Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@popina ach jo, to mě mrzí, tak šupky na další pokus a jednou to vyjít musí
.
@Dana 79 píše:
Ahoj holky, tak je něco nového? Já jsem už nějaká hotová, není mi moc dobře. V pátk jsem myslela, že pojedeme do porodnice, hodinu mě bolelo břicho jak čert a pořád mi tvrdlo, ale nakonec jsem to rozehnala teplou vanou. Jsou ty poslední týdny nějak náročný, poprvé jsem to teda snášela uplně jinak a mnohem lépe.
Dani, nejsi nejmladší
![]()
U nás nic nového, včera jsem byla po dlouhé době plavat a tak mě to vyřídilo, že jsem pak spala celé odpoledne, večer a noc.Taky nejsem nejmladší, ale to plavčo bylo moc fajn.
@handa30 jeee to ti závidim, taky bych si dala plavčo. Já plavu jen ve vaně, ale je to vždycky strašně ulevující, jak už je pupík těžký. Já jsem zničená vím, že si pořád stěžuju, ale mám víc dnů kdy to fakt už nedávám a na chudinku Jáju jsem nervozní a protivná. Každej mi říká už jen měsíc, ale to je strašně dlouho když nemůžeš chodit protože popadáš dech
. No jo máš pravdu nejsem nejmladší
,ještě že je to už druhé dítko
. Handí a máš už vidět bříško a co ty pohyby?
@Dana 79 píše:
@handa30 jeee to ti závidim, taky bych si dala plavčo. Já plavu jen ve vaně, ale je to vždycky strašně ulevující, jak už je pupík těžký. Já jsem zničená vím, že si pořád stěžuju, ale mám víc dnů kdy to fakt už nedávám a na chudinku Jáju jsem nervozní a protivná. Každej mi říká už jen měsíc, ale to je strašně dlouho když nemůžeš chodit protože popadáš dech. No jo máš pravdu nejsem nejmladší
,ještě že je to už druhé dítko
. Handí a máš už vidět bříško a co ty pohyby?
Dani, už jen měsíc. To dáš!! Pak ještě budeš sladce vzpomínat na těhotenství, uvidíš.
Já už mám bříško, docela malé, ještě dopnu své normální kabáty. Pohyby cítím jen večer když si lehnu, ale jakmile dá Ondra ruku na břicho, tak vše utichá.
On to ještě necítil. Za to Tvé bříško se musí celé vlnit, viď? ![]()
@handa30 No to je přesný, jakmile někdo dal na bříško ruku, tak malá taky přstala kopat
to znám. Jsi hubeňoučká, třeba budeš mít malé bříško, jako já s Niky, je to lepší. Já už dopnu jen jednu zimní bundu a to musím mít rozepnutý kapsy
,ale nechce se mi kupovat nové oblečení na měsíc. Jinak máš pravdu vlní se mi celé břicho, jak tam ta holčička pracuje
, chvíli mám bouli na jedné straně a pak na druhé… se mi posunuje celé bříško, někdy je to sranda a někdy to pěkně bolí
. Co ta záda už tě povolila? Zajdi si na masáž pokud můžeš, co já bych za ní dala
. Pak už tě bolet nepřestanou. 6.11. mám poslední kontrolu u mého dr. a pak hurá do porodnice
,jsem zvědavá kolik malá přibrala, pořád jí připomínám, že chci rodit 3 kg miminko néééé 4 kg
. Je to jedno hlavně ať j zdravoučká.
Holky, dneska jsem se objednala na 2. IUI. Jdeme 9.11. a pak hned jedeme na Svatomartinské posvícení ke strejdovi do sklípnu do Velkých Bílovic.
