Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dančo, tak to je superky, že miminko tak hezky roste, moc gratuluju! A to ti doktor dělá tak často ultrazvuk? Já byla naposledy v tom 20tém týdnu a teď půjdu až ve 30tém.
Petko, ničeho se neboj, mě nic nebolelo a bylo to opravdu jako běžné vyšetření. Já jsem ani po IUI neležela a hned šla domů. Opravdu to nic není, neboj se vlka nic
.
Petrommila, držím pěsti, aby ti to vyšlo. Jinak v genetice by být zádrhel klidně mohl, protože když jsem byli na genetice my, tak vím, že se genetička divila, že je manžel vůbec na světě, že má nějaké mutace genů, které způsobují, že se dítě často nedonosí. Musela to mít jeho matka (je pravda, že s donošením měla problémy a manžel se narodil dříve) a ještě ta genetička říkala, že je dobře, že já to mám v pořádku. Ale nemusí to být váš případ.
Petromilo, při potrácení je genetika určitě dobrá věc…ale já byla na genetice v pondělí a doktorka nám říkala, že tohle u 97% lidí vyjde dobře, že je velmi málo lidí, co mají nějaké mutace či co…že se nemáme bát, pokud v rodině není žádný postižený nebo nějaké problémy v těhotenství…Takže se taky nebojím, je to jen doplnkové vyšetření, nic s tím stejně nejde udělat.
Ahoj, děkuji za info. Petko007,chci se zeptat, mě řekla doktorka když budu mít hodně folíků, tak mi iui nebude dělat. Takže doufám, že z toho bude taky jen jeden a to pořádný. Tobě přeji aby se to povedlo.
Slunečnice81,vím, že je genetika dobrá. Jak sama doktorka řekla, když nemáme v rodině postižení, tak snad nám nic nenajdou.Na výsledky už čekáme dva měsíce, nějak to trvá. Přeji aby jsi to nedostala.
@Ivča78 ahojky, no mě dělá Dr. Utz pokaždé při poradně, mám to zaplacený nadstandart v tom jsem měla veškeré nadstadartní vyšetření za 1500,– to není tolik na celé těhotenství. A já si malou chtěla nechat natočit na DVD půl hodinový záznam to si platím zvlášť, ale malá nespolupracuje, tak asi nebudu mít památku na to když byla v bříšku
.
Ahoj holky, tak jsem dopadla jak sedlák u chlumce
.
Dnes jsem byla na utz 11DC a měla jsem jít v sobotu na opu. No a dnes utz folík 22mm, tak mi dr. řekla, že v sobotu už by tam nebyl, že ovulka nejspíš bude dnes večer
. To se mi ještě nestalo, abych měla takhle brzy velký folík. Vždy jsem měla mnohem menší a nechávaly se dorůst. No takže mi rychle ďobly pregnyl, hoďku jsem tam počkala a rovnou 6 IUI
. Navíc mě od toho nativu odrazují, že je škoda si plácat pokusy tím nativem, že mi dají mírnější stimulaci. Jenže já jsem víc pro nativ. A navíc dlouhej protokol, takže 2 měsíce čekat. Takže asi příští měsíc risknu ten nativ a budu doufat, že se povede. Chjo ![]()
Dančo, aha, tak to je fajn, že máš ten nadstandart, u nás nic takového nenabízejí, ale mě ani nenapadlo se zeptat. Tak já uvidím mimíska po takové době až za měsíc, tak jsem zvědavá, kolik bude vážit a měřit…
Ahoj holky
díky moc za podporu. IUI proběhlo úplně bez problémů, vůbec nic jsem necítila, jen malý tlak, ale opravdu to nic nebylo. Jinak mi Dr. řekla, že jsme měli malinko sníženou pohyblivost spermií (to bude asi tím, že jsem to dopravovali víc než hodinu do laboratoře). Myslíte, že to díky tomu nemusí vyjít??? ![]()
@Petka007 neboj,to zas tak nevadí ty spermijky vydrží dost. Stačí aby se tam prokousala jen jedna
, jinak tím IUI spermijkám usnadní cestu, vžyť ti je šoupnou až do dělohy a pak je to jen kousek už pro ně. Moc držím pěstičky
.
@Dana 79 píše:
@Petka007 neboj,to zas tak nevadí ty spermijky vydrží dost. Stačí aby se tam prokousala jen jedna, jinak tím IUI spermijkám usnadní cestu, vžyť ti je šoupnou až do dělohy a pak je to jen kousek už pro ně. Moc držím pěstičky
.
já vím, ale stejně :/, když byl manžel na 1. spermiogramu, tak mu vyšel normalní a teď tohle. Asi to bylo opravdu tím převozem a byla docela zima. Ale jinak jsme to z časových důvodů udělat nemohli. Jinak nám bylo doporučeno víkendové snažení ![]()
Petko, držím moc pěsti. Neboj, přesně jak píše Danča, IUI usnadní spermijím cestu, tak nebudou mít tak náročnou trasu
. O víkendu to určo pojistěte snažením, držím pěsti!
Děkuji moc za podporu
dneska už pojištěno
Nikdy by mě nenapadlo, že to dá všechno takovou práci…
Tak holky dnes opět poradna a na UTZ samozřejmě malá zády k nám
. Pak se mi trošku na zádech udělalo mdlo, tak na levém boku, kam mě dr rychle přetočil, malá ukázala aspoň malinko ze svého obličejíčku. A dělal mi průtoky pupečníkem a vše ok, jsem strašně ráda, protože Nikolka měla špatnej pupečník, tak jsem se dost toho bála.
Ahojky holky,
@Petka007, myslím že ten 18mm je super, ale ty ostatní jsou moc malé folikuly, praskají až kolem 20mm a 10 a 12 mm je opravdu málo
ale je tam jeden dominantní tak bych se nebála, mě taky 1.IUI vůbec nebolelo, ani jsem neležela asi jen 2 min. a pak šupajdila domů ![]()
2. IUI asi ještě někdy zkusíme ale ted ne
měli jsme spermiogram 75%pohyblivých a 87 morfologicky v pořádku. takže SPG je na 1*
![]()
a co vy ostatní holky, jak se máte? ![]()
Dančo, tak super, že je vše v pořádku a fotečku taky máte moc pěknou
.
@Dana 79 píše:
Tak holky dnes opět poradna a na UTZ samozřejmě malá zády k nám. Pak se mi trošku na zádech udělalo mdlo, tak na levém boku, kam mě dr rychle přetočil, malá ukázala aspoň malinko ze svého obličejíčku. A dělal mi průtoky pupečníkem a vše ok, jsem strašně ráda, protože Nikolka měla špatnej pupečník, tak jsem se dost toho bála.
Dančo, ta je krásná. Jsem ráda, že je vše v pořádku§§
Já jsem od soboty ležela s teplotama, dnes mi je mnohem líp. Byl to děs.