Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já taky platila 1500,– za IUI - byla jsem překvapená proč, když to má platit pojišťovna a jsou tu holky, které píší, že za to opravdu nic neplatí, maximálně nějaký doplatek za léky.
Když jsem se na to ptala doktora, tak mi řekl, že je to tak v pořádku - že tato cena je doplatek s příspěvkem od pojišťovny… moc teda nechápu za co… a zajímalo by mě, kolik teda stojí plná cena bez pojišťovny… ![]()
Před vánoci jsem dostala pregnyl bez iui a za pregnyl jsem nedoplácela vůbec nic, takže za co tam doplácím 1500,– kc, vůbec netuším…
Kéž by to ale aspoň k něčemu bylo… ![]()
bez tý naděje - byť minimální - bychom to přece vůbec nedělaly… takže zklamání je jasné - drž se, kočko!!
Doufejme, že nám bude leden více nakloněn - držím palce nám všem!!!
Ahojte devcata,
Doufam ze jste svatky prezily ve zdravi. Preji vsem, aby ten dalsi rok byl snadnejsim a snad i trocha toho pozehnani a krasnych prirustku
My jsme taky meli ovulku nekde kolem 23-24…tak uvidime.jsme kazdy den venku, vyletujeme a tak se nejak snazjme rozhodnout jestli bychom zkusili ivf anebo jestli se vyrovname s tim ze treba to mimco u nas nebude…no uvidime.
Preji pekne dny a snad uslysim dalsi dobre zpravy.
@Zuzi_V a jak ty se citis? doufam ze je vse v poradku ![]()
@Jarka.uh ahojky, je mi fajn, občas návaly na zvracení a furt jsem nafouklá, ale furt oki. V pondělí jdu do caru na první kontrolu, tak jsem zvědavá a snad bude vše v pořádku ![]()
Ahoj holky v Novém roce! ![]()
tak mě Silvestr docela drsnej - dost opilá holka 2 letýho kluka přede mnou brečela jak lituje že si ho udělala a neustále se mě ptala proč já nemám děti.. tohle mě fakt dostalo :/
jinak co vás čeká a nemine?
já se normálně už „těším“ na pracovní den, abych mohla zavolat do centra a objednat se na tu laparku, chci to mít už za sebou.
Ahoj děvčata,
přeji, ať se vám v roce 2016 splní vše, co si přejete a je tím úspěšným rokem! ![]()
My jsme myslím vykročili pěkně a v roce 2016 nás čeká svatba
.
Příští víkend by měla přijít menstruace, tak dle toho se pak bude vše odvíjet a zkusíme 3. pokus IUI.
Ahoj holky,
tak spíš než laparka mi bylo doporučeno ivf..
takže se rozhodujem. Mohu prý zkoušet iui, ale tomu už moc nevěřím-ovulace probíhá, mám skoro pravidelný cyklus, hormyny v pořádku, partnerův spermio prý není nijak hrozný..
Prý pokud chci dítě tak ivf, laparka zjistí třeba problém, ale nevyřeší, nebo taky můžu být ok a pak bysme stejně museli jít do ivf.
Je to težký, taky řešíme trošku peníze, oba jsme osvč = příjem není jistý. Říkám si pro a proti, ale na druhou stranu čím budu starší tím víc se snižují moje šance na to mít dítě. Už tak jsme do toho " snažení" nacpali dost peněz, to už bych dávno měla výbavičku pro miminko
Týýýý jóóóó - svatba!!!
No tak to je nádherný vstup do nového roku!! Jéééé…
Rozplývám se za tebe…
Jééééé…
Velká gratulace!
Tak tomu teda vůbec nerozumím ![]()
Hormony máš v pořádku, ovulace probíhá, spermio není nejhorší - tak proč IVF???
Jak to vysvětlují? Kdyby něco z toho bylo zásadně špatně, tak to pochopím, ale takhle… ![]()
Kolik vám je let?? Jak moc spěcháte?
@Whitedog Holky dovolím si sem se trochu rozepsat…
mě je 31 a příteli 34. Se snažíme už skoro dva roky - 2014 sami doma, po 2. polovině roku jsem si začala měřit bazálku, milovali jsme se s partnerem docela často, určitě v půlce cyklu, takže šance tam byly…od začátku r.2015 jsem chodili do takové poradny „pro věřící“ ( partner věří v boha) - tam nás provedli symptotermální metodou početí ( snažení během plodných dnů) kde se měří bazálka + hlen - ovulaci jsem víceméně vždy odhadla přesně, ještě jsem jim to tam posílala, kde mi to potvrzovali ( za peníze samozřejmě) ještě jsem brala nějaké kapky a nějaké prášky (už si nevzpomenu název, ale berou se při přechodu) to trvalo do konce sprna, kdy jsem byla u gnekoložky, kde mi napsala clostylbegyt, ten nemopohl a od října jsem sama šla do caru a zbytek už víte…
V říjnu 2014 jsem se dozvěděla že manželka od přítelova bráchy potratila - to už jsme se dávno snažili, všichni z ní byli smutní…asi to bude znít hrozně ale už tehdy jsem jí „záviděla“ že aspoň ví že může otěhotnět, já jsem pořád měřila a doufala..Tekrát jsem příteli řekla, že až příjde že je podruhé těhotná tak to pro mě bude hrozný… No, v únoru 2015 si nás pozvali k nim důmů a tam nám oficiálně řekli že čekají mimino - už byla ve 3.měsíci takže otěhotněla rychle…To jsem se tenkrát zhroutila, naštěstí až se zaklaply jejich dveře, bylo to fakt hrozný..asi to znáte
Teď když není zbytí, musím absolvovat rodinný akce, kde se všichni rozplývají nad miminkem..teď o Vánocích jsem se tam dokonce robrečela a nikdo neví proč, kromě přítelovy matky to neví nikdo..takže asi spěcