Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@handa30 no to je dobře, pořád jsem na tebe myslela. Tak teď koukej papat ať to zase nabereš, hlavně, že ty i malinká jste v pořádku a už je to taky pěknej macíček
. No já jsem jak velryba mám 9 kg nahoře, ale pořád mi všichni říkaj, že to mám v břichu a to mi tvrdne neustále i v noci mě to budí
. Jdu do Motola 14.11. za týden na kontrolu, tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat tam, teď už každý týden kontrola
.
Handí, to jsem ráda, že je ti líp, tak vydatně jez, přidej nějaké vitamínky, ať se dáš brzy dohromady. Miminko hezky roste, tak to je to nejdůležitější.
@Dana 79 Dančo, já jsem byla v pondělí sepsat porodopis, úplně mě to vyděsilo, jak se to už blíží. Na kontroly asi budu chodit dál ke svému doktorovi a do porodnice pojedu asi až porodit, ale musím se ještě svého doktora pořádně přeptat. Jinak mě včera přišel nečekaně dopis z gyndy, tak mi zatrnulo, protože minule mi dělal doktor stěr z čípku a bral krev, tak jsem se bála nějakého gynekologického problému. V dopise byl recept bez nějakého vysvětlení, tak jsem šla pátrat na net a je to taky železo. Ale lekla jsem se teda pořádně.
@hanka1120 Hančo, tak to máš ten cyklus po těch hormonech pěkně rozhozený, tak držím pěsti, aby v CARu na to srovnání cyklu něco vymysleli a byli jste zase blíž k miminku
.
@Ivča78 ahoj Ivčo, tak to mě vždycky zavolaj nebo počkaj až přijdu na kontrolu, to bych se taky pěkně lekla, kdyby mi přišel dopis z gyndy
. Tak hlavně, že jste v pořádku, mě to železo přidal ještě na dalších 14 dní, tak jsem ráda, ale když jsem koukla do krevního obrazu, tak ho mám pěkně rozhozenej, ale asi nic tak strašnýho. Mě to železo hodně pomohlo, už nejsem tak vyřízená
. Jsem zvědavá kdy porodím, hlavně nechci přenášet. Jaký máš ty váhový odhad?
@Dana 79 Dančo, já váhový odhad vůbec nevím, nikdo mi ho neřekl
. Naposledy jsem měla ultrazvuk někdy ve 30tém týdnu a mimčo mělo 1650 gramů, toť je vše, co vím.
Ahoj holky v sobotu 27.10 jsem byla na inseminaci dneska je to 11 den po inseminaci a test je negativní nedělala jsem ho teda z raní moči, ale stejně by tam měla být vidět aspoň slabá čárka. Takže to asi opět nedopadlo kdy jste se testovali vy? Není to moc brzo 11 dní po inseminaci jsem už opravdu zoufalá…
@Ivča78 to stačí, říkají, že miminko má ve 30tt polovinu své porodní váhy. ![]()
@andyxxx to je ještě brzy po iui, testuj až ten 14 den po. Držím ti palecky.
@Dana 79 Dančo, tak to by mi stačilo, tak snad vydržíme zhruba do termínu, ale přenášet taky nechci. Kdy ty máš vlastně termín? Neklepe ti už na dveře? A jakou odhadovanou váhu mimča máš ty?
@andyxxx píše:
Ahoj holky v sobotu 27.10 jsem byla na inseminaci dneska je to 11 den po inseminaci a test je negativní nedělala jsem ho teda z raní moči, ale stejně by tam měla být vidět aspoň slabá čárka. Takže to asi opět nedopadlo kdy jste se testovali vy? Není to moc brzo 11 dní po inseminaci jsem už opravdu zoufalá…
Andy, nestresuj se, to je brzy na testování, natož když to nebyla ranní moč. Hlavně si kup test s vysokou citlivostí. A nejdříve bych testovala 14 dní po IUI, v CARu mi řekli až za tři týdny, ale to mi zase přišlo dlouhé, abych do sebe zbytečně cpala Utrogestan.
@Ivča78 to víš že jo, to je krásná porodní váha. Já mám odhad max. do 3,5kg, ale myslím, že bude menší tak 3,20kg uvidíme
.Aspoň se budou dobře rodit
,uvidíme jak mi pupík ještě naroste, termín mám 30.11. a 3.12.,ale já jsem si vypočítala 28.11.
,tak uvidíme který termín to bude. Doufám, že do 3 týdnů bude venku, hezky u mě
.
Ahoj tak dneska 12 den z raní moči a na testu zase nic. Takže je to jasný, že se to nepovedlo. Nevím jestli to mám zkusit ještě jednou nebo šetřit na IVF.
@andyxxx píše:
Ahoj tak dneska 12 den z raní moči a na testu zase nic. Takže je to jasný, že se to nepovedlo. Nevím jestli to mám zkusit ještě jednou nebo šetřit na IVF.
To mě mrzí. Ty jsi ale byla poprvé na IUI ne?? Asi bych to ještě zkusila. Nestojí to skorem nic a mezitím můžeš našetřit na IVF ![]()
Ale ono se to určitě povede i bez IVF ![]()
@andyxxx ahoj,tak to je mi líto, já zkusila 4×, ale věděla jsem, že mě IVF nemine. Potom když se IVF povedlo na poprvé, tak jsem litovala, že jsem do toho nešla dřív, že jsem si mohla ušetřit nervy a čas
,ale kdo to mohl vědět, že. Je to na každém jak to cítí, já bych dala poslední IUI a mezi tím bych se připravovala na IVF. Moc držím palečky ať se rozhodneš jakkoliv ![]()
@andyxxx píše:
Andy, já jsem na tom stejně jako Danča, 4×IUI a nic a pak už jsem šla do IVF a taky bych šla dřív. IVF je větší jistota.
Držím palce!! Dej si ještě jedno IUI a mezitím si vyřiď žádost na pojišťovně a domluv se s doktorem na stimulaci. A nový rok začneš s novou nadějí v IVF.
@andyxxx mě vyšlo na 18 000,– měla jsem ty levný hormony, ale připlácela jsem si za vše, někde v březnu jsem to tady vypisovala kolik co přesně stálo, tak se mrkni.