermiogram, tak verim ze iui budou stacit. Do ivf jit nechci.
No takze v jake fazi ted jste ktery den cyklu, at si muzem drzet palce? Ja jsem 3DC.
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem teď 8 den po IUI a čekám na výsledek. Snažíme se o miminko už déle jak rok a půl. Mám PCO a přítel dobrý spg, tak zkoušíme IUI. Naštěstí na clostyl reaguji teď dobře, pokaždé jsou tam dva folíci. V létě jsem ho brala taky, ale nereagovala jsem na něj. Tak jsem ráda, ze to teď vychází a nemusím rovnou na IVF.
@vrabecek Sem ráda, že z jehel nejsem posera jen já. U nás to bylo tak, že sem si jí měla píchnout večer. Manža chrápal - totální kóma. A já hrozná hrdinka. Přečetla jsem si návod, vyndala jehlu a… nic
Takže sem šla za manžou, vzbudila ho a to se u nás nesmí. Jak on je jinak hysterka, tak byl tak rozespalej a vytočenej že vzal jehlu a nacpal jí tam. A šel spát.
Já celkově musim před těma chlapama smeknout. Když vezmu ty odběry spermatu, to asi taky není nic moc. Na první odběr jsme šli hned při první schůzce, že když už jsme tu oba…Zrovna tam byla před místností fronta. Bylo to vtipný. Jak tam všichni stáli s těma kelímkama.
Manžel byl z toho na nervy, ale teď už to seká jak baťa cvičky…holt když se po mimču touží a čáp neletí a neletí… ![]()
@lucinenecka nechci tě strašit, ale raději se zeptej na pojišťovně, protože některé pojišťovny, když bereš léky na IVF i když je to pouze na IUI tak to bere jako pokus na IVF!!! Jinak já platím 30 Kč za recept na pregnyl a 500 Kč poplatek za provedení IUI. Ani já jsem nemusela souhlasit s žádnou žádostí na pojišťovnu a druhé IUI mi dělají hned další cyklus po prvním nevydařeném, tak je to nějaké divné co píšeš. ![]()
My vždy doplácely asi 120,– Kč, regulační poplatek a doplatek za léky. Jinak to máme hrazené pojišťovnou.
Já jsem dneska 1. den po IUI a celkem mě pobolívá břicho, jinak MS mám dostat někdy kolem 20.3. A do IVF zatím taky nechci jít. Přítel o tom nechce ani slyšet a já se na to zatím necítím. Uvidíme co nám řekne doktor. Přítel má zvýšené leukocyty, tak nás asi pošlou někam, aby se to přeléčilo a kdyžtak bysme to zkoušeli doma a pak na podzim zbylé tři pokusy IUI.