Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No já jsem právě taky chtěla na tu kliniku kam chodím, ale představa, že bych si měla hradit všechno, to jsem si rači změnila pojišťovnu. Neplatila bych jen doplatky za léky ale celé léky, každou kontrolu, IUI a nemluvím o IVF ![]()
Já neplatila úplně všechno, co šlo to jsme jeli přes normálního doktora a přes VZP. Třeba léky na ten můj prolaktin by u nich stáli přes 600, já platila normálně 30,– za recept a 30,– doplatek.
Kdybych si hledala něco sama udělala bych to stejně jako ty. Buď najít kde spolupracují a nebo změnit pojišťovnu. Je jasný, že je zbytečné přeplácet. Naštěstí mi to vyšlo na 2. pokus, tak nad tou cenou jde mávnout rukou. ![]()
Ale já jsem pořád věřila tomu, že nejsem až tak „nemocná“ aby muselo dojít až na IVF.
Tak pokud to bylo na druhý pokus s IUI, tak nad tím taky mávnu rukou, ale kde vzít tu jistotu, že IUI bude stačit? Je moc fajn, že se ti to povedlo, alespoň nám ostatním dáváš naději a alespoň někdo splňuje ty statistiky s IUI ![]()
Já nevím, ale já si pořád myslím, že to spravil jen ten sražený prolaktin a že jsem IUI ani nepotřebovala, ona mi to doktorka i podobně ze začátku vysvětlovala, že se srazí prolaktin a dějí se „zázraky“, ale zase jsem ráda, že se to uspíšilo stimulací.
Myslím, že každá z nás má v hlavě tu otázku, proč zrovna já nemůžu otěhotnět. Tak si pořád tak říkám, že vlastně by to i jít mělo normálně. Možná se pletu, ale ráda tomu věřím. ![]()
Jo a co ty víš… co vy obě víte, třeba už jste těhulky! ![]()
Zdravim , prosim o radu niekoho , kto nahodou mal podobne skusenosti ,ako ja teraz opisem ..Velmi sa bojim , co sa robi a chcem sa spytat , ci sa niekomu z Vas prihodilo toto : som 5 DPO a dnes a vcera mas dost zvysenu telesnu teplotu ˇ(vcera 37,5 a dnes 37,3 ) …prrechladnuta vsak nie som .. vcera a dnes velmi slabunky hned yvytok,len trosku na papieri a na intimke ,ale naozaj velmi malo .. velka chut do jedla , zvacsene prsia ,obcasne bolesti v podbrusku ,ale nie neznesitelne .. prosim Vas, mali ste to niekto takto , uz 5DPO ? volala som s jednou lekarkou a ta sa obava , ze by to mohol byt aj zapal ,kt.nastal pri zavadzani katetra , kedze to islo tazko
prosim , poradte mi niekto …
Eriko, už jsem ti psala na vedlejší diskuzi, že mi ty příznaky přijdou spíš na případné těhotenství než na nějaký zánět
.
Kaczí, už jsme to s Ivkou a Erikou řešili na jiné diskuzi, to je prostě peklo, když ti každý něco poví a hlavně, když tě lidi vystraší. Chudák holka, ale mohlo by to dopadnout dobře!
jj, ale nejhorší je, když jsou snad všechny příznaky a nevyjde to, to je pak na palici ![]()
Já měla typické těhotenské příznaky asi 3/4 roku před každou menstruací, ještě než jsem navštívila kliniku. Vlezla jsem do drogerie nebo masny a chtělo se mi zvracet, kolikrát jsem myslela že nedojedu v autě domů, jak se mi zvedal žaludek, měla jsem hnusně v puse a žízeň, boleli mě prsa, bylo mi na omdlení, chutě na sušenky a nevím co všechno, už si ani všechny ty příznaky nepamatuji, takže vím o čem mluvíš. ![]()
Já už teď se raději moc nepozoruju. O to míň mě to ale mrzí
I když, když mě chytne nějaká depka, tak se mnou není skoro žádná řeč ![]()
Věř mi, že čím mín na to myslíš, tím líp to pak jde. Já tenhle měsíc otěhotnět zrovna moc nechtěla a koukej… říkala jsem si tak po druhé to taky nevyjde, to by byl štír, tak je to dobrý, nic se neděje, budeme mít pak střelečka a šup bylo. ![]()
A ještě mám jednu kamarádku co pracovala u našich, bylo tam prd na práci a pořád na to myslela, pak přešla do jiné práce, kde byl šrumec, přestala na to myslet a otěhotněla hned první měsíc co tam nastoupila.
Psychika je prostě hrozný prevít!
Já vím, ale hrozně lehko se říká, nemysli na to, ono to prostě nejde.
If, to už jsem ti chtěla napsat dlouho - manžel je štír
. Ale já mám opravdu skvělého chlapa, takže si nestěžuju
.
Já tomu věřím, to jen já jsem spálená právě chlapem, zákeřným bodavým útočivým… ale já vím už ted že to bude jinak, taky už si z toho dělám jen srandu. Ale ve své podstatě je to tak, prostě jsem povolila a nebyla tak upjatá že to musí vyjít.