Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bkrocek píše:
Ahoj holky, taky Vás zdravímnám je s mímískem zatím dobře, chodíme na těhotenské cvičení, takže nás ani nic nebolí, jen při otáčení v posteli. Spí se nám taky zatím dobře, ale to asi všechno teprve přijde. Už se nemůžu dočkat 15.10. to jdeme na 2.screening, kde nám řeknou co že to čekáme, myslíme si teda, že je tam klučík
říkala jsem si, že výbavičku začnu shánět až po tom 15.10., ale nakonec jsem neodolala a koupila jsem zimní kabátek a lacláčky, ale to jde jak pro kluka, tak pro holčičku
Ahoj Báro, tak to jsem ráda, že jsi zatím ok, třeba budeš mít takové celé těhu, to bych ti záviděla. Jinak já taky nakupovala a ještě jsem něvěděla co to je, radost si musíme udělat
.
@Dana 79 Taky doufám, že bych to mohla zvládnout celkem dobře po těch mých těžkých začátcích s cystou. Ale vzhledem k tomu, že jsem dost při těle, tak se asi komplikacím nevyhnu, ale nechci malovat čerta na zeď a říkám si, že všechno bude fajn
Za týden už screening, takže začnu vesele zařizovat pro Samíka nebo Sáru
dneska jsem si povídala o těhotenství s mojí sestrou a vylezlo z ní, že při prvním těhotenství přibrala 35kg, tak se mi úplně orosilo čelo
já zatím nic nahoře nemám, tak doufám, že tak max 10kg vyleze nahoru
@handa30 prej hubená jak lunt!!! Handí to jsi mi nějak moc polichotila
, já si připadám jak velryba. 12.9.porodila švagrové sestra a o víkendu jsem ji viděla měla kluka 3800g a 53cm a tři týdny po porodu vypadala, že v životě nebyla těhotná. Vypasovaný džíny a elastické triko a tak 55kg. Docela jsem jí záviděla, ale jí je 21 a mě 33,tak tím se uklidňuji
.
@bkrocek píše:
@Dana 79 Taky doufám, že bych to mohla zvládnout celkem dobře po těch mých těžkých začátcích s cystou. Ale vzhledem k tomu, že jsem dost při těle, tak se asi komplikacím nevyhnu, ale nechci malovat čerta na zeď a říkám si, že všechno bude fajnZa týden už screening, takže začnu vesele zařizovat pro Samíka nebo Sáru
dneska jsem si povídala o těhotenství s mojí sestrou a vylezlo z ní, že při prvním těhotenství přibrala 35kg, tak se mi úplně orosilo čelo
já zatím nic nahoře nemám, tak doufám, že tak max 10kg vyleze nahoru
Neboj přibereš jen to co bude třeba a hlavně si z toho nedělej hlavu, hlavně ať má mimi vše co potřebuje, mě jak povyrostlo břicho, tak od té doby jím o polovinu míň, protože se do mě nic nevejde
. Máš vybraná krásná jména, mi vybrali Anetku a pro kluka nemáme, tak nevím co tam napíšu. Malá mi v bříšku pořád škytá i teď mi škube břicho
.
@Dana 79 No já s tím jídlem to už mám teď, že toho sním tak polovinu, doufám, že mi v bříšku neroste nějakej obřík ![]()
@bkrocek no vidíš, tak se neboj, že přibereš. Bude nabírat jen mimísek a ten si z tebe vycucne co bude potřebovat. Obřík to bude jen když k tomu máte genetické předpoklady.
@slunečnice81 píše:
@handa30 ahoj,tak píšu jak jsem slíbila, jsem dnes hotová, už jsem si to ořvala, ale ty mě určitě uklidníš…na levé straně jen 4 folíky, 13,12,10 a 10, na pravé taky 4, z toho 19,17,13,12 a endometrium 12mm…takže mi řekla, že z levého vaječníku nebude nic k použití, že jsou malé a z pravé strany ať počítám 2, z toho 1 že nebude určitě zralé. Takže jsem byla úplně jak v mlze, kráva jedna, zítra jdu na kontrolu a budu si na ni stěžovat, jakým stylem mi to sdělila, hodně holek si na ni stěžuje jak je necitlivá…až doma si to vybavuji jak byla hnusná. OPU mám ve čtvrtek. Handi, taky jsi to tak měla?? podpoř mě trochu
Slunečnice, na pravé straně to vypadá výborně!! 19,17…oni dozrají do čtvrtka a nechápu, proč by z toho neměli být 2 krásná zralá vajíčka. Nevzdávej to!!
ALe taky si pamatuju, jak mi na UTZ před OPU řekli, že mi nezbydou žádná na zamražení a jak mi z toho bylo úzko. ALe neboj, i jedno dobré vajíčko stačí.
Dej vědět ![]()
@handa30 děkuji za povzbuzení, to víš, to vždy potěší. Dneska jsem byla znovu na kontrole, takže jsem si přikoupila jednu dávku Merionalu za 316Kč a dneska mi ještě píchli ty zbytky z Gonalu a zítra ještě píchnu 2 injekce a ve čtvrtek zase kontrola a na sobotu je OPU. Tak uvidíme, zda ještě něco doroste, musíme věřit, ale to já věřím
![]()
@slunečnice81 píše:
@handa30 děkuji za povzbuzení, to víš, to vždy potěší. Dneska jsem byla znovu na kontrole, takže jsem si přikoupila jednu dávku Merionalu za 316Kč a dneska mi ještě píchli ty zbytky z Gonalu a zítra ještě píchnu 2 injekce a ve čtvrtek zase kontrola a na sobotu je OPU. Tak uvidíme, zda ještě něco doroste, musíme věřit, ale to já věřím![]()
Výborně!! Ještě dorostou, do soboty je spousta času.
