IUI 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1682
7.11.18 11:26

@Dudlik123 6. den po IUI fakt miminko nevolnost nedělá. Nevolnosti ti dělá vyšší hladina HCG, které začne produkovat zavrtané embryo v děložní stěně. HCG se obden zdvojnásobuje, ale pocitově nevolnosti dělá opravdu až řádu stovek či tisíců.

I kdyby ti to vyšlo, tobě ještě embryo žádné hcg produkovat prostě nemůže. Je ještě ve stadiu blastocysty (max expandované blastocysty) a teprve hledá, kam by se přichytilo (může ještě i pár dní putovat).Proto také nemá smysl dělat si brzy TT, prostě není co zachytit.

Zle ti tedy z toho být nemůže, ale máš jinou naději - často se říká, že pro lepší uchycení embrya (aby ho tělo „nezlikvidovalo“ jako cizorodý předmět) je dobré, když je přechodně snížená imunita - hodně žen otěhotní v době nemoci. Tak třeba ti to vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
7.11.18 11:32

@Nicky B
Nepočítám hned ze bych byla těhotná pravé jsem premyslela k čemu proto jsem psala ze beru 2× denně utrogestan . Jestli to nemůže byt i těmi rozbourenymi hormony … než jsem šla na IUI brala jsem prednison a Dr mi řekl ze mužů dostat chřipku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
7.11.18 11:53
@Dudlik123 píše:
Ahoj holky tak dnes 6 den od 1.IUI není dobře chytila jsem chřipku.. Beru 2× denně utrogestan dnes poprvé nevolnost nevím k čemu to přiklonit ,jestli k chřipce nebo něčemu jinému :oops:

Ahoj také mi bylo první týden po Utrogestanu hrozně :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
7.11.18 12:21

@Merry Jane
Já když ho brala před rokem tak mi nic nebylo , až teď ,ale asi je možné jak jsem chytila chřipku tak je to všechno ke všemu a proto je mi tak hrozně :? … chvíli je mi vedro ,pak mám zimnici :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 12:48

@Balounek13 buď uplně v klídku, mě vyšlo hned 1.IVF ( pak teda samovolný potrat, to je fakt ), dala jsem se dohromady a z 2.IVF mám synáčka :D není se čeho bát, proč by to nemělo vyjít..a navíc pokud jsi mladá…mě bylo 29 v době těch IVF ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 12:50

@Nicky B ty jo teda klobouk dolů, koukám, že máš docela přehled, co a kdy se při tom procesu děje ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
7.11.18 12:58

@Vdaná Iris Děkuju :) Bohužel mi teoretické znalosti v praxi zatím nepomohly. No, nebo pomohly, fakt přesně jsem si načasovala inseminaci, a bylo z toho biochemické :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
7.11.18 13:14

@Dudlik123 tak me po nem picha v brise

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.11.18 13:16

@Nicky B ono to vyjde, musí ! Kolik už máš za sebou iui ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
7.11.18 20:25

@JannneM
Mě tedy ne ale pociťují takový tlak v podbrisku ;) ale to mám i před MS sice ji mám až za 9 dni ale i tak , beru to vše s nadhledem 8) kdy jste šly popřípadě na další IUI já abych věděla dopředu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
8.11.18 00:51

@Vdaná Iris
Na IVF spoléhám, co Ti budu povídat.. ale když furt doktor říkal, že i Inseminci dává u nás větší šanci a nic.. :( a jak jsi to mělapřed IVF?? Ta stimulace je u každého jiná, ale asi přibližně se začíná taky něco brát v době 1. DC? Já totiž jedu na konzultaci až v tom prosinci, musela jsem to odložit.. a jedu tam den před MS, tak už jsem koketovala s myšlenkou, že bych šla hned v prosinci. Ale nakonec asi ne, dodržím ty dva měsíce bez všecho :) jak jsem si řekla, a kdyžtak bych šla až v tom lednu… doufám,že by to vyšlo… :( děkuji za podporu a fájn, že ti to vyšlo! Ikdyž první hned biochem.. :( IVF se dělá taky kdyžtak hned další měsíc? Nebo se nějaký čas od prvního pokusu vynechává? Abych pravdu řekla, ještě jsem to vůbec nestudovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
8.11.18 08:42

@Dudlik123 ja jsem mela tri hned po sobe…kazdy cyklus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
8.11.18 09:52

@Balounek13 Funguje to tak, že se udělá 1× IVF - neboli stimulace, budeš si píchat gonadotropiny, abys stimulovala růst folikulů. Tady hodně záleží, jak se ti napoprvé se stimulací trefí - je třeba abys neměla vajíček ani málo, ale ani moc, kvůli riziku hyperstimulačního syndromu. Pak odebraná vajíčka oplodní - někdy se stane, že třeba z deseti vajíček se oplodní jen polovina, většinou to bývají cca 2/3. A embrya se vyvíjejí a ty se modlíš, některá se vyvíjet přestanou. Je to vysoce individuální, někomu se třeba povede pět, šest krásných embryí, jiný má jedno a ještě ne dobré kvality. Pak se dělá ET - čerstvý embryotransfer, takže 3-5 denní embryo ti rovnou zavedou, zbytek embryí zamrazí. Pokud se ti embryo nechytne, v dalším cyklu podstupuješ KET, pokud máš „mražáčky“. Je to individuální, někdo může ještě celý další rok zkoušet jet KET, protože zamrazená embrya má, jinému nic k zamrazení nezbylo a musí pak znovu podstupovat celý proces stimulace a odběru vajíček. Mezi stimulacemi musí být pauza - cca 3 měsíce - a problém je, že od pojišťovny máš pouze 3 IVF za život, jinak setsakra doplácíš. I ty na pojišťovnu poměrně doplácíš (léky, metody atd). Takže se stimulace nedělají jako housky na krámě, pokud se ti nezdařilo, většinou následuje kolo dalších imunitních vyšetření, dělají se ERA testy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1682
8.11.18 09:54

@Vdaná Iris Jen dvě, ale máme špatný spermiogram, od androloga máme doporučení inseminace vůbec nezkoušet a jít rovnou do IVF. Tak také nechci zbytečně ztrácet čas, jen jsem to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
8.11.18 12:26

@Nicky B
Děkuji za info :) počítám s tím,že budem platit,i teď,když něco dává pojištovna.. o peníze mi nejde, a hlavně aby to alespoň jednou vyšlo.. :( jseš hodná…takže když půjdu v lednu,tak stimuluju od začatku cyklu,nebo ještě před cyklem.. ikdyž to se zeptam, až tam pojedeme teď 5.12.
Jde mi o to,že bych mohla na ivf už teď,ale jsem sociální pracovnice,a ted nemůžu jít marodit.. tak musim počkat až do ledna a půjdu až v lednu.. budu doufat,že to vyjde napoprvé… :( jseš hodná! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí