Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Whitedog musíme hlavně věřit! Šampioni určitě jsou!
.
Takže za týden testík? Tak držím palečky!
Budu netrpělivě očekávat //.
Ono stejně těhotenské příznaky jsou podobné jak PMS, takže asi ani nic nehledej. Mě každý měsíc snad přibude příznak nový
.
Dnes budu mít premiéru v píchání ovitrelle. Vždy mi to píchal přítel, ale musel odvést pejska na hlídání a vrátí se až zítra. Tak mi držte palečky. I když jsem zdravotní sestra, tak bych to měla zvládnou levou zadní, ale u sebe mám trošku problém
.
Pícháš si injekce sama?
Naprosto chápu - píchat do cizího je úplně něco jiného, než píchat do vlastního ![]()
Když jsem měla mamce doma píchnout fraxiparin, musela jsem jí dát přes hlavu polštář ![]()
A hranici píchnout do sebe jsem ještě nepřekonala - Pregnyl jsem si nechala píchnout v práci, raději… jsem srab ![]()
Takže hoooodně držím palce - ničeho se neboj, zavři oči a narvi to tam ![]()
Pak napiš, jaks to zvládla ![]()
My bychom měli jet o víkendu na běžky, tak přemýšlím, že bych si nechala v pátek vzít krev - na test bude ještě brzy, ale v krvi by už třeba mohlo něco být - abych věděla, jestli můžu jet nadoraz nebo se raději tak trochu poflakovat, nerada bych něco pokazila…
@Whitedog musím ti říct, že to teda byl boj… Uffff. Příště už snad bude doma přítel. Úplně mě z toho polilo horko. Nakonec jsem se rozhodla, že si to nepíchnu do břicha, ale do řasy na stehně. Takže jsem si dala mezi zuby kapesník a pak se dlouho rozhodovala. Měla jsem v plánu se na to nedívat, ale to bych se trefila třeba do prstu, při mém štěstí
. Vpich jako hod šipkou to nebyl, ale nakonec jsem to pomalinku zabodla a aplikovala. Překvapivě to vůbec ani nebolelo. Mám zkušenost, že do břicha to bolí více. Ale neznamená to, že příště si to budu píchat sama.
Přítel už v tom má zkušenosti, jelikož před každým dlouhým letem mi injekce do břicha píchá
.
Ale musela jsem si říct, že co bych pro to miminko neudělala…Takže hotovo! ![]()
Tu krev můžeš zkusit, ale i tak si myslím, že by bylo ještě hoooodně brzy. Pokud nebudeš nic přehánět, tak si myslím, že pohyb na běžkách na čerstvém vzduchu ti neublíží
. Ale záleží na tvém pocitu. Taky otázka, zda bude o víkendu při našich „tropických“ podmínkách nějaký sníh..
ŠIKULAAAA!!!
Máš můj obdiv
Jsi šikovná!!
V pátek by to mělo být 10.den od ovu - některé holky už mívají duchy na testech, tak jsem si říkala, že krev už by se ukázat mohla - no, kdo ví… Ve skrytu duše doufám, že do soboty všechno roztaje a budeme chodit po procházkách ![]()
@Whitedog tak 10den od ovu už celkem jde. Pak napiš, zda sis na tu krev zašla
.
Ahoj,
tak jsem dnes na 3.IUI přicházela s pozitivním přístupem a odcházím jak spráskaný pes
. Doktorka říkala, že bohužel se nám rapidně postupně zhoršuje spermiogram a na 1ml máme jen 1milion použitelných spermií, což je ukrutně málo. Říkala, že je pro nás 6 IUI zbytečných, ale klidně to můžeme zkusit. V tomto případě se nám procenta na oplodnění blíží k 5%… Říkala jsem ji, že už přítel bere několik měsíců vitamíny, tak říkala, že by se to spíš mělo zvyšovat a nic…
Tak teď nevím. Musím doufat, aby se stal zázrak a IUI se teď zadařilo.
Až se mi chce z toho brečet
. Příteli jsem to raději ještě ani neřekla…
Jejdaaa, lexi, tak to je mi moc líto…
![]()
No a není teďkon přítel trochu nemocnej, třeba?
Pže můj chlap, když byl nachlazenej, tak měl spermiogram úplně tragickej - ale po nemoci to pak bylo zase lepší…
Lexi, hlavu vzhuru - muze to byt fakt jenom momentalní indispozice a za měsíc může být všechno jinak.
