IUI listopad 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16426
15.1.16 22:38

@Whitedog to teda, u nás fakt o ivf ani jednou nemluvili a fakt říkali, že klapne iui jen to chce čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
16.1.16 15:07

Ahoj holky. Tak se hlásím.
A také hlásím to, že 35DC mrcha přišla, takže nic. Klasika… Mám podezření, že tento měsíc vůbec nebyla ovulace, jelikož jsem nic nezpozorovala a to mívám většinou velké bolesti. A to jsme se tak snažili. Tak vzhůru do nového měsíce.
Chci se zkusit objednat do CAR na 11DC s tím, že pokud by nevyšla IUI na 14DC, tak až další měsíc, pač odjíždíme na týden na dovolenou (běžeckou dovolenou :-)).
Stále ještě nevím, jak to bude s tím IVF. Přemýšlela jsem, že bychom vyzkoušeli těch 6 IUI, co za ten rok máme hrazených pojišťovnou, a kdyby to nevyšlo, tak pak IVF. Jen zatím nevím, jak to vše spojit s blížící se závodní sezonou.
Začínám brát opět Gynex a pít kontryhelový čaj.

@Whitedog jak jsem někde četla, že CAR je jen obchod s lidským neštěstím, tak a tom asi i trošku pravdy bude. Ještě, že my za IUI nedoplácíme nic. Proč by si nenechali zaplatit ještě, když jim v tom nikdo a nic nebrání, že?
Snad ta cysta se vstřebá a bude to dobré. Mě někdy zaráží, jak ti nikdo nic neřekne…
Já si na CAR stěžovat nemůžu. Chodím v Praze do ISCAR. Vybrala jsem si ho i dle předchozích recenzí na netu. V počátku jsem si tam obešla všechny doktory a teď už se objednávám jen k těm, kteří mi sedí. Tak je to přístup od přístupu. Ale všichni jsou tam hrozně ochotní. A naposled jsem měla doktorku, která i vše pěkně vysvětlí a ukáže, což bylo moc fajn. Navíc s nich mám pocit, že tam nejde tak prachy. Minule mi doktorka napsala levnější injekci, ať tak neutrácím. O IVF jsem se taky začali zabývat spíše sami, i když je pravda, že mám díky špatnému spermiogramu doporučeno spíše IVF :-(.

@Jarka.uh imunologii a genetiku jsem také chtěla nechat udělat, ale u nás v CAR mi bylo řečeno, že spíš až po neúspěšné IVF nebo po dalším potratu, že do té doby není moc důvod. A jako samoplátce do toho nepůjdu, jsou to hrozné pálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
16.1.16 15:50

@Lexa88 aha, a kolik to prosím tě stojí? To je právě prd, někde ho dělají před IVF a někde tě takhle odbudou…Neradi to prý dělají před IVF, protože to moc stojí. Ale zase je lepší to vědět než po prvním ivf zjistit, že ti stačila vlastně jen pilulka na imuno… No jo jak to píšeš, pak je samozřejmě víc peněz pro CAR. chjo…

držím pěsti, třeba právě v sezoně kdy na to nebudeš myslet to vyjde, víš jak nám to všichni radí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
16.1.16 16:25

Moje zkusenost…imunologii jsme s pritelem absolvovali jeste pred prvni navstevou CAR…poslala me tam uz moje gyn.dr. a rikala, ze by me tam z CARU stejne objednavali tak at uz neco mam vysetrene (ja jsem totiz navstevu CAR par mesicu odkladala a dr.uz asi chtela aby se zaclo „neco“ resit)! Je pravda ze objednaci doba byla cca 3-4mesice! A genetiku me delali pri vstupnich vysetrenich po prvni navsteve CAR! Ale myslim, ze to bylo „zakladni“genet. vysetreni…obema nam brali krev…vysledky trvali cca 2-3 mesice…byli jsme na konzultaci u genetika. Tehdy jsem se divila proc nas dr. v CAR posila na genetiku…a ona…ze kdyz uz jsne tam tak komplexne…ze to mame stejne hrazene pojistovnou tak proc toho nevyuzit :) Vidim, ze pristupy v CARECH jsou dosti ruzne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
16.1.16 16:31

Ja bych nikdy nesla do IVF aniz bych nebyla kompletne vysetrena :nevim: Z rodiny mam priklad…chteli dite…neslo to…oba zdravi…navstivili vicero CAR a pak imunologie…ona „alergicka“ na jeho sperma…stacily tabletky a maji deti dve…prirozene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
16.1.16 18:31

@Jarka.uh nevím jak to přesně funguje, ale dle mého názoru, když nemáš žádanku tak tady orient. ceny: www.gennet.cz/ceniky/

Já se spíš bojím, abych případnému těhotenství neublížila při zátěži. V sezonė makáme tvrdě a když běží člověk maraton, čí dlouhý triatlon, tak všechny laktáty a odpadní látky se ve velkém hromadí v těle..A trénujeme skoro každý den, což mi bylo řečeno, že ti může být taky priblém…No uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
17.1.16 16:27

Ahoj holky, jdete některá tento týden na IUI? Já jdu ve středu na UTZ kvůli folikulu. Začala jsem pít Nosifol a mám takový pocit, že mám snad folikul na obou vaječnících. Oba mě neskutečně tlačí, hlavně, když si sednu. Tak uvidíme.
@Lexa88 Můžu se zeptat jak poznáš OVU? Já si tím vůbec nejsem jistá, nevím totiž, jestli po píchnutí Pregnylu to ohromné tlačení ve vaječníku je OVU nebo zvětšující se folikul. Jsem z toho jelen. Tak snad nevadí, že se na to ptám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
17.1.16 17:22

@Prostějov já jdu na ultrazvuk až 26.1. a uvidíme, zda před dovčou IUI stihneme.
A jak poznám ovulaci? Mívám v této době vždy hrozné bolesti břicha na jedné straně. Jako by mě tam někdo píchal. Dříve jsem si dělávala i ovu testy a vždy tyto bolesti byly v době ovulace. Ale zda to máš zrající vajíčko či už ovulaci, to nevím. :nevim:
Na kolikátou IUI jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
17.1.16 18:44

@Lexa88 Na druhou. První nevyšla, ale doktor mě straší, že ta endometrioza se vytvoří znova, že bysme měli jít radši na IVF, ale já bych chtěla ještě zkusit aspoň 2 IUI. Uvidíme. A ty půjdeš na kolikátou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.1.16 20:08

@Anett33 ahoj, ta alergie na sperma je to stejne co protilatky proti spermatu? moje telo spermie zabiji ale v caru mi nic o prascich proti tomu nerekli.Je potreba na imunologii zadanka od gyndarky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
17.1.16 20:22

@Aleenaa Jojo,protilatky proti spermatu…ty jsi uz byla na imunologii, kdyz vis, ze mas protilatky? Me napsala doporuceni moje obyc.gyn.mudr. Myslim ze doporuceni treba je, aby jsi to nemusela platit…asi…zkus zajit za dr. a domluvit se…nebo zavolat na imunologii a zeptat se tam…me napr. doporucili uzivat Medrol(kortikoid) az pred IVF jinak ne…mam ty protilatky jen velmi lehce zvysene…imunolozka rikala, ze jen pred ivf…pro jistotu :) Je divne…ze ty protilatky mas a v Caru nic neresi… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
18.1.16 09:36

@Anett33 v caru mi delali postkoitalni test, kde nenasli zadne zive spermie. tak mi rekli ze tvorim protilatky. tot vse. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
18.1.16 09:38

@Prostějov já jdu 26.1. na ultrazvuk a pokud to vyjde tak bych podstoupila 3. IUI.

Přemýšlela jsem, že bych vyzkoušela všech 6 pokusů IUI, když jsou hrazené pojišťovnou a pokud by to nevyšlo tak poslední možností je IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
18.1.16 12:34

@Lexa88 já kdybych měla ty pokusy hrazené, tak bych to tak taky udělala… :mavam: To bych se ani nebála podstoupit tu iui i kdyby ještě nebyl folikul úplně veliký, ony tam spermie vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
18.1.16 15:32

Ahoj holky,

tak já mám za sebou druhé IUI. Pregnyl se píchal včera a dnes tam folikul ještě byl - spermie jsou uvnitř, tak doufám, že tam vydrží hezky čekat. Ovulku očekávám kolem půlnoci - asi.

Ale chlap měl horší spermio než minulé IUI, tak se bojím, že to zase nevyjde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí