Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky všem!
Nedávno jsem konečně podstoupila vyšetření průchodnosti vejcovodů pomocí speciální látky a ultrazvuku…nic moc příjemného, ale trvalo to pouze cca 10min…bolest podobná jako při MS takže žádná hrůza! Pozitivní je, že vejcovody mám průchodné a negativní je, že donedávna malá cysta se zvětšuje…takže zvažujeme laparo. V pátek jsem byla 14DC na folikulometrii a folík už byl těsně před ovu. Dříve jsem měla ovu až tak 16-17DC…asi to bude Nosifolem,kt.jsem začala minul. měsíc užívat. Na 3IUI jsem tedy nešla…dr. říkala ať zkusíme doma jen s Pregnylem, že po tom vyšetření jsem „pěkně propláchnutá“
tak uvidíme
Každopádně zatím chci zkoušet IUI a pravděpodobně se budu objednávat příští měsíc na laparo…a až pak, když „stále nic“ tak IVF ![]()
Všem přeji hodně štěští ![]()
Já byla v CARu dnes - sliznice 9mm, folikul 23mm - docela překvapení, protože jsem teprve 10.DC. Hned píchli Pregnyl a 3.IUI zítra ráno.
Tak jsem zvědavá, jak to dopadne ![]()
Držím všem palečky. Já jdu příští středu na ultrazvuk, tak doufám, že to do víkendu stihneme
.
Tak jsem si na tebe, Lexi, vzpomněla.
Na IUI jsem přicházela natěšená a odcházela jako spráskaný pes - spermiogram naprostá katastrofa… ![]()
Jenom nechápu, proč nám to neřeknou včas - jakože ani nechoďte, tento měsíc to nemá smysl… ![]()
@Whitedog spermie se meni cca jednou za 3 mesice…takze to asi neni az tak dulezity…navic i s horsim spermio se mjze zadarit, neboj.
![]()
Děkuju za podporu.
S trochu horším spermio se snažíme už rok a nic.
Tentokrát je to teda ale úplná tragédie - měl angínu s horečkou a asi to všechno pochcípalo nebo co, já nevím. Každopádně hodnoty jsou opravdu hodně špatné, dokonce je tam i absolutní nula - tak myslím, že tento měsíc by to musel být zázrak, aby se zadařilo… ![]()
No, není mi z toho veselo…
@Whitedog chapu, ale ono uz to samo poceti je zazrak tak treba tentokrat navzdory vsemu, to bude i vas maly zazrak. Drzim pesti.
![]()
@Whitedog je mi to moc líto a moc dobře vím, jak se cítíš. Já šla plná elánu a nadšení a odcházela jak spráskaný pes. Čím víc se člověk snaží, tím je to asi horší. Ale pořád minimální naděje tam je
. Jak jedna blbá angína dokáže vše zhatit…
Hlavu vzhůru! ![]()
Holky, já mám teď nějaké zvláštní období. V práci je toho tolik, že i kdybych tam nocovala, tak to asi nepomůže. Kolegyně jsou z toho všechny hrozně negativistické, prostě atmosféra na nic…
Nějak cítím, že potřebuji změnu…
Pořád se mi v hlavě honily myšlenky ohledně IVF. Včera jsme s přítelem probíraly všechny varianty a nakonec do toho půjdeme. Ve středu jdu na konzultaci a v pátek asi na 4. IUI a tak se zeptám, kdy by se mohlo začít se stimulací. Myslím, že v březnu to neklapne, jelikož tam jsou Velikonoce, ale v dubnu už by to mohlo jít. Tak uvidíme. Ale už opravdu nemáme na co čekat. A pokud vyzkoušíme 5 IUI (což by do dubna vyšlo), tak si myslím, že pokusů by bylo až až.
Ahoj holky.
Tak hlasim aktualni stav. Dnes (12.DC) jsem byla na ultrazvuku a folikul cca 21mm, takze mi hned pichli injekci a zitra jdeme na 4. pokus IUI. Pry sice trojka prinasi stesti, ale me se vic libi cislo 4
. Tak drzte palce
!
S doktorem jsem domluvena, ze pokzd IUI nevyjde, tak jdem do IVF. Bylo by to tak, ze 1. nebo 2. den menstruace bych prisla a vyfasla hormony. Stimulaci mam rozepsanou zatim na 7 dni, kdy se pocet jednotek bude upravovat a z toho posledni dva dny pribude dalsi injekce. No a celou dobu budu jeste pichat i fraxiparin, takze ve finale 3 injekce v jeden den. Pak 8.den aplikace ultrazvuk a dle toho se bude planovat dal. Cele Velikonoce CAR funguje, coz me prekvapilo. Sestricka mi pak rikala doplatky za hormony, ktere jsou v soucasne dobe velmi priznive, dohromady zaplatim okolo 700Kc (oproti beznym cca 4.000Kc). Takze uvidime…
A co u vas? Jak se dari?
My jeste na duben planujeme lyzovani v Rakousku, tak se uz hrozne tesim.
