IUI - zkušenosti

• Fotoalbum (66)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
9.11.12 20:21

@andyxxx tak braní Euthyroxu bych určitě neopomíjela, problémy se štítnou žlázou mohou souviset s nedařením otěhotnění. Kouření tomu taky určitě nepřidá. S tím bys měla stejně seknout, když plánujete miminko, tak v těhotenství snad taky kouřit nebudeš, ne? A na IUI teď půjdeš podruhé? Já bych to klidně 3× zkusila, přece jenom se tí zvyšuje šance, v CARu si tě pohlídají, nastimulují, mě třeba IUI pomohlo. Hned bych do IVF nešla, jednak jsou to už docela velký peníze a potom i zátěž pro tělo. Ale samozřejmě, když nevyjde IUI opakovaně, tak je samozřejmě na místě se zamýšlet nad IVF, ale nenechala bych se do něj natlačit hned na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
10.11.12 09:20
@Ivča78 píše:
@andyxxx tak braní Euthyroxu bych určitě neopomíjela, problémy se štítnou žlázou mohou souviset s nedařením otěhotnění. Kouření tomu taky určitě nepřidá. S tím bys měla stejně seknout, když plánujete miminko, tak v těhotenství snad taky kouřit nebudeš, ne? A na IUI teď půjdeš podruhé? Já bych to klidně 3× zkusila, přece jenom se tí zvyšuje šance, v CARu si tě pohlídají, nastimulují, mě třeba IUI pomohlo. Hned bych do IVF nešla, jednak jsou to už docela velký peníze a potom i zátěž pro tělo. Ale samozřejmě, když nevyjde IUI opakovaně, tak je samozřejmě na místě se zamýšlet nad IVF, ale nenechala bych se do něj natlačit hned na začátku.

Ahoj no ted jsem po druhý uiu. První se mi povedla ale mimi se v 5 týdnu nevyvíjelo tak jsem musela na revizi.Ted jsem po druhý uiu a nic takže to ještě asi zkusíme do konce roku ještě jednou a pak uvidíme. Taky bych radči zkoušela tohle protože do IVF se mi moc nechce je to pro mě dost nákladný, ale když to jinak nepůjde. Uvidím co mi řeknu v institutu v Plzni kolikrát můžu jít na uiu ještě. Já bych to taky chtela vyzkoušet co to de, ale prej to chtějí dělat jen 3× a pak doporučujou IVF tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
10.11.12 15:09

@andyxxx Andy, je to IUI ne UIU :-). Tak jestli se vám to poprvé povedlo, i když se mimi neudrželo, tak je vidět, že na léčbu hormony reaguješ dobře a šance je určitě veliká. Ano, 3× IUI doporučují ve většině CARů, ale přijde mi to zbytečný tlak, nikde není psáno, že se to nemůže povést třeba na počtvrté. A hlavně vám se to už jednou povedlo, takže bych se nenechala do IUI natlačit takhle brzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
11.11.12 13:28

Ahoj holky chodíte někdo do caru v Plzni k Hradeckýmu. Chtěla bych zatím zkoušet jen iui ale nevím jestli bude chtít někdy je takovej divnej tak nevim. Domluvili jsme se s přítelem že na IVF by jsme šli až v dubnu, protože čekáme peníze za ůraz tak by jsme to do toho investovali. Zatím mám 2 iui chci to zkusit ještě ted do konce roku jednou a pak po novym roce taky než půjdem do toho ivf, abych si zkrátila čas čekání. :) Myslíte, že to půjde a že je to dobrej nápad chodit na to iui nebo ne třeba se to povede tak na po 4 nebo na 5 stalo se to někomu z Vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
11.11.12 13:54

@andyxxx tak já byla na IUI 4× a nic…pomohlo až IVF. Problém nebyl v podstatě nikde, takže nevím proč to nešlo. Záleží jaké potíže máte vy a zda má partner trochu solidní spermiogram…pak bych do IUI určitě šla, je to šance, sice se nezvyšuje, čím vícekrát na ni jdeš, jak si mnozí myslí, ale než čekat na duben, tak to krásně 3× stihneš, držím pěsti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
11.11.12 13:59

