Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky
jen jsem vam chtela holky rict dneska jsem byla na ultrazvuku zda bude ta iui ale priroda je mocna carodejka a rozhodla zamne bohuzel i kdyz jsem minulej cyklus pichala davky 300j tak tedka proste tam neni nic moje vajecniky jsou fakt divne.no holky tak jsme se rozhodli ze si dame pauzu a druhe ivf bude nekdy pristi rok v unoru.
Hani, máš recht, hoď se do klidu, zkus začít cvičit tu Mojžíšovu, je to i na rozpohybování vaječníků a začni pít čaj od Mojžíšové…já ho piju i chodím k rehabilitační sestře, to jsem si nechala předepsat od gynekologa a neplatím nic…a pomáhá to…zpevňuješ pánevní oblast a prokrvuješ ji. Jsi ještě mladá, máš čas… ![]()
Slunecnice bude mi za mesic 29 coz zase tak mlada nejsem nejplodnejsi obdobi je bohuzel za mnou. a mam takovy pocit ze moje rezerva vajicek taky nic moc.ale proste chci si odpocnout od tech vsech hormonu a dat si pauzu.
Ahoj dámy, mám dotaz za týden mám jít na IUI a nemůžu sehnat pregnyl, nevíte jestli už ho zase v lékárnách mají, prý byl výpadek, ale nikdo mi není schopný říct kdy bude.
No podívej, v dnešní době jsi pořád mladá, je čím dál častější, že se ten věk posunuje, mě bylo v červnu 31 a ještě se cítím mladá na dítě. A kolik máš to AMH, jestli se můžu zeptat??myslím zásobu vajíček
Tak to nevím, mě to vždy předepíše doktor v CAR a pak jdu do lékárny, kde mi ho do druhého dne objednají…nikdy ho neměli v lékárně skladem. ![]()
Mě ho předepsala doktorka v CARU a to už ho neměli ani v jejich lékárně a až u nás ve městě mi zjistili že je výpadek od dodavatele, to bylo 9.8. a stále není, no ve středu pojedu do CAR na kontrolu tak uvidíme co spáchá už bych to chtěla mít za sebou a úspěšně. ![]()
Tak to Ti moc držím pěsti, já jdu teď v pátek na 4 pokus a taky doufám, že bude úspěšný ![]()
Stym pregnylem uplne souhlasim se slunecnici.ja mela pregnyl pred mesicem a normalne byl. sluni jakou mam zasobu vajicek to nevim, ale jakou mlada se citim, ale problem je v tom ze mi nefunguji vajecniky a nikdo mi nerekne pro to tak je. proste aby neco bylo musim mit silni davky treba fostimonu. jinak na clostik vubec nereaguji. proto ze pri ivf jsem pichala davky 300j a bylo jen 6 vajicek tak proto soudim ze je to tak. a to jeste kevsemu mi funguje jen jedem vajecnik a to pravej, levej se pri ivf proste nezbudil.
Tak podle sdělení státního ústavu pro kontrolu léčiv není od 12.7.2012 k objednání a zásoby jim taky už došly prý mi mají napsat něco jiného doufám, že to bude něco s pořádným doplatkem když nemají ty bez doplatku ve středu se uvidí jestli vůbec na to půjdu zlobí mě cysta na vaječníku tak nevím jestli mi to udělají.
Slunečnice držím palečky.
hanka1120 to si ještě hodně mladá, jen musíš být víc pozitivní, známá nemá ani jeden a po dvou letech se jim to taky povedlo za pomoci doktorů.
Hani, to mě moc mrzí, že IUI nebude, to je teda škoda, tak si dejte pauzu od doktorů a na podzim se na to zase vrhnete a bude to…
Ivco dekuji ale rozhohodli jsme se dat pauzi aspon pul roku, ja bych vydela dalsi pokus az pristi rok unor/brezen. to vis no nestoji to par stovek ale nekolik tisic. druhy pokus bude pekne financni mazec pocitam neco prez 20tis.chci kompletni ivf co bude a jeste k tomu, ze budu mit vice injekci. pojistovna ti priplaci na fostimon 30injekci ja doplacela 1500kc takze jich budu mit vice a ten zbytek budu muset celej doplatit.
@hanka1120 píše:
Ivco dekuji ale rozhohodli jsme se dat pauzi aspon pul roku, ja bych vydela dalsi pokus az pristi rok unor/brezen. to vis no nestoji to par stovek ale nekolik tisic. druhy pokus bude pekne financni mazec pocitam neco prez 20tis.chci kompletni ivf co bude a jeste k tomu, ze budu mit vice injekci. pojistovna ti priplaci na fostimon 30injekci ja doplacela 1500kc takze jich budu mit vice a ten zbytek budu muset celej doplatit.
Ahoj Hani, to je mi líto, že IVF nevyšlo a že si teď chceš dát pauzu. Já jsem si v době snažení vůbec nedovedla představit půlroční „volno“ přišlo mi to tak dlouhé a nemohla bych nic nedělat
Ale já jsem stará řešitelka a bylo to hůř pro mě, protože poslední rok a půl jsem nic jiného nedělala než řešila těhotenství a bylo to těžký období.
Takže Ti posílám sílu a přeju Ti ať čas letí ve Tvůj prospěch a brzy se dočkáš dvou čárek. Moc Ti to přeju ![]()
Hanko, chápu to, už toho taky máte plný zuby a finance jsou to šílený
. Máš můj obdiv, že budete půl roku čekat, taky jsem řešila jenom těhu a nedovedla myslet na moc jiných věcí, no… Držím moc pěsti, aby ten čas utekl a třeba se stal zázrak a už jste ani CAR nepotřebovali
.
Handi, copak nového u tebe, jak se cítíš a kdy máš další kontrolu?
Hani, já mám dobrou zásobu, prej, AMH mám 1,96…takže u mě je vše OK, jen partner trošičku pomalejší spermie, ale jen ta spodní hranice dobrého spermiogramu, ale i tak to nejde…ach jooo ![]()