Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Isana30 vyprdni se na ne
u nas si zas diktují pohlavi nebo jmena…
@lapaletka jak se mas ty? Jak to jde? Mas ted nekdy kontrolu vid? Drzim palce
zitra?
@katerina9615 a v kolikatym jsi tt? Mne presli minuly patek a od te doby dobry a dneska jsem 17+1
casto jist, hodne spat, lezet a odpocivat mi pomáhalo, kdyz mi bylo blbe nekdy pomohlo holt se jen vyzvracet, ale jak jsem prestala tak jsem zacala pribirat
@Isana30 ahojky, no boze, některé kecy lidí prostě nepochopím. Já se teda úplně s něčím takovým nesetkala, jen jedna známá mi řekla že dvojčata by teda nechtěla, tak jsem ji chtěla říct a co mám jako dělat s tím druhým, mám ho prodat? 🙄 😬 Tohle prostě je na facku.
Jinak ty záda, no. Chtělo by to možná nějakyho fyzioterapeuta. Já byla jednou a jednou na masáž, teď před týdnem, bylo to fajn. Já byla aktivní, chodila pořád na procházky, teď už toho moc nedám. Má to svoje mouchy. Brni a natekaji mi ruce, bolí mě kolena, v noci kyčle. No ta váha jde poznat, nikdy jsem tolik nevážila, byla jsem aktivní, běhala, cvičila. A teď ve 34tt mám 17kg nahoře.
Ale už se naštěstí blížíme ke konci, za dva týdny jdu na registraci do porodnice a tam se uvidí. Jinak kluci krásně prospívaji, daří se jim u mě dobře 😁 ❤️
Jinak já se paradoxně nějak nestresuju jak to bude. Jak budu kojit a tak. Jako bojím se, to je jasný. Ale tím jak mě furt něco bolí, tak nepřemýšlím nad tím co bude, ale nad tím, co je teď 😁 už se těším, až se kluci narodí, a nebudu nosit ten těžký batoh před sebou 🙏
@lapaletka nejkrásnější období ženy no🤣 to podle mě prohlásil nějaký chlap 🤣 🙏
@lapaletka @katerina9615 @Hvezdicka727 @Lenka123981 díky holky za podporu, asi jsem to jen potřebovala někde vyventilovat.. buď je to od lidí, kterým do toho nic není, nebo od někoho blízkého, kde by to člověk ani nečekal, tak mě to prostě štve 😔
Jinak @Lenka123981 ty záda jsou u mě marné, já už před těhotenstvím absolvovala tolik rhb, fyzio, cvičení, i v lázních jsem byla, všechno na chvilku.. a teď si to vybírá tu nejlepší daň no když si nezobnu ani nic od bolesti že.. jednou mě operace nemine no, jen teď to přečkat, to je peklo.. ale určitě chci zajít na nějakou tu těhotenskou masáž ![]()
Já už zítra začínám 19 tt a za dva týdny jdu na 2. screening 🥹 letí to hrozně za měsíc si jedu ještě užít moře a pak už pomalilinku chystat😍
Holky a cítíte už některá pohyby?
@Lenka123981 můžu se zeptat, od kdy jsi je cítila s dvojkama ty? Někdy mi přijde, že cítím takové divné bubliny všude v břiše, ale těžko se to odlišuje od zaražených prdů ![]()
@Isana30 myslím, že kolem 20tt jsem cítila takové bublinky.. A někdy ve 22 už lehké kopání 😊
Jaa pohyby mam obcas pocit ze jo, simrani a bublinky, ale asi ne i kdyz doktorka rikala ze zalezi kde zrovna je a kde je dite…. ale mam placentu na predni strane tak to muze trvat pry dyl ![]()
@Hvezdicka727 Caukyyy, na kontrole jsem byla vcera a vypada vsechno v poradku a bude to opravdu kloucek
uz se hrozne tesim
![]()
na druhy screening jdu 5.6., takze vlastne za mesic. A pak letime jeste na dovolenou, tak to se taky nemuzu dockat.
V praci to tak prezivam, zadne aktivity navic nevyvijim
A dal beru tu Xonveu, ale uz jen pulku denne.
