Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denca2021
Jsi hodná, děkuji, no oplakaka jsem to… Byl to pěkný pocit, alespoň na chvíli vidět, že se „zadařilo“ a chovat v sobě tu naději, ale zatím to nebylo to naše vymodlené miminko, věřím, že v ten správný čas k nám přijde a moc už se na něj těšíme… Jen za ty 2 roky už je každý měsíc těžší a těžší 😔. Děkuji za soucit a přeji hodně štěstí nám všem 🙌🏻 🕊️️🍀 ❤️️
@Denca2021 jsem tam nadmerne spokojená vsichni mi přijdou super
IUI muzes podstoupí kolikrát chceš, to je jen na Vas, nektere páry byly i 10×, zalezi, jak velky mate problém.
Ano, pred IUI 3-7DC Femara na dozrani folikulu, potom podle ultrazvuku Ovitrelle. Pichala jsem vecer a na kliniku jsme jeli vzdy az za dva dny rano. Takze kdyz jsem pichala v pondělí vecer, na kliniku jsme jeli ve stredu rano, Ovitrelle spousti ovu az za 36hod cca, nechápu proc ti to delali hned.. To tam ty spermie zbytečně cekaji a prijde mi, ze se musi uspesnost automaticky snizovat, nez kdyz se tam dostanou primo pri ovu priblizne. Upřímně, asi bych zmenila CAR, prostredi a dojem je taky dost důležitý.. To bude cekani na test zase, co? ![]()
@Nikca7
Já bych @Denca2021 zbytečně nestrašila a nestresovala… Přeci jen, vesměs jsou to všechno špičkové kliniky a zjm. lékaři opravdu ví, co dělat. To může vysvětlit pouze ošetřující lékař, proč je terapie zrovna taková. Pokud nevíme, jaký den cyklu dělali uiu a jak velký byl Folík, tak těžko soudit. Všude se to časuje různě. Ale skutečně nejlepší je udělat uiu před ovulací, spermie jsou schopné si na vajíčko počkat, obzvláště v příznivém prostředí, což v rozích dělohy skutečně je a jak se vajíčko uvolní, tak hned startují. Pokud na kontrolním sonu před uiu lékař vidí, že už vajíčko prasklo, tak těžko soudit, ale to naopak může být na pomoc uiu pozdě, protože vajíčko je schopné oplodnění 12-24h. To jen k vysvětlení. Lékaři se tedy snaží co nejlépe trefit právě do doby těsně před ovulací. Každopádně doporučuji na to celé zapomenout a důvěřovat lékaři. Za svou praxi jistě dobře ví co, kdy a proč dělá. Každá jsme originál, proto originál přístup. Pokud se ale necítím dobře v Caru a necítím vůči personálu a lékaři důvěru, určitě bych také změnila, pokud není v pohodě budoucí maminka a necítí se někde dobře a je pod zbytečným stresem a cítí se někde nepříjemně, tak se miminku nebude chtít přijít taky. Takže hodně sil, štěstí a hlavně všechno v klídečku. 🍀 ❤️️🙌🏻
@Lucinta ja si nemyslim, ze bych tady nekoho strasila
Pouze jsem potvrdila, na co se zakladatelka ptala a sice, ze jsem jeste nikde nečetla, ze by se IUI delala ve stejny den jako aplikace Ovitrelle. A ne, ne vzdy mi prijde, ze doktori vedi, co delaji. Na specializovaných klinikach uz asi ano, ale bohuzel ne u vsech ostatnich.
Ja mit pochyby a neduveru, menim kliniku hned, tak jak jsi psala
Preci jen CAR neni klasicka rocni preventivka u gyndare..
@Nikca7
Já to právě už párkrát četla, že když byl velký Folík, píchli Ovitrelle a rovnou holkám udělali v Caru i uiu…
Tak těžko říct, i tady v diskuzi, úplně ze začátku to pár holek psalo
, tento postup. Já jsem taky zvyklá na postup před, ale třeba teď to byl taky celkem kumšt vypočítat, a doktorka to počítala zleva doprava, aby to nebylo pozdě, ani brzy, na uiu a taky mi „hrozilo“ jen pár hodin před… přesto, že náš Car nedělá pouze v neděli, doktorce to vypočítávání dalo zabrat 🙈 😁… Tak je mi jasné, že u každého to jde načasovat asi jinak. Ovetrille pomáhá k dozrávání vajíčka a k jeho uvolnění… Mělo by prasknout za 36-48h od aplikace, teď jsem tam byla 44h po aplikaci a foliky ještě byly 🤷🏼♀️, ovulaci jsem měla, cítila až další den, za dalších 24h = za 72h, pak babo raď, prostě spojení mělo by nutně neznamená, že to tak bude… u někoho může pomoci ovulaci za pár hodin a někomu jinému ji naopak oddálit. Každopádně jsem to nemyslela zle, jen se tak trošku ve zdravotnictví 16 let motám a vím, že co pacient, to trochu jiný postup a léčba 🙌🏻 😇. Držím palce nám všem, miminkům zdar 😁 🍀 ❤️️🕊️️
Příspěvek upraven 30.06.21 v 18:44
Ahoj holky, tak se zase hlásím, první UZ mě čeká 13.7., zatím to vypadá moc dobře 😍 jinak moje IUI proběhlo 9.6…, ani sem nevěřila, ze zrovna my budeme ti, kterým by vyšel první pokus.. ![]()
@Brambůrka00001 píše:
Ahoj holky, tak se zase hlásím, první UZ mě čeká 13.7., zatím to vypadá moc dobře 😍 jinak moje IUI proběhlo 9.6…, ani sem nevěřila, ze zrovna my budeme ti, kterým by vyšel první pokus..
Zdravím, moc gratuluji. Kdy jste prosím po IUI poprvé testovala, nebo kdy to má smysl? Děkuji
@chipsa testovala jsem asi pět dni po píchnutí Ovitrelle, ten sem si píchala 7.6., chtěla jsem vědět, kdy bude Ovitrelle z těla pryč.. pokud se nechcete nervovat jako já, tak se opravdu vyplatí testovat až těch 14 dni po IUI
ale už 21.6. to Ovitrelle nebyl, v den, kdy sem měla testovat, to zesílilo ![]()
@Brambůrka00001 píše:
@chipsa testovala jsem asi pět dni po píchnutí Ovitrelle, ten sem si píchala 7.6., chtěla jsem vědět, kdy bude Ovitrelle z těla pryč.. pokud se nechcete nervovat jako já, tak se opravdu vyplatí testovat až těch 14 dni po IUIale už 21.6. to Ovitrelle nebyl, v den, kdy sem měla testovat, to zesílilo
Ještě se zeptám, měla jste ńjaké zvláštní příznaky, nebo vše bylo jako obvykle?
@chipsa bolely mě prsa, asi dva dny po IUI začaly, ale já brala ještě 10 dnů Duphaston, tak to bylo asi i tím a tyden na to mě strašně začalo pichat v podbrisku, až sem se musela ohnout a byt v klidu.. pak to přešlo, jinak nic extra ![]()
@Brambůrka00001 Gratuluju ja byla na IUI 10.6 a na ultrazvuk jdu už teď v pátek
nám vyšel druhý pokus
@Ajajinka velká gratulace
mě sestřička objednat dřív nemohla, paní doktorka má zrovna dovolenou, jinak bych šla klidně dřív, sem nedočkavá ![]()
Ahoj holky, tak já test ani dělat nemusela. Mrcha červená zase dorazila na den přesně 🥺 dáme ještě dva pokusy iui a už se domluvíme na ivf. Vám co jste na čekačce moc držím pěsti, ať se dostaví vytoužené // 🙏 ❤️️🍀
@Gamelka to me mrzí. Ja uz jsem začala špinit, takže u me tento měsíc taky nic. I když jsem s ničím nepocitala, měla jsem tento měsíc cystu, tak hlavně aby zmizela. Zatím nevim, co budeme delat dal. Po hormonech akorát přibiram a nepřijde mi, ze by to mělo nějaký výsledek.