Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@bkrocek no hurá, tak to je super, jen tak dál
. Tak konečně můžeš koupit něco modrého
.
@Dana 79 No už dopředu jsem koupila 2 modré věci + jsme dostali od babičky taky modré, protože mi věřila že to bude kluk ![]()
@bkrocek gratuluji k chlapečkovi
ale ono je jedno jestli kluk nebo holčička
hlavně to zdraví!
@bkrocek já taky od začátku věřila, že budu mít holčičku
, moc ti přeji ať je vše i nadále ok, ale jak jinak by to taky bylo viď!!! Já mám 46 dnů do porodu a občas mi přijde, že porodim už teď
. Břicho mi tvrdne už dost nepříjemně a občas pobolívá břicho dole a to ani nemusím nic dělat. ![]()
@bkrocek píše:
@Dana 79 No už dopředu jsem koupila 2 modré věci + jsme dostali od babičky taky modré, protože mi věřila že to bude kluk
Gratulujuuu, já chtěla taky kluka. I když mě to vlastně bylo jedno, potom všem čím jsem si prošla. Ale vnitřně jsem cítila, že se povedl kluk a ono houby. Je to holka jak lusk.
@handa30 No já jsem nejšťastnější, že se to vůbec povedlo
cítila jsem, že je to kluk a vyšel, myslím, že i manžel je nakonec rád, že bude mít parťáka ![]()
Holky vždyť je to jedno co to bude, hlavně, že se nám to povdlo a budou zdravoučký. ![]()
Ahojky holky, Takže z 8 oocytů nakonec zbylo jen 7,2 šly přirozeně, ty se neoplodnili a 5 šlo ICSI…zbyly k dnešku 3. Jedno, to nejlepší je 2 až 4 buněčné, a ty dvě jsou 3 buněčná, obě kvality B, ale to jedno má nějaké malé fragmenty. Takže mi doporučila udělat i AH, z toho důvodu asi, že se přirozeně neoplodnilo nic, ale taky říkala, že oni neví zda byly ty 2 zralé, takže taky nemusely a to potom bylo k ničemu, že je neočištuji, když jdou přirozeně. A zítra jdu na ET,3den. Takže zítra by to jedno mělo být 6–8buněčné a ty dvě uvidíme, snad budou mít taky sudý počet těch buněk. Říkala, že je možné, že se zrovna dívali v době, kdy se akorát dělilo na 4 buňky…nevím. No žádná sláva asi, na zamražení nebude nic …Nechám si zavést ty 2 lepší a to třetí nic, to se vyhodí asi, říkala, že zamražují až od 2 kusů. že my můžou to jedno zamrazit, ale bylo by to asi málo úspěšné.
Takže zítra v 10 hodin budu mít u sebe 2 bobánky…držte mi pěsti.
@slunečnice81 píše:
Ahojky holky, Takže z 8 oocytů nakonec zbylo jen 7,2 šly přirozeně, ty se neoplodnili a 5 šlo ICSI…zbyly k dnešku 3. Jedno, to nejlepší je 2 až 4 buněčné, a ty dvě jsou 3 buněčná, obě kvality B, ale to jedno má nějaké malé fragmenty. Takže mi doporučila udělat i AH, z toho důvodu asi, že se přirozeně neoplodnilo nic, ale taky říkala, že oni neví zda byly ty 2 zralé, takže taky nemusely a to potom bylo k ničemu, že je neočištuji, když jdou přirozeně. A zítra jdu na ET,3den. Takže zítra by to jedno mělo být 6–8buněčné a ty dvě uvidíme, snad budou mít taky sudý počet těch buněk. Říkala, že je možné, že se zrovna dívali v době, kdy se akorát dělilo na 4 buňky…nevím. No žádná sláva asi, na zamražení nebude nic …Nechám si zavést ty 2 lepší a to třetí nic, to se vyhodí asi, říkala, že zamražují až od 2 kusů. že my můžou to jedno zamrazit, ale bylo by to asi málo úspěšné.
no teda to je informací. Je to fakt složité jak koukám. Budu držet palce, aby to vyšlo!!
@slunečnice81 píše:
Slunečnice, držím všechno co mám
![]()
Mně dávali 4buněčné embryjko a už má i prstíky na rukou a nohou
Ať Ti to vyjde. Strašně moc Ti držím palce!!
@slunečnice81 tak to je krása, to jsi měla víc vajíček než já, tak vidíš, jak to nakonec dozrálo. Mě dávali pěti dení embryjko, které za 6 týdnů porodím. Moc ti držím pěstičky, ať se to chytne hned na poprvé, jako mě a Handě
.
Ahoj holky, tak dneska jsem byla na přeměření tlaku a dnes opět dobré 120/80,tak jsem sama ráda, ale od rána mi je docela blbě, dýchám jak ulítanej pes a je mi na omdlení fujjjj. Pan doktor mi oznámil, že krevní obraz ok, ale mám málo železa, tak jsm dostala hned dvě tabletky denně, jsem anemická, tak proto ty mdloby a dýchavičnost. Jsem ráda, že vím z čeho to je
snad to brzy zabere.
@Dana 79 Ahojky, tak to je dobře, že se takhle pěkně držíš, už to mas za pár
no mě doktor vyslal do porodky do rizikové poradny kvůli tomu že mám cukrovku a tam na mě čuměli jak na blázna proč mě posílají v 21tt, že v tomhle týdnu se to ještě nesleduje a že mám přijít až to bude aktuální a vynechat teda volné cukry. No tak že mě ogtt čeká za pár týdnů znovu…