A navíc - stačí jedna spermie - a vy jich máte celý milion!!! A hezky šoupnutý až dovnitř, nepochcípou po cestě… Netrap se tím ![]()
My na tomto IUI taky měli horší spermio a už teď vím, že to nedopadlo
Týden před ms mě vždycky začnou bolet prsa a včera začaly, takže u nás už je tento cyklus vymalováno
Taky jsem dneska zdrblá, cestu z práce jsem málem probrečela - rozumím, jak ti je ![]()
Lexi, ty máš ještě šanci a můžeš doufat!!
a víš jak - naděje umírá poslední!!! Nevěš hlavu - třeba se ta jedna jediná potřebná uchytí a vajíčko si najde ![]()
S těmi procenty jsme na tom stejně - taky jsme na nějakých 5% - kvůli vyššímu věku + spermio není ideální. Občas mě chytnou stavy, že si říkám, že je to IUI jen ztráta času a že by asi bylo lepší rovnou se pustit do IVF - ale nevím, no. Pořád s tím IVFkem nejsem sžitá - takže si říkám, že dokud se s tím nesrovnám, tak budu zkoušet IUI a třeba se stane zázrak a podaří se… no… kdo ví…
Nám druhé IUI nevyšlo, čekám na mrchu, už se pomalu rozjíždí… ![]()
Objednali jsme nové vitamíny pro chlapa, tak snad mu to zlepší výsledky…
Jak ty??
@Whitedog je mi to moc líto. Posílám hodně sil! ![]()
Jaké vitamíny máte objednané?
Já mám testovat příští týden čtvrtek/pátek. Tak uvidíme. Hrozně bych si přála najít // čárky. No a pokud nic, tak ještě zkusíme asi další IUI a pak by začala pomalinku příprava na IVF (ale to když až tak duben, květen, červen).
Ty půjdeš na 3. IUI?
Cus devcata,
@Lexa88 tak to drzim pesti snad to tentokrat vyjde. ![]()
@Whitedog tak to je mi lito, snad to vyjde priste ![]()
Tak mi uz mame za sebou imunologii…vysledky z genetiky budou v breznu, imuno az v dubnu
takze zatim super. Beham, vyletuju a nic neresim ![]()
Genetik nam rekl, ze casu je, ze se ted ani ty ovce nepripousti… dali jsme na jeho radu a milujeme se s prezervativem a v dubnu spustime prehradu
…no a pak uvidime co vysledky a dr.
@Lexa88 jsem ti ani nepodekovalo za tve tipy.
Zkousim se jeste vic rozbehat, pokud by k tomu doslo chtela bycj na podzim zabehnout vinarsky pulmaraton a ujit beskydskou sesmicku
no tot me cile pro tento rok, zatim asi nema cenu se nervovat…uvidim po zhodnoceni vysledku co a jak…chceme pak zkusit i jiny car, ale zatim si chci zase uzit cas bez hormonu (jako fakt mi to nedalo dobre pri pohledu zpet).
Ahoj,
dnes ráno jsem si dělala test (14dní po IUI) a opět sněhobílo. Ale už jsem to i tušila, jelikož už 3 dny mám klasický PMS…Tak čekám až mrcha dorazí
.
@Jarka.uh tak budeme očekávat výsledky všech testů
. Nám řekli, že tyto testy by nám dělali až po první neúspěšné IVF, či dalším zamlklém potratu. Tak uvidíme.
Jinak nemáš za co. Ty už si běžela nějaké závody?
Já letos jsem přihlášená jen na jeden triaton a jinak nic. Nechci nic plánovat, když nevím co bude. Takže vše nechávám až dle okolností. Třeba půjdeme v březnu/dubnu do toho IVF. Na léto se mi čekat nechce, jelikož pak nechci být zavřená doma (i když to člověk nikdy neví co bude).Teď bych si aspoň odpočala od práce, jelikož toho je teď na mě nějak moc a vyzkoušeli bychom to. Ono ani IVF není záruka toho, že to vyjde.
Musím to probrat s partnerem…
Vzhledem k moji trombofilii mi už nabízeli i IVF bez hormonální stimulace v přirozeném cyklu, ale oplodňovalo by se jen to 1 vajíčko a stálo by to cca 22.000Kč. Říkám si, kdyby se podařilo mít i zamražená embria do zásoby, by nebylo úplně od věci.
@Lexa88 jj nam genetik taky tvrdil ze to delaj az po nevydarene ivf. Ja jsem jim rekla, ze nam to doporucili v laborce
.znama mela spatnou imuno a kvuli tomu prisli o 1 pokus. A my taky nemame tolik penez, abychom to jen zkouseli a pak zjistili, ze staci jen prasek na upravu. Njn, oni to moc delat nechtej. Osobne i vzhledem ke zdravi je to tak lepsi…no uvidis jak vam to pujde. Jo a jedna holcina pred par dny psala, ze je tehu a to meli 99% neplodnost. Rikala ze se s tim nejak srovnali, naplanivali si rok a najednou do toho vlitla ![]()
Ja chodim spis na mratsi zavody jako night run a tak. No a pak chodim na horskou vyzvu to tak popobiham a sla jsem 2× beskudskou sedmicku. Letos bych chtela prave zkusit pulmaraton nez budu s pupikem ![]()
Holciny snad nam to letos vyjde vsem
![]()