A konecne vybirame termin svatby.
Ahoj,
tak to jsou samé dobré zprávy!! ![]()
Folikul 21mm vypadá velice nadějně! Dost možná to IVF ani nebudete potřebovat ![]()
Tak pak dej vědět, až to budeš mít za sebou ![]()
Doplatky za léky jenom 700,– Kč?? No tak to teda koukám!! Čekala bych to horší…
Když budeš píchat 3 injekce denně, tak si pak budeš moct udělat maturitu ze zdrávky, ne?
![]()
Já mám přesně týden do MS a prsa už mě hezky předmenstruačně bolí, tak ji netrpělivě očekávám… snad bude příští měsíc lepší… ale nevím, už tomu pomalu přestávám věřit. Mám pocit, že vliv má snad asi úplně všechno a že je to tak velká náhoda a tak velký štěstí to všechno vychytat…
@Whitedog nějak jsem nestihla napsat. Na IUI jsem byla ve čtvrtek. Spermiogram byl druhý nejhorší
. Ale asi 1,5mil použitelných spermií, takže doufám, že jeden šampion se k cíli dostane.
Všichni mi říkali, že už to musí vyjít, tak doufám! Sestřička říkala, že si nedokáže představit, kam bych si všechny ty injekce píchala, když jsem hubená.
S těma doplatky za hormony jsem se taky divila, ale sestřička říkala, že je to teď jen chvilkový stav, a že předpokládají, že ceny půjdou velmi rychle zase nahoru. Bylo by to ale velmi příjemné…
Já si injekce píchat nebudu. Jsem sice zdravotní sestra, ale píchnu vše ostatním, ale u sebe s tím bojuji. Přítel už je vycvičený
.
Ještě nic nevzdávej, držím palečky! Ale chápu…Já po minulém IUI taky věděla, že to nevyšlo, jelikož jsem měla klasický PMS. Kolikátý pokus IUI o byl?
Já jsem už i v práci oznámila, že se může stát, že okolo velikonoc budu na neschopence a netuším, jak dlouho… Vzali to všichni pozitivně, tak snad za 14 dní budou na testu // a do IVF vůbec nepůjdeme.
@Aleenaa japak ty se máš, dlouho ses neozvala, doufám, že je vše ok ![]()
@Lexa88 tak to držííííím pěsti, bylo by to super takhle hihi.
Jinak já tady měla minule rozepsanou zprávu, ale ja trubka jsem na něco šáhla a smazalo se to ![]()
Joo, jsem gratulovala k té svatbě a ať už máš bříško a je radost dvojnásobná ![]()
My jsme byli akorát 2× na běžkách než se nám u nás v podhůří roztál sníh
… dneska si manžel pořezal v práci ruku tak z plánované lyžovačky příští týden bude domácí ošetřování ![]()
Jinak u nás nic nového, stále čekáme na výsledky, a nějak mě to začalo bavit, žádné hormony, žádné stresy s počítáním dnů a podobně, takže si to zatím docela užívám…no a uvidíme jak dál po výsledkách…
myslím na vás a všem vám držím pěsti
![]()
@Jarka.uh ahooooj. Děkuji za gratulaci
. My pomalinku začínáme vybírat termín a místo. Nakonec to vypadá tak, že uděláme rodinnou svatbu - rodiče, sourozenci, svědci a asi i teta s bratránkem kousek od našeho současného bydliště. A pak před nebo po zahradní párty pro kamarády a známé. Svatba jen se svědky mi neklapne
.
Jinak ty hormony jsou děs.. Celý víkend si připadám, jak kdyby na mě lezl PMS i když je ještě brzy. No uvidíme. Už se také těším, až budu bez hormonů.
My příští týden jedeme na lyže do Rakouska, tak se hrozně těším. Aspoň jednou za sezonu si zalyžujeme. Ale ty ceny jsou šílené…
Tak se pěkně o manžílka starej! ![]()
Kdy budete mít výsledky?
@Lexa88 svatbu jsme meli taky malou. V patek obrad a odpoledne zahradni party jen s rodinou a teta se sestrenkou a v sobotu jsme meli repete s prateli, ale nic velkyho. Bylo to prima, fajn lidi, jidlo co my jsme chteli…no asi bychom si mohli zas dat party na vyroci ![]()
Genetiku budu mit nekdy v breznu a imunologii nekdy v dubnu
vsechno to dlouho trva.
My jsme nedavni spekulovali jestli se tam (v Rakousku) da i bezkovat?
Uzijte si to tam a preju uplne jine myslenky nez na to nase trapenicko.
jj uz jsem si na ct objednala burgery kdyz uz je doma
manzel uplne uzasne vari a diky Bohu ho to i bavi (tak musim preci vyuzit situace, jinak by se preci nudil)…
![]()
Behem hormonu me prislo ze mam snad pms nonstop…nejen ze me boleli prsa a bricho, ale ty nalady!!! Tak at to v poradku a bez trvalych nasledku (teda jen ten jeden at tam zustane).
holky moje zlaty opatrujte se