Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata chci se zeptat jestli některá z vás šla darovat vajíčka a rovnou ji udělali inseminaci?
@Balounek13 Hele, upřímně, co jsem si četla, jak doktoři běžně nastavují inseminace - inseminují skoro vždy prasklé folikuly
Tím bych se opravdu netrápila. Vajíčko je schopno 12-24h počkat.
To já taky právě nevím, jestli to nemohlo být mimoděložní, nebo psychické utrogestanové těhotenství
Prostě jsem měla čárky na testu, hcg v krvi a MS nikde. Ale už dopředu jsem podle hodnot věděla, že to nedopadne.
@Nikolfritzl to dost dobře nejde, navzájem se to vylučuje. Buď tě stimulují na odběr vajíček - máš jich několik, až několik desítek, a to ti inseminaci NIKDY neudělají (kdyby sis to třeba den předem rozmyslela, že nechceš darovat, ale chceš své dítě), protože by z toho mohlo být vícečetné těhotenství, nebo tě nijak nestimulují, normálně ti uzraje jedno až dvě vajíčka, a oni ti pouze zavedou do dělohy sperma (to je inseminace).
Ale samozřejmě rozporuje si už jen podstata tvého dotazu - pokud vajíčka daruješ, nemůžeš je použít pro sebe.
oni mi právě odebrali všechna vajíčka na darování a jedno mi tak nechali a udělali inseminaci včera jsem na tom byla tak čekám jestli to dopadlo nebo ne tak se právě ptám jestli to tu někdo měl taky tak a jaká je šance
@Nikolfritzl Tak o tom jsem nikdy ještě neslyšela. V jakém jsi centru? A jak to proběhlo - jako IVF, kdy tvé vajíčko vložili se spermatem do dělohy? Nebo ti ho opravdu nechali ve folikulu a jen zavedli sperma? Jak mohli vědět, kolik vajíček folikul obsahuje, když jsi nastimulovaná?
To jsi asi opravdu unikát.
probehlo to stejně jako u inseminace jenom mi tam zavedli spermie prý tím ze jsem nastimulovana by měla být větší šance a jinak chodím do Arlety v Kostelci nad Orlici
@Nicky B
Heleď mě občas i přijde,že né vždy ty doktoři řikaji pravdu
já mam kolegyni,které řekli,že děti mít spíš nebude,jelikož jede jen na část vejcovodu a ejhle má dvě
tak mi to vysvětli..
Proto já teď řekla, že do Ledna to necháme být,budu jíst nějaký vitamín E a když do ledna nic,tak IVF.. ale teď to vypouštím z hlavy -snažim se..
![]()
Ale véřím, že nám to taky vyjde! Budeme si držet pěstě
jsi hodna!
@Nikolfritzl
Taky si myslím,že to nelze.. darovat vajícka a dělat inseminaci zároveň.. pokud nemůžeš otěhotnět,tak ani nechápu,že chodíš darovat vajíčka?? ![]()
mela jsem problémy s mesickama jelikož dělám 12cky a mesicky mi spravily teď už je dostávám jak mám ale přítel má špatný spermiogram tak mě chtěli poslat rovnou na uměle ze to nemá cenu zkoušet inseminaci ale ja jsem si ji vydupala ze ji chci aspoň jednou zkusit
@Nikolfritzl
Ja bych třeba vajíčka nedarovala nikdy.. a už vůbec né,když bych neměla děti a nebo měla problemy s otěhotněním, ale asi každého věc… spíš mě překvapuje, že když teda půjdeš třeba na IVF,že ti doktoři neřeknou,ať teda daruješ, kdyžtak až po dětech…
dneska daruji vajíčka od 18 let a pochybuji ze v tom věku chtějí děti a nejde mi o peníze ale ze někomu pomůžu když to tedka vidím tak každý druhy nemůže mít děti a kupa lidi chodí darovat vajíčka a pak chodí na IVF teda aspoň všechny holciny co znám a jsou po IVF tak nejdříve darovali
Ahoj holky , tak dnes jsem byla na IUI … tak dej se vůle bozi ![]()
@JannneM jojo první bylo , ale doktorka byla spokojena jak to dole vypadalo a manžel měl špičkový den dnes
a spermii bylo prý požehnané
tak uvidíme
Tak to budu držet palečky ať to vyjde ve středu ![]()
@Sima1995 Jéjej takto mě mrzí sakryš
No neudělá člověk fakt nic. Příští cyklus to zase zkusíte a třeba to zrovna klapne ! ![]()