Vyšlo to teda pělně blbě. Nebudu se moc pořádně rozparádit ![]()
Ale potencionální mimčo je přednější ![]()
@popina Ale můžeš, jestli se má oplodnit, tak se oplodní i tak, vem si, že když je to přirozeně, tak taky neležíš a děláš všechno a tady jim jen zkrátí cestu k cíli. Neboj budme ti držet palečky o to víc. ![]()
@popina píše:
Holky, dneska jsem se objednala na 2. IUI. Jdeme 9.11. a pak hned jedeme na Svatomartinské posvícení ke strejdovi do sklípnu do Velkých Bílovic.Vyšlo to teda pělně blbě. Nebudu se moc pořádně rozparádit
Ale potencionální mimčo je přednější
Ahoj, já sem na tom byla minulý rok úplně stejně a vím, že jsem v hlavě řešila, jestli mám pít. Nakonec jsem normálně pila a jak píše Danča, při přirozeném početí 2 týdny nevíš, jestli jsi těhotná. Takže se vína neboj a pěkně se odvaž. Budeš se cítit mnohem líp. Držíme palce ![]()
@Dana 79 píše:
@handa30 No to je přesný, jakmile někdo dal na bříško ruku, tak malá taky přstala kopatto znám. Jsi hubeňoučká, třeba budeš mít malé bříško, jako já s Niky, je to lepší. Já už dopnu jen jednu zimní bundu a to musím mít rozepnutý kapsy
,ale nechce se mi kupovat nové oblečení na měsíc. Jinak máš pravdu vlní se mi celé břicho, jak tam ta holčička pracuje
, chvíli mám bouli na jedné straně a pak na druhé… se mi posunuje celé bříško, někdy je to sranda a někdy to pěkně bolí
. Co ta záda už tě povolila? Zajdi si na masáž pokud můžeš, co já bych za ní dala
. Pak už tě bolet nepřestanou. 6.11. mám poslední kontrolu u mého dr. a pak hurá do porodnice
,jsem zvědavá kolik malá přibrala, pořád jí připomínám, že chci rodit 3 kg miminko néééé 4 kg
. Je to jedno hlavně ať j zdravoučká.
Máš dobrý, že už jen měsíc a nepotřebuješ novou zimní bundu. Já si koupila kabát do áčka velikost 42 a normálně mám 36. Je mi velkej v ramenou, ale chci aby se tam vešel v únoru pupík, tak jsem vzala raději větší ![]()
Dneska jdu na těhotenskou masáž, nemůžu se dočkat. Ale plavání mi pomohlo. Začnu chodit asi každý týden. Cítím se už uvolněnější, v prvních měsících jsem se bála všechno dělat. Teď si říkám, že malá už roste, že už ji toho tolik neublíží.
Dani, běž si taky někam zaplavat, budeš se cítit ve vodě líp. Voda nadnese i slona, uleví se Ti ![]()
@Dana 79 píše:
@popina Ale můžeš, jestli se má oplodnit, tak se oplodní i tak, vem si, že když je to přirozeně, tak taky neležíš a děláš všechno a tady jim jen zkrátí cestu k cíli. Neboj budme ti držet palečky o to víc.
jojo, to vím. Ale já se vždycky sestřelím jak hovado ![]()
Tak se budu muset lehce krotit ![]()
@handa30 Já si taky kupovala věci větší, aby mi vydržely a těhotenské džíny které jsem koupila v srpnu, že je budu mít až se ochladí mi jsou do teď velký(taky 42) a padaj mi
. Jinak nosím stále stejné věci jako před těhotenstvím, akorát jsem neustále v těhu elasťákách, mám v nich krásně křivé nohy
. Teď jsem nakoupila a zadělala knedlíky a jsem zralá na hodinku spánku, ale z tohoto omylu mě Jájinka rychle vyvedla a musím dělat zvířátka z modelíny
. Já vůbec nevím kdy letos upeču, teď to nedám a až se malá narodí, tak to už vůbec nevím. Kdepak máme Ivču?
Ahoj holčiny, nebojte, jsem tady a stále dva v jednom
. Dneska jsem byla v poradně, měla jsem trošku obavy, protože cítím hodně tlak na spodek a pocit, že miminko ze mě vypadne, tak jsem se bála, jestli se neotvírám. Tak naštěstí otevřená nejsem, jen se mi zkrátil trochu čípek, ale prý tím, že je to druhé těhotenství a takový týden, tak je to v normě. Jen mi zezelenal testovací proužek na cukr, takže mě čeká si zítra zopakovat zátěžový test a budu se modlit, abych neměla cukrovku. Když jsem čekala Adámka, tak jsem měla to samé.
Dančo, Handí, kdy vy vlastně máte přesně termín porodu? Já první 11. 12. a druhý 16. 12., ale vidím to tak, že to bude tentokrát dříve,,, snad ne o moc.
@Ivča78 to je přesný, já taky mívám tlak na spodek a kort když mi ztvrdne břicho, tak to tlačí i na konečník, někdy mám už dost velký poslíčky, ale už jsem v klidu už se blíží konec 36tt. Jinak já mám poradnu za týden a pak už jen Motol, termín mám 30.11. a druhý 3.12.,ale myslím, že to bude dřív, tak uvidíme. Aby jsme obě nakonec nerodily stejně
.
U mě je nového to, že mi pomalu ale jistě přichází MS