Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, já od rána uklízim a vše pripravuju pro mimi, asi hnízdím nebo co, ale chvíli něco dělám a hned mě bolí břicho, jak se namaham. Potřebovala bych predvánoční úklid, ale ten už nedám. Je vidět, že se blíží porod v noci mě budí stahy a docela to bolí a už bolí i pánev a kyčle.
Dani na nějaký vánoční úklid se vyprdni. To přece nemá vůbec smysl se tím trápit ![]()
@PavlaPir já vím, jen mě štve jak jsem neohrabana a chvíli něco dělám a jsem hotová a lapam po dechu. Co ty jak je?
Jo jo ale zase už to bude jen pár dní
A navíc budete mít krásný vánoční dáreček
. No já jdu ve středu na 1. utz a jsem zvědavá co mě tam čeká. Ale tak věřím, že se to povede a proto to všechno podstupuju. Dnes jsem si zašla na předoperační, kde byl trochu broblém nabrat krev, tak mám obě ruce rozpíchané. A zítra pro výsledky, tak doufám, že to bude vše v pohodě
@PavlaPir to víš že bude všechno v pohodě, já si taky nepřipouštěla, že se to nepovede a povedlo, byla jsem si jistá
. Jen pozitivní myšlení, to je to nejlepší. Moooc ti držím palečky
.
Čau holčiny, tak dneska zase nic. Už mi ale píchli ovitrelle a jdu na 100% zítra dopolko. mám 2 folikly 19mm ![]()
@handa30 ahoj, děkuji za optání, dnesk už je mi dobře, ale včera teda nic moc, viděla jsem ten nejhorší scénář. V práci jsem se dost rozkrvácela, dokonce ze mě na toaletě vypadl kus čehosi, dost velkého, takže jsme hned jeli do nemocnice do CAR kde mě vyšetřili a naštěstí teda bublinka tam je, bije jí srdíčko, měří 3,22mm. Doslala jsem neschopenku, ascorutin, že to chce klid a ležím. Jinak dneska jsem podle ET 6+3,takže v 7 týdnu. Ráno mi bývá krásně zle od žaludku, ale nezvracím, vždy to nějak ustojím a prsa mám teda bolavá a nateklá. Dneska si musím jít koupit nějaký krém na mazání na ty strie a pružnost pokožky. Jinak dneska už ani nešpiním, už večer to přestávalo tak snad to bude dobrý. Pořád bublince říkám, že je bojovníček ![]()
@slunečnice81 píše:
@handa30 ahoj, děkuji za optání, dnesk už je mi dobře, ale včera teda nic moc, viděla jsem ten nejhorší scénář. V práci jsem se dost rozkrvácela, dokonce ze mě na toaletě vypadl kus čehosi, dost velkého, takže jsme hned jeli do nemocnice do CAR kde mě vyšetřili a naštěstí teda bublinka tam je, bije jí srdíčko, měří 3,22mm. Doslala jsem neschopenku, ascorutin, že to chce klid a ležím. Jinak dneska jsem podle ET 6+3,takže v 7 týdnu. Ráno mi bývá krásně zle od žaludku, ale nezvracím, vždy to nějak ustojím a prsa mám teda bolavá a nateklá. Dneska si musím jít koupit nějaký krém na mazání na ty strie a pružnost pokožky. Jinak dneska už ani nešpiním, už večer to přestávalo tak snad to bude dobrý. Pořád bublince říkám, že je bojovníček
to je krásný. Držím palce a ty hezky odpočívej ať je bublince hezky v bříšku.
@slunečnice81 píše:
@handa30 ahoj, děkuji za optání, dnesk už je mi dobře, ale včera teda nic moc, viděla jsem ten nejhorší scénář. V práci jsem se dost rozkrvácela, dokonce ze mě na toaletě vypadl kus čehosi, dost velkého, takže jsme hned jeli do nemocnice do CAR kde mě vyšetřili a naštěstí teda bublinka tam je, bije jí srdíčko, měří 3,22mm. Doslala jsem neschopenku, ascorutin, že to chce klid a ležím. Jinak dneska jsem podle ET 6+3,takže v 7 týdnu. Ráno mi bývá krásně zle od žaludku, ale nezvracím, vždy to nějak ustojím a prsa mám teda bolavá a nateklá. Dneska si musím jít koupit nějaký krém na mazání na ty strie a pružnost pokožky. Jinak dneska už ani nešpiním, už večer to přestávalo tak snad to bude dobrý. Pořád bublince říkám, že je bojovníček
Slunečnice, máš to napínavý. Tak držím palce!! Určitě vše dobře dopadne. Opatruj se a občas napiš, jak se Ti daří.
@popina píše: Čau holčiny, tak dneska zase nic. Už mi ale píchli ovitrelle a jdu na 100% zítra dopolko. mám 2 folikly 19mm
Držím palce! Ať to vyjde ![]()
@Dana 79 píše:
Ahoj holky, já od rána uklízim a vše pripravuju pro mimi, asi hnízdím nebo co, ale chvíli něco dělám a hned mě bolí břicho, jak se namaham. Potřebovala bych predvánoční úklid, ale ten už nedám. Je vidět, že se blíží porod v noci mě budí stahy a docela to bolí a už bolí i pánev a kyčle.
Čau Dani, vůbec Ti ty bolesti nezávidím
Ale neboj, každou nás to čeká. Už aby to bylo za Tebou, viď? Ještě dva týdny..jen klidně uklízej, třeba si pomůžeš k porodu a bude to dřív. Ale taky odpočívej, umyj jedno okno, pak si hoď šlofíka a zas další okno a pořád dokola. S tím břichem to musí být náročný, ale za chvilku už budeš mít miminko venku.
@slunečnice81 ahoj, moje ségra na tom byla stejně jako ty, taky z ní padaly kusy a krvácela na začátku dost dlouho, no a dneska jsou Tomáškovi 3 roky. Prý se to někdy stává, určitě to bude dobrý. Mooooc ti držím palečky.
@popina no vidíš folíky dorostly, tak tfuj tfuj tfuj ať to dopadne.
@handa30 mě nevadí něco dělat, ale jak jsem pořád zadýchaná je úděsný, jen se ohnu pro prádlo do pračky
. Dneska jsem vstávala ve 4 ráno Jája si usmyslela, že je vyspinkaná, tak jsme koukaly spolu na pohádky
. Jooo zítra jdu o půlnoci do kina na Stmívání a mooooc se těším, tak doufám, že tam neusnu, nebo neporodím
.
Ahoj
… můžu se přidat do klubu, dnes jsem podstoupila svoje první IUI, měla jsem tři pěkné folíky, 12 dc měřily kolem 19 mm - stimulovala jsem clostilbegytem a 36 před IUI píchla ovitrelle. dnes při odevzdávní vzorku dělali i smg, který nebyl úplně ukázkový, paní doktorka řekla, že spodní hranice pro množství spermií v normě je 15 mil, my měli něco málo přes 12 mil. ale říkala, že „skóre“ nám vyrovnává fakt, že víc jak 67% je jich morfologicky správných a plavou dopředu. Já mám PCO s anovulačními cykly, vejcovody mám průchodné, žádný jiný problém není, byla jsem na laparce a hysteroskopii. Poraďte, kdy nejdřív si dělat TT, mudra říkala, že za 3 týdny, ale to nevím, zda vydržím
i když asi budu muset. Nedávám si raději moc naděje, protože nám dnes řekla, že pokud nevyjde tento pokus vzhledem k výsledkům by navrhla rovou IVF jako další postup po nezdaru. Ale třeba dostaneme jako vánoční dáreček těhu.
Krásný den L.