A co tyy, vsechno ok? Potvrdil se vam chlapecek?
@lapaletka tak super
ja mam screening na konci kvetna
nee nepotvrdil, moc s sebou sije a tak to neni videt, ale doktorka rikala ze ty testy se nepletou ze spis uz se splete
ono kde by se v mem DNA vzal Y no 😊 😁 takze ja pocitam s klukem ![]()
Mne je tyden dobre a tak nejak se solicham po zahrade
kam letite? To je super ![]()
@lapaletka ja chci taky jeste na dovolenou
Hihi … ja uz to nestíhám. Užijte si ji pak uz to bude jiná dovolená
na jednu stranu vám ty začátky závidím, když ještě uplne nic nebolí a v noci se dá spat
Ale ted uz se těším až bude venku a vrátí se mi trochu tělo do normálu uz i žiletku používám jen se zrcadlem
a jak uz to tu zaznělo nechápu jak někdo mohl rict, ze je to nejkrásnější období ač jsem těhotná po druhé, tak ty roky jsou dost znát a cítit a o to dost trpím
![]()
@Hvezdicka727 Jooo vlastne vy mate ty testy, tak to je asi jasna vec!:))
Mne vcera doktorka rekla, ze je to 100% a to jsem 16tt, tak to asi slo hezky videt ![]()
a letime do Recka, v cervnu by tam nemuselo byt jeste takove horko, okolo 25, tak verim, ze to bude ok)))
A zahradu zavidim, my bydlime na byte, tak muzu jit tak na balkon maximalne ![]()
@Buchtaa2 Jakoby, taky uplne nevim, kde se to slovni spojeni vzalo a musim rict, ze jsem tomu i trochu verila, ze po 1. trimestru to tak fakt bude, ale uplne neni ![]()
A vy cekate holcicku vid. Mate uz jmeno? Promin, jestli jsi to uz psala, prijde mi, ze si vubec nic nepamatuju posledni dobou
A kolik ti je? nebo v kolika jsi mela prvni a ted druhe? To me zajima ![]()
@lapaletka jméno mame Dorotka.. první jsem rodila v 25 a ted me bude 34, tskze velky rozdíl i budou mit spolu, ale jelikož nam to druhé dlouho neslo pak jsme jezdili do toho sanusu a po roce vyšlo IUI a doma máme kluka ![]()
@Buchtaa2 Jee to je krasny, ja jsem mela byt Dorotka, nakonec to dopadlo jinak ![]()
Mne bude 31 a rikam si, jestli by to bylo jine napr v 25. Jenze v 25 jsem nemela ani manzela a deti jsem dlooouho nechtela. Ale rikam si, jestli by to telo vzladalo treba lepe a to mi jakoby zas tak nic velice neni, jen takove ty klasicka trapeni, zada, bricho, unava atd ![]()
@lapaletka asi tim jak muzu porovnat, tak to první bylo takove, ze me ubec nic nebylo a krom kdybych nebyla jak lokomotiva obři (přibrala jsem 25kg) a přes celé léto, protože syn je v září, tak jsem byla otekla a zavodněná dost, ale co se týče nevolnosti nebo chuti to nic ubec porod jsem nemela uplne prochazka, ale urcite jsou na tom i hůř rodila jsem 8h. Ted sice mam nahoře 9 kg mam 7 týdnu do porodu a přijdu si snad jeste větší. Zle mi bylo od začátku přestalo mi chutnat maso nemohla jsem ho ani cítit ani žádný šunky nic vsechno mi vadilo manžel mi rikal, ze jsem dost protivna
a pak se to začalo lepšit no a ted asi klasika páli me žáha dost spodek tlačí jak kdybych mela kameny
dásna me bolí a krvácí dost v noci uz blbě spím a beru prášky na železo to mi v krvi vyšlo špatně, ale to snad nic extra neznamená. Ted 20.kvetna mam kontrolu a doufám, ze další uz nestihnu a porodím
nako jsem si v hlavě nastavila, ze bych aspon o tyden chtela porodit dřív hlavne 10 dni nepřenášet
syn sel taky o týden dřív, tak snad ![]()