Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JannneM
Aha tak to ju já měla dnes první takové jako pichnuti jehlou v podbrisku 4× ,ale jinak zatím nic akorát bolest hlavy ale to je u mě na kazdotydenim poradku ![]()
@Balounek13 záleží, jestli dostaneš krátký, nebo dlouhý protokol, určuje lékař. Většinou jsou spíše krátké - ty začínají od 2 DC. Dlouhý protokol začíná už před MS, tuším nějaký 20 DC.
U krátkého to funguje tak, že nějaký 20 - 26 DC jdeš na utz, jestli je vše pořádku, nemáš cystu a podobně. Domluvíte stimulaci a pak si jen přijedeš pro léky, až dostaneš MS.
A jasně, udělej to na pohodu, ono řešit to přes vánoce je stejně na houby. Budeš jen napjatá, jak ti to bude vyycházet ( o svátcích mají zavřeno), a i kdybys to stihla, vánoce si neužiješ, budeš polehávat s bolavým břichem - ono se to nezblázní
Zkus raději ještě inseminaci. Mám teď známou, co se chytla na čtvrtou IUI - poslední před IVF ![]()
@Balounek13 ahojky no většinou začínáš se stimulací od začátku cyklu a chodíš na kontrolní utz, kolik tam toho roste.. aby ti případně upravili dávky léků, přidali či ubrali podle reakce tvého těla. Ty injekce jsou sice pro někoho šílený, už jen ta představa se bodnout do podbřišku…ale pak už to člověku ani nepřijde, fakt to není nic hroznýho.
Jinak od pojišťovny máš hrazené 4 pokusy, pokud se tedy v prvních dvou tranferech vkládalo jen jedno embryo. Doplácíš na léky i tak, tady záleží na pojišťovně a na CARu, třeba já to finančně měla docela dobrý ( byla jsem u Apolináře ). Jinak případný KET transfery se ti do pokusů IVF nepočítají, což je fajn bonus. Klíďo se ptej, kdyby tě cokoliv zajímalo
![]()
Jinak holky u mě je tento cyklus anovulační
tak nevím, jestli se smát ze zoufalství nebo brečet. Příští měsíc to ještě zkusíme sledovat a kdyžtak pak rovnou KET. Na houno tohle ![]()
Všem ale nepřestávám držet palce !!! ![]()
@Vdaná Iris ty už máš za sebou IVF? Že jdeš rovnou do KETu? To se občas stane, nelam si z toho hlavu ![]()
@Nicky B jojo já už mám za sebou IVF a z něj krásnýho syna ![]()
Mám zamraženo 6 kousků, ale chtěla jsem si je nechat až jako pojistku a zkusit iui, jenže u mě je zas komplikace, že mám jen jeden vejcovid ![]()
Asi mi fakt není souzeno přirozeně otěhotnět ![]()
@Nicky B hele Niky ty bys to možná mohla vědět.. náááhodou - nemohla jsem už ovulovat ? To by dr na utz poznal, již proběhlou ovulaci ?
@Vdaná Iris Určitě poznal
Buď tam uvidí folikul, žluté tělísko nebo narostlou sliznici po ovulaci.
Tak to k synkovi blahopřeji, to jsi měla úspěšnou stimulaci
A jak to u tebe předtím probíhalo?
@Nicky B
Já to teď včera dostala,takže na IUI by tp bylo měkdy za 14 dní, ale on mi řekl, že s tou koncentrací co měl přitel spermie minilej měsíc,nemá IUI smysl.. ale taky jsem si říkala,že za to už bych nic nedala tam dojed a ještě třetí pokus zkusit.. ale asi to úplně necháme,až po Vánocích.. ![]()
@Vdaná Iris
Jseš hodná,děkuji za info!
no, já si neumim představit,že budu jezdit tak často na kontrolu,když jsem z Budějovic a jezdíme do centra do Brna.
ta představa,že tam budem jezdit každý týden, neli častěji
ale co by jsme pro to neudělali.. těch injekcí sebojím,ale tím, že jsem měla už na ředění krve na měsíc, a představa,že mě to pak čeká 9 měsíců,tak to vydržet musím.. jen si to sama nepíchnu
no, bude to zajímavé a náročne,ale už to chci mít za sebou s tím,že to vyjde..
jseš hodná! A já držím pèstě! ![]()
@petinka4 píše:
@Merry Jane
Já bych to měla dostat v sobotu/neděli taky.
Ahoj
jak ti je? Já jsem jak balón nafouklá
jak máš dlouhý cyklus?
@Balounek13 ty jo to nemáte nějaký centrum blíž, v Budějovicích ? No do Brna to je šílený a to bys při IVF fakt jezdila často na ty kontroly.. ![]()
Ale každopádně z mýho pohledu se opravdu není čeho bát a šance jsou relativně vysoké..
Hele a ještě mě tak napadá- bere přítel nějaký vitamíny ? Co kdybys ho zkusila ukecat na ten Selzink ? U chlapů dělá docela zázraky ![]()
@Nicky B Hmm tos mě nepotěšila, tak to fakt byl u mě anovulák tento měsíc
![]()
No já jsem podstoupila jednu stimulaci už předtím, ale to v rámci studie - testoval se nějaký nový lék. V rámci týhle studie jsem měla kompletní IVF cyklus zdarma, všechno, všechny léky, pak dokonce i zamražení ( tenkrát jsem měla 1 embryo na mražení ) . To bylo super, tím, že to byla studie, tak se mi to ani nepočítalo do ofiko IVF pokusů. Nechala jsem si tudíž vložit 2 embrya, jakože bude větší šance a ,, v nejhorším ,, budeme mít dvojčátka. No tak to jedno embryo to vzdalo hned, druhý jsem asi v 10tém týdnu bohužel potratila. Z následného KETu nebylo nic, nechytlo se.
Pak jsem teda už na vlastní náklady podstoupila druhou IVF stimulaci ( ale vlastně ofiko jakoby první ) , s tím, že se dívali do protokolu z té studie, jak jsem na stimulaci reagovala. I z té první stimulace vzešlo, že my nepotřebujeme tu metodu ICSI ( nebo tak nějak - to je snad nějaký narušení obalu vajíčka pro ještě lepší spojení se spermií, ani přesně nevím ) , takže už tak nějak věděli, co se mnou. No odebrali mi tuším 10 vajíček, z čehož 6 se teda zamrazilo a z jednoho je synáček. Tudíž myslím, že docela úspěch ![]()
Holky ještě mimo IUI - pořád mi na netu vyskakují reklamy na ,, Umělé oplodnění zdarma ,, - nějaká Gynem klinika nabízí účast ve studii. Pro vás, co jste ještě nikdy na IVF nebyly, by to mohlo být určené..
mrkněte na to kdyžtak, zaplatili by vám kompletně všechno, všechny léky, mražení… Za zamyšlení by to možná stálo ![]()
@Merry Jane
Ahoj, já mám cyklus 30 až 31 dní. Mimochodem dnes jsem to dostala, takže mým nadějím je konec.
Co u tebe?