Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dani, neboj, ten zátěžák na cukrovku dáš. Ono to není tak hrozný, jak se o tom mluví. Nezapomeň tam jít na lačno. Já už to mám za sebou. Chce to neupíjet, moc to neochutnávat a rovnou to do sebe kopnout. Jinak já jsem tam nemusela čekat, mohla jsem jít do města a za dvě hoďky se vrátit. Kdyžtak si vezmi něco na čtení.
Holky, já mám termín 11. a 16. 12. a po pravdě moc nevím, kde budu rodit. Moji milovanou porodnici mi chvíli po porodu Adámka zrušili
. Na dvě okolní porodnice jsem neslyšela moc chválu. A další dvě jsou docela z ruky, navíc taky nejsem stopro přesvědčená o jejich kvalitách… Ono když jde porod jako na drátkách, tak je fakt jedno, kde člověk rodí, horší když jsou nějaké komplikace, no. A nepříjemný sestřičky to potom na novorozeneckém dokážou taky pěkně „zpříjemnit“.
Holky, Vy už to máte za pár. Do vánoc budete mít doma malého bobíska ![]()
Ivčo, Ty víš jestli čekáš holčičku nebo chlapečka?
Byla jsem včera poprvé na těhotenském cvičení, 3 měsíce jsem vůbec nic nedělala a cvičitelka nám dala pěkně do těla. Myslela jsem, že to bude jen takové protahování a pěkně ze mě lilo a dnes mě bolí celé tělo ![]()
A těhotenským neduhům se taky nevyhnu. Taky mě pálí žáha, jsem unavená, furt jím a cítím záda. Příští týden jedem do Chorvatska, tak jsem zvědavá, jak přežiju tu cestu.
Dani, to je opravdu škoda, že zrovna příští týden na Proseku nebudu. Ráda bych Tě poznala naživo ![]()
Handi, užij si pěkně dovču, neboj, cestu určo zvládneš, kdyžtak budete dělat přestávky. Já nevím, co čekáme, bude to překvápko
. Ale nějak ti mám tušení, že to bude druhý klučík
. Ale mě je to opravdu úplně jedno
.
Ivco moje sestra kdyz ceklala druhy dite taky si to rict nenechala ale vedela ze ceka kluka, pry to poznas podle bricha. prvni totiz ma holcicku a druhy je kluk.
Ahoj holky, moc prosím o radu. Včera jsem se konečně dokopala koupit kontryhelový čaj- jak často se užívá? Dnes si ho mám vyzvednout u nás ve zdravé výživě, tak bych ho chtěla hned začít pít
Děkuju moc
@PavlaPir píše:
Ahoj holky, moc prosím o radu. Včera jsem se konečně dokopala koupit kontryhelový čaj- jak často se užívá? Dnes si ho mám vyzvednout u nás ve zdravé výživě, tak bych ho chtěla hned začít pítDěkuju moc
Ahoj Pavli, nevím jak často se užívá. Myslím, že tam žádná doporučená dávka není. Já ho pila vždy od 1.dne cyklu do ovulace, po ovulaci už ne. A pila jsem ho třeba 4× denně, někdy i víc.
Hanko, nějak vnitřne to tak cítím, měla jsem to tak i u Adámka, že jsem si myslela, že to bude chlapeček… holčička mě nějak ani nenapadá, ale třeba budu nakonec překvapená
.
Tak holky, mám to za sebou! oGTT bylo to celkem v pohodě, všichni se tam ošklebovali, jak je to hnusný, ale mě to chutnalo, asi jsem divná
. Jinak jsem tam byla od 7:00 do 10:30 otřes, ale musím uznat, že na Prosecké poliklinice máte Handí dobrý krámky
. Hned jsem zakoupila novou podprdu velikosti 80/F
za 380,–,za ty pen a vedle mají dětský krámek vše o 50% levnější, tak jsem si to trošku zkrátila. Handí škoda, že nebyl čas, aby jsem tě taky viděla. Tak třeba příště. ![]()
Dančo, tak super, že jsi to tak dobře zvládla. Mě to sice nechutnalo, ale kopla jsem to sebe a bylo to za mnou. Pořád lepší než to ucucávat jako jedna holčina, kterou to tam pořád nakopávalo. Já kdybych to ucucávala, tak to taky nevypiju.
Ivčo, vypít mi to problém nedělalo, jen mi bylo špatně od žaludku, tak do půl hoďky a vydrželo mi to až do večera, ale nic strašnýho
. Jedna mamina si dala tento sladký hnus a po dvou hodinách když nám dovolili odejít a jíst, tak vytáhla sladký koláč a slupla ho
. To bych už nedala, cokoliv jiného, ale sladký
. Díky za podporu
.
Dančo, já jsem si po tom taky dlouho sladký nedala, cítila jsem tu sladkou chuť v puse celý dopolko, i když jsem to zapíjela
. Ani hlad jsem neměla, jak mě to zasytilo
.
Ivčo už máte vybraný jména? My po dlouhém dohadování vybrali Anetku a pro kluka nevim, ani nad tím moc nepřemýšlím, když víme, že je to holčina. Chtěla bych během září dojít na matriku, neboť nejsme manželé, tak si musíme se jménem pospíšit. Jinak jsem si tím sladkým hnusem rozhodila totálně žaludek, který mám od začátku těhotenství dosti citlivý a cokoliv snim, tak se mi chce od včera zvracet, ach jo
.
Dani, Anetka je moc pěkný jméno
. My jména necháváme opět na poslední chvíli, jsou jen nějaké tipy, ale kdoví jak to nakonec dopadne
.