Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@popina a jak jsi zvládla své první IUI, jaké máš pocity?? U Vás je problém ve spermiogramu??
@slunečnice81 píše:
@popina a jak jsi zvládla své první IUI, jaké máš pocity?? U Vás je problém ve spermiogramu??
Zvládla jsem to dobře. Byla to rychlovka. Teda drobet to bolelo a pořád cítím podbřišek. Celou dobu byl problém ve spermiogramu. Vyšla mu pohyblivost C. Když ho ale dělali teď v pondělí, tak říkali že se o dost zlepšil a že je najednou v normě. Tak doufám, že by to mohlo vyjít. ![]()
@bkrocek No to taky koukám, že tě tam poslal už teď!!! Máš cukrovku jen na dietu, léky nemáš? To ti nezávidim, že na ty testy musíš znovu, já byla vyřízná tři dny bleeee
.
@popina tak to je dobře, že už to máš za sebou, mě bolel podbřišek pokaždý, ale já měla vždycky bolestivou ovulaci. Tam ať je ti dobře a vyjde vám to, držím pěstičky
.
@slunečnice81 jak se cítíš ty, už máš u sebe dvě embryjka, že jo?
@Dana 79 ano, mám u sebe naše dvě embryjka…včera jsem teda poctivě ležela, ale dneska už mi to nedalo a utřela jsem prach
,ale teď už zase odpočívám, čučím na telku a něco malého-asi salát udělám. Trochu mě ještě pobolívají vaječníky, když těžce došlápnu, OPU byla v sobotu tak nevím zda je to v normě a jinak se cítím skvěle. Kdy jste holky začly něco cítit?? ¨
@popina mě to také jednou malinko bolelo, ale jen tak štíplo jako kdyby, ale teď už vím, že je to i o šikovnosti doktora
Co je to spermiogram kvality C, to jsem ještě neslyšela, teda pohyblivost…byla menší jak 50%???
@slunečnice81 píše:
@Dana 79 ano, mám u sebe naše dvě embryjka…včera jsem teda poctivě ležela, ale dneska už mi to nedalo a utřela jsem prach,ale teď už zase odpočívám, čučím na telku a něco malého-asi salát udělám. Trochu mě ještě pobolívají vaječníky, když těžce došlápnu, OPU byla v sobotu tak nevím zda je to v normě a jinak se cítím skvěle. Kdy jste holky začly něco cítit?? ¨
@popina mě to také jednou malinko bolelo, ale jen tak štíplo jako kdyby, ale teď už vím, že je to i o šikovnosti doktoraCo je to spermiogram kvality C, to jsem ještě neslyšela, teda pohyblivost…byla menší jak 50%???
pohyblivost C je směr pohybu.
A - progresivně vpřed
B - pomalá progresivní
C - nonprogresivní
D - nepohyblivé spermie
Jinak pohyblivost jako celek vyšla 33% a lineární pohyb 7%
To bylo v srpnu. Ten co dělali teď jsem neviděla, ale prej to je už v normě. Tak se to asi markantně zlepšilo. ![]()
@slunečnice81 no já jsem byla na ET a tu noc jsem věděla, že se něco děje, protože jsem s vzbudila a nemohla jsem dýchat a bylo mi zle, pak už nic. No a 5 den po ET jsem měla // na testu
,ale já měla 5ti denní embryjko. Jinak jsem šla 4 den po ET courat do ZOO na ceý den, ležela jsem jen ten den. Já si nepřipouštěla, že se to nepovede
a vyšlo to. Tak ať jsi za dva týdny mezi námi těhotnými
.
@Dana 79 No zatím mám jen tu dietu, řekl mi „zjednodušeně nejezte nic co sladce chutná“ a řekl, že se prostě uvidím v tom řádném termínu
@bkrocek aha,tak to asi nemáš moc, když to stačí takhle zvládnout dietou, to je dobře.
@Dana 79 No limit je po dvou hodinách 7,7 mmol/l a já měla 8,5 mmol/l, na lačno to bylo v pořádku
@bkrocek Tak to opravdu jěště jde, držím palec ať je to ok.
Holkyyyyyyyyyyyyyyyyyy
první test 14.10. druhý 15.10. a třetí včera…mám to dostat ted v pátek
po první IUI se špatným spermiogramem
@Andylek17 no tak to je naprosto skvělé a podle mě naprostý zázrak
…samozřejmě jsou tu holky, co se jim první IUI vydařilo, ale obecně to moc napoprvé nevychází…moc moc Ti gratuluji, můžu se zeptat, po jaké době se Vám zadařilo
![]()
@Andylek17 píše:
Holkyyyyyyyyyyyyyyyyyy![]()
![]()
![]()
![]()
první test 14.10. druhý 15.10. a třetí včera…mám to dostat ted v pátek
![]()
![]()
![]()
![]()
po první IUI se špatným spermiogramem
to je bomba!! Moc gratuluji. Kolik dní od IUI jsi dělala test?
@Dana 79 hlavně že už to víš, ty léky určo brzy zaberou