Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@popina na tu teda posílají až po nevydařených pokusech ivf…dříve tě tam nikdo nepošle, je to dost drahé vyšetření, ale minimálně genetiku bych podstoupila, i co se týče srážlivosti krve a různých mutací genů
@popina genetiku my máme jako 1. vyštření, a pak laparka ![]()
@slunečnice81 a jak říkáš bylo by to logické nejdřííve zjistit průchodnost ![]()
@LuciTau hmm, tak tady to fakt dělaj jinak asi.No neva..ono to nějak dopadne. Pokusů je ještě dost ![]()
@LuciTau @popina Holky já Vám můžu říct, že jsem IUI podstoupila 4× a nebylo pro mě nic víc stresujícího jako toto. U IVF to byla od začátku do konce maraton injekcí, vyšetření, utz, odběrů krve, příprav…že jsem se ani nenadála a bylo po všem a dopadlo to výborně. Vím, že je 6 pokusů IUI za rok, ale šance se bohužel nezvyšují vyšším počtem IUI(jak mě uzemnil doktor),teď už vím, že bych do toho nešla. I kvůli druhému dítku, nešla…je to zráta času a ještě pokud Vaši partneři nemají extra spermiogram. Dneska je ten problém většinou zakopaný na straně chlapa a prostě jsou liné a línější ![]()
@slunečnice81 ještě by mě zajímalo..ten rok je kalendářní nebo se to počítá rok od 1. IUI. Já tipuju, že asi od prvního zákroku ne?
@popina řekla bych, že kalendářní…ztn.od 1.ledna máš zase 6 pokusů
Ahoj holky, tak jsem doma a dneska mazec, malá spinkala, tak mi sestřička zvonila klíčema u břicha, pak jsem napojená tam pochodovala, aby se probrala. Nakonec dobrá křivka a sledovala jsem monitor, ty jo to lítá když jsem měla kontrakce
. Jinak stěry negativní a dnes mě neprohlížela, že se nemusí pokaždé prohlížet. Jsem prý jsem zkušená druhorodička, tak vím co a jak
. Doufám, že to bude brzy, už sotva lezu
.
Jinak mě v Gennetu taky před IUI nedělali průchodnost a měla jsem 4iui, já měla je horm. profil a to bylo vše. Taky se přikláním k IVF, bylo to rychlé teda u mě. Ale je to hodně o penězích. Holky přeju vám at se IUI zadaří.
@slunečnice81 manžel má super SPG 75%pohyblivost a 62mil./ml :-d většinou
a já ještě IVF podstoupit nemůžu, je mi málo
takže já na IVF mám časůůůů haba děj ![]()
@Dana 79 Dančo, mě už taky doktor neprohlíží. Od příštího týdne budu chodit už na kontroly do porodnice a taky půjdu poprvé na monitor, tak doufám, že bude vše v pořádku.
@popina ale já se na IUi stejně nějak nehrnu, zatím se těším na IUi a zůstanu u toho
takže jsem spojená, provní IUi bylo hrůza, nervní jestli to vyšlo nebo ne a ted? pohodaaa ![]()