Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@snažilka1210 Díky. No já právě četla, že je lepší prvně dávat skleničky, že neobsahují tolik dusičnanů než mrkev z obchodu… Tak zkusím skleničky a pak budu „vařit“. Máme docela jedlíka, tak jsem zvědavá, co řekne na příkrmy ![]()
@Boculka jj, to já vím o těch dusičnanech, ale my máme svou ze zahrádky takže jsem to prvně řešila vlastním. A ono ta ve skleničce je úplně jiná jako ty uvaříš…ale vy nic nenaděláte, určitě začněte raději tou skleničkou ![]()
@snažilka1210 jj letos si vysadím mrkvičku u našich na zahradě
A možná ještě nějakou zeleninku, až má Matýsek čerstvou
A hlavně BIO a z lásky
![]()
@keliška12 mě můžeš taky, ať nevařím pořád to samé, děkuji ivasko@email.cz ![]()
Ahojky děvčátka, jakpak se máte?? Už se nám to jaří, co
My už plánujeme výlet na víkend do Čech. A pak 14ti denní dovču asi do Českého ráje
Vozík za kolo už je doma tak ho teď o víkendu půjdeme otestovat
![]()
@snažilka1210 píše:
@Boculka jj, to já vím o těch dusičnanech, ale my máme svou ze zahrádky takže jsem to prvně řešila vlastním. A ono ta ve skleničce je úplně jiná jako ty uvaříš…ale vy nic nenaděláte, určitě začněte raději tou skleničkou
Ahojky copak už umíte? My chodíme po kolínkách a už si začínáme trošku stoupat
Dávám jim pár dní a stojí ![]()
@keliška12 ahojky, tak to sluníčko je bomba, já miluju jaro. My jsme konečně o víkendu vytáhly sporťák, je to úplně něco jiného…malej ani nedutá, jen kouká a brblá si…fakt super. I mě to více baví, chodíme opravdu denně ven na dlouhé 6km procházky takže i ty poslední kila jdou dolů, do toho cvičím už měsíc tu Jillian a super. Do svatby jsem ve formě
![]()
Tak my se plazíme, na kolínkách ano, ale nelezeleme, ale za to už jakoby chce stoupat, vždy k nečemu přileze a už se sápe dovrchu. Tu jednu nožku si dá jakoby pod sebe a už jen se vyhoupnout. DO měsíce si myslím, že by se mohl zvednout. Máme 4 zuby, jedničky a dvojky nahoře jsou těsně pod kůžičkou.
My právě jedeme v dubnu na Velikonoce do termálů do Maďarska s karavanem a pak ještě ty další víkendu jak je volno. Karavan necháme tam a budeme tam trávit jaro. Je to super, miluju karavaning. Čoveče, včera jsem zjistila, že když chceme jet mimo ČR s maloškem, že musí mít pas. Tak to musím zjistit.
@keliška12 Ahojky. Tak Maty se přetáčí na bříško, pěkně si už hraje, týden jsme na příkrmu, ale zatím se mu to moc nelíbí. A v lehu zvedá hlavičku, jako by chtěl dělat skalpovačky
Vydrží tak třeba 10 vteřin. Kolik váží ani psát radši nebudu ![]()
My na velikonoce pojedeme na chalupu s našima a pak hned asi do Rozvadova za rodinou od manžela. Jeho babička bude slavit 93 let
V létě (na konci léta) se taky chystáme na dovolenou - k moři. Tedy zatím nemáme nic vybrané, ale přemýšlíme.
@Boculka to jste moc šikovní, my se začali na bříško až někdy kolem 5 měsíce. Ve 4 a půl měsících jen na bok, teď si to čtu…je to krásné, si ty okamžiky zapisovat.
Teda, jste odvážní s tak malým prckem k moři. Do 2 let se vůbec nedoporučuje vyjíždět s prckama k moři, kvůli klimatu, rakovině apod. A mluvím ze zkušenosti z rodiny. Já bych osobně nejela, pojedeme, až za 2 roky, dříve ani rany
@snažilka1210 Maty se přetočil přesně v den, kdy měl 4 měsíce
Chodíme každý čt cvičit, tak to asi obkoukal a snažil se sám
Jo a otáčí se na zádech o 180 stupňů
Jako k moři chceme jet, ale ne v sezóně a myslím si, že to dítěti prospěje - mořský vzduch atd. Nebudu ho vystavovat na slunci, že?
No uvidíme co bude. Ještě je čas ![]()
@Boculka aha, tak my cvičit nechodili…je to šikulka. Myslím si, že ty naše děti dělají to samé plus mínus 14 dní až 3 týdny.
Já bych za normálních okolností možná také jela, ale protože švagrová má holčičku, které v roce a půl zjistili rakovinu (měkkých tkání) a už rok se léčí, jako je to už dobré, je po chemo, ozářkách, ale nikdy se neví. Jestli je vyléčená se řekne až tak za 5 let. No a jak dochází do Brna na ten Žlutý kopec, já tam několikrát byla tak všichni doktoři se shodují, že do 2 let je to právě pro dítě ještě velká změna, hlavně to klima, úplně jiné jak u nás. Za 2 roky si teprve zvykne na to naše a pak na cizí. Je pravda, že oni s ní cestovali od 3 měsíců, za ten rok a půl byla asi 6× u moře. Právě proto do toho nejdu, není to jen můj rozmar, ale slyšela jsem to od docenta na vlatní uši. „Ohne srande“
Každý si samozřejmě udělá jak uzná za vhodné, já jen, aby jsi o tom třeba věděla, hodně lidí to neví.
@Boculka já zvažuji to plavání, ale je to mazec, 2700Kč za 10 lekcí, kdyby šlo třeba jen 5, ale to nejde. Léto je za chvíli tady a já malýmu koupím ten malinký bazének a budeme se čvachtat spolu na zahradě ![]()