Tak holky, dnes u Dr. malá je ok placenta, pupečník, všechno je zatím dobré, jen mě trochu vyskočil tlak 140/80,ale zatím to prý ješte jde. Musím za týden na přeměření, tak uvidíme, hlídá mě kůli mému prvnímu rizikovému těhotenství. Jinak malá váží 2080g, prý to žádný drobeček nebude jako Nikolka ta měla při narození 2225g. Já říkala, že už teď má kolem 2 kg, vidím jak mi pupík roste
. Jinak dnes mi brali krev na krevní obraz a za 10 dní nástup na mateřskou, to je mazec. Jo malá je hlavičkou dolu, tak je prý připravená na porod a na to jak moc mi tvrdne břicho, tak jsem uzavřená, že na číprk to tvrdnutí nemá zatím vliv. Honza byl se mnou, tak koukal na malou a s Dr. tam žertovali, že malá bude velká a konečně jsme zajeli na matriku sepsat otcovství, hurááá. Jsem zvědavá na Handu ta má taky dneska doktora. Takhle vypadá Anetka, prostě není fotogenická
, vypadá jak tlustík a má palec v pusině.
@Dana 79 Ahojky, no já byla dneska taky na KO a tlak jsem měla 150/85, ale mám se měřit doma a doma nenaměřím nikdy víc jak 120/80, takže mám asi syndrom bílých plášťů. Ale navíc jsem měla cukr v moči, takže v pátek běžím do laboratoře na glykemii a jestli nemám kyselinu močovou v krvi, kvůli tomu tlaku. Takže nejspíš mám těhotenskou cukrovku, ale to by díky dietě snad neměl být takový problém. Jinak mimčo se má dobře, zatím prdelkou dolu a maminku kope vesele do levého boku ![]()
@Dana 79 píše:
Tak holky, dnes u Dr. malá je ok placenta, pupečník, všechno je zatím dobré, jen mě trochu vyskočil tlak 140/80,ale zatím to prý ješte jde. Musím za týden na přeměření, tak uvidíme, hlídá mě kůli mému prvnímu rizikovému těhotenství. Jinak malá váží 2080g, prý to žádný drobeček nebude jako Nikolka ta měla při narození 2225g. Já říkala, že už teď má kolem 2 kg, vidím jak mi pupík roste. Jinak dnes mi brali krev na krevní obraz a za 10 dní nástup na mateřskou, to je mazec. Jo malá je hlavičkou dolu, tak je prý připravená na porod a na to jak moc mi tvrdne břicho, tak jsem uzavřená, že na číprk to tvrdnutí nemá zatím vliv. Honza byl se mnou, tak koukal na malou a s Dr. tam žertovali, že malá bude velká a konečně jsme zajeli na matriku sepsat otcovství, hurááá. Jsem zvědavá na Handu ta má taky dneska doktora. Takhle vypadá Anetka, prostě není fotogenická
, vypadá jak tlustík a má palec v pusině.
Ahoj Dani, takže Anetka bude pěknej macek. Hlavně, že je zdravá. Za dva týdny na mateřskou, to uteklo. Já jdu na kontrolu až odpoledne, tak pak zas napíšu.
pa pa
@bkrocek píše:
@Dana 79 Ahojky, no já byla dneska taky na KO a tlak jsem měla 150/85, ale mám se měřit doma a doma nenaměřím nikdy víc jak 120/80, takže mám asi syndrom bílých plášťů. Ale navíc jsem měla cukr v moči, takže v pátek běžím do laboratoře na glykemii a jestli nemám kyselinu močovou v krvi, kvůli tomu tlaku. Takže nejspíš mám těhotenskou cukrovku, ale to by díky dietě snad neměl být takový problém. Jinak mimčo se má dobře, zatím prdelkou dolu a maminku kope vesele do levého boku
Ahoj Baru, Ty už mimi cítíš? Já asi ještě ne, nevím..ale nic necítím. Někdy večer možná takové bublinky v bříšku. Ale nevím, jestli si to nevsugerovávám.
Držím palce, ať dopadne glykemie v pořádku.
@bkrocek jéé Baruško, tak to je super, že je mimi ok, třeba se to opravdu upraví tou dietou. Jiak já zakoupila tlakoměr, chtěla jsem opravdu spolehlivý a taky jsem naměřila jen 118/78,tak nevím, ale tento syndrom mám už dávno a Dr.jsem to hlásila, tak uvidíme. Mimčo se ti bude ještě točit dokolečka má tam ještě místa, to u mě jsem ráda, že ten obrat hlavou dolu provedla před 14 dny, docela to i chvílema bolelo, jak se přetáčela celá
.
@handa30 ty bublinky to většinou bývá ono
. Počkej ještě týden a ucítíš to a poznáš hned, poprvé to trvá dýl, podruhé už budeš vědět co pozorovat.