No my taky problém nemáme přítel má spermio výborný, ale mě se netvoří folikli jen malý, ale po tom clostilu vždycky 1 vyroste ted jsem měla 12DC folikl 17mm a sliznici 11mm říkál, že je to super, že vypadá že to vyjde a nevyšlo možná jsem se na to taky hodně upnula když to takhle řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
11.11.12 15:39

@andyxxx doktor tě nemůže do ničeho tlačit, je to přece tvoje rozhodnutí, tvoje volba. On ti může maximálně poradit, nemůže tě nutit jít hned do IVF. Problém s nedozráváním folikulů jsem měla taky, měla jsem anovulační cykly a při prvním těhotenství mi pomohl druhý pokus IUI, při druhém ani na druhé IUI nedošlo a zadařilo se přirozeně. Takže ono někomu postačí ta samotná stimulace. Držím moc pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
11.11.12 15:47
@slunečnice81 píše:
@andyxxx tak já byla na IUI 4× a nic…pomohlo až IVF. Problém nebyl v podstatě nikde, takže nevím proč to nešlo. Záleží jaké potíže máte vy a zda má partner trochu solidní spermiogram…pak bych do IUI určitě šla, je to šance, sice se nezvyšuje, čím vícekrát na ni jdeš, jak si mnozí myslí, ale než čekat na duben, tak to krásně 3× stihneš, držím pěsti :mavam:

Ahoj slunečnice, jak jsi na tom? V kolikátém týdnu jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
11.11.12 15:51

Ahoj prosím o radu dnes jsem 12dpo a začla jsem špinit je to takové hlenovité. Myslíte že to může být uhnizďováni nebo špinění před ms.10dpo jsem dělala test a byl negativní. Ms mám nepravidelnou tak ani nevím kdy má přijít. Mám strach si udělat další test abych nebyla zase zklamaná. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
12.11.12 11:24

Ahoj holky, tak jak se Vám všem daří? Já sice nahlížím a čtu, ale nějak jsem už dlouho nic nenapsala. Já jsem v nějakém 25tt a zatím se cítím v rámci možností dobře. Akorát mi našli ten cukr v moči, takže držím tu dietu na cukrovku a 21.11. jdu znovu na OGTT, tam mi jí nejspíš potvrdí, takže dietu budu mít až do konce těhotenství. Ale to je to nejmenší. Chodím na těhotenské cvičení, takže mi to dost pomáhá na záda a kyčle, takže jsem ještě pohyblivá :) jen co začínám pociťovat je pnutí bříška, vylezlo mi spíš jako nad pupíkem a to je tedy pořádnej napnelismus :lol: strie bohužel jsou také i když se mažu, ale prostě nemám tak pružnou kůži, co se dá dělat. Toho 21.11. jdu na další kontrolu, tak jsem zvědavá jak na tom budeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
12.11.12 15:00

@bkrocek já se ještě držím pohromadě :-). Mě cukr v moči zjistili taky, a to jak v prvním, tak ve druhém těhotenství, ale v krvi jsem ho neměla, takže žádná dieta se naštěstí nekonala. Jen mi v laborce řekli, že se u některých těhotných stává, že ledviny propustí nějaké procento cukru do moče, ale neznamená to hned cukrovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
12.11.12 15:04

@Ivča78 No mě právě omylem poslali i ve 20tt na OGTT a podle toho vyšly špatné výsledku, v tomto týdnu se tedy ještě nejedná o cukrovku, ale o glykosurii nebo jak se to jmenuje, takže mi to budou ještě opakovat v tom správném týdnu a když už to jednou v té krvi bylo, tak se to nejspíš jen potvrdí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
12.11.12 15:10

@bkrocek tak držím moc pěsti, aby to bylo dobré, ale i kdyby ti tu cukrovku potvrdili, tak tu dietku vydržíš, ber jako pozitivní to, že alespoň nebudeš zbytečně tolik přibírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
12.11.12 15:14

@Ivča78 No právě, to je dobré pozitivum, zatím mám o 5kg míň než před otěhotněním, takže dietka mi dělá dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
12.11.12 16:27

Ahoj holky, potřebovala bych poradit prosím. Mám pocit, že mi doktorka říkala, že si nemám píchat léky před utz kontrolou, tedy pokud to nebude veliký časový rozdíl. Nevíte proč prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí