Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja mela 2 teda 3 ale to jedno byla spis uz cysta 29, pak 23 a 19mm ale to nic nevypovídá
pri 1 inseminaci jsem mela take dva a nevyslo to ![]()
@Hvezdicka727 ale čím víc tím je šance vyšší ne?
mě jednou bez hormonu praskly také skoro ve 29 mm ☺️
Bolelo tě břicho při ovulaci? ![]()
@Šáárinečka ja jsem mela 2 folikuly, ale velikosti si covece nepamatuju. Nekde jsem to tady psala, mam pocit ze 16 a 18 mm.
Pri prvni IUI jsem mela jen jeden 14mm (a 11mm ale ten se nejak nepocital nebo co) a
Noo ja jsem slysela ze nejlepsi je 16-18 ze jsou pak i prezrale
ono ne v každém muze byt kvalitni vajicko. Ja vim ze u nas je sance mensi, tim ze to mame ze zamrazenych spermii, nebo to vim.
jake jsi mela ty? Ja bych se timhle asi moc nestresovala. Ono bohuzel bud to klapne nebo ne no
ale moje doktorka v to veri, protoze jsem otehotnela i normalne nekolikrat jen to nikdy nedoslo az do konce, ja uz moc ne, jsme rozhodnuti jeste jedno a pak ivf…, ale chapu te, pri prvnim jsem to hodne zkoumala. Ale pak uz jsem vlastne nedelal nic jineho nez cetla, zjistovala a zkoumala a dosla jsem k zave kazde telo je jine a kazdy cyklus je jiny. Mne pri ovulaci bricho neboli
mam znatelný výtok.
@Hvezdicka727 ahoj, takze ted mate 2.IUI, a kdyby nahodou nevyslo tak planujete 3. a potom IVF? Nevim proc mi v hlave vyskocilo ze mate od darce 3 zmrazene vzorky 🤔
@Hvezdicka727 my to měli z normálních
přítel tam byl 2 h predemnou ![]()
@Mojzi ahoj Jojo mame, doktorka mne jeste přesvědčila, rekla ze pak najdeme jineho darce, ona nejak dfakt veri ze nam to z te inseminace vyjde, ale rika ze kdyz uz to bude moc, mam to zastavit hned a jdeme do ivf, on ji podporil manzel, kdyz je to takhle, chce at to mam s co nejmenšími zakroky no, oni veri a ja si myslim svoje 😁, tak snad jo ☺️ ja jsem si puvodne myslela ze jich je dost, chtela jsem totiz od 1 aby mne zbylo treba i na sourozence, ale nakonec jsem se smířila s tim, ze dystak budou dve deti, kazdy od jineho darce. Aspon muzou byt kazdy jinych talentu holt, stejne jim to planujeme rict.
@Šáárinečka jo to je lepší, my nemůžeme, manžel jenom transplantaci, a bohužel s jeho jsem prave otehotnela ale ma leky co poškozují chromozomu a pak mi to selhavalo, takze jsme na dárcovských..
@Hvezdicka727 Souhlasim s Hvezdickou.
Pri prvnim Iui jaem porad neco cetla, zkoumala, pozorovala atd, ale stejne je to uplne jedno, protoze kazda z nas reaguje jinak.
Holky, kdyby naahodou, doufam, ze se to nestane, ale sly byste do dalsiho Iui jeste ted v cyklu v prosinci?
Myslim tim, ze pokud mate stimulaci, tak byste zacaly jeste pred Vanoci?
Ja bych si dala pohov, dalsi bychom zacali az v lednu.
@lapaletka Noo ja asi podle CARu, doktorka chce abych sla na uz tentokrat uz 8DC jak mi to roste rychle, ale to vychazi na stedry den a to nevim jestli tam vubec jsou a jestli mne vubec vezmou 🙈
@Hvezdicka727 tak jestli tomu veri doktorka i manzel, s tim se pak tezko pracuje😁 ale treba maji fakt pravdu, zase doktorka asi vi co dela 🤷 a to centrum pak asi nemuze jit za darcem a zeptat se jestli by nemel zajem darovat znova co 😁 to je hadam neeticky 😁
Jinak holky nas pronatal v koline zavira 20. prosince a pak budou az od 6. ledna
@Šáárinečka souhlasim s holkama, nehlidej se, ja jsem mela kazde IUI uplne jine priznaky 🤷 prvni jsem byla cela nafoukla a sledovala jsem kazde pichnuti a myslela jsem si ze to tam musi byt, protoze vsechny ty priznaky pro me byly nove. A druhe jsem necitila vubec nic, pak me akorat zacaly bolet prsa asi 8. den, ale to mivam vzdy pres ms, takze jsem pocitala s tim, ze to zase nevyslo.
Takze doporucuju se spis soustredit na cukrovi a baleni darku a koukani na pohadky 😁
@Mojzi Noo jednak a jednak musi byt to sperma pul roku zmrazeny kvuli pohlavně přenosným nemocem. A ani nevim jak je kvalitni a stare jen vim krevni skupinu, barvu vlasu, oci, vysku, vahu a vzdelani 😅 😊 Noo ja jezdim do Prahy, taky Pronatal, jede i vikendy a nevim jak to ma o svatcich, ale to zjistim. 😊 Joo jako jsem prehlasovana vetsinou. Tak ja si myslim ze treba zkusit to 6× tak to mozna vyjde, jenze moje cekani na dite pres tri roky a tolik ztrát uz nedava moje hlava no ☺️ uvidime. Ja jsem si udelala vizi ze prinejhorsim do unora, brezna pomoci ivf to treba klapne. A tak mne to pomohlo se aspon uklidnit a radeji s nicim nepocitat, i kdyz trochu smutna asi budu ![]()
@Hvezdicka727 tyjo to teda trva pekne dlouho 🤯 ale tak kdyby mel darce nekvalitni sperma, tak by ho nenabizeli? Tim bych se uklidnovala 😁
Ja si myslim ze je dobry 6 pokusu vyuzit, nekde jsem cetla ze se % sance na uspech zvysuje, i kdyz mi to logiky nedavalo moc smysl. Ale kdyz jsme do toho s manzelem sli, tak jsme sli s tim ze vyuzijem vsech 6 pokusu a az potom premyslet nad ivf. Prece jenom je to mnohem min invazivni 🤷 ale je jasny ze nase situace je jina.
@Mojzi Noo tak protoze mne nechali dlouho tehotnet a zkouset to nez zacali hledat příčinu ztrát tak je to na mne fakt dlouhy. Jako 6 je u nas moc, my totiz tim ze je to s darcem platime kazdou davku toho darce, poprve to bylo 6 000protoze at mame na dalsi pokusy a ted 4 jen z sperma, a po 6ti pokusech uz je to podle mne velka cast ivf…
kvalitni asi bude, nevim jak moc ale jako musel projit testy, takze to jo ale jestli se to muze nejak zmenšovat ta sance lety, cim ze tou tekutinou, co se tam dava aby to vydrzelo zamrazeny ![]()
Příspěvek upraven 07.12.24 v 19:28
@Mojzi Noo a ta sance na uspech je vyssi je to asi jako se sexem doma, lekari doporucuji pul roku az rok zkouset no
i cim vic pokusu tim to lekari bych rekl lip planuji, zkoušejí ruzny stimulanty, velikosti folikulu, dny
nekomu ovitrelle a 36 h inseminace nekdo to ma 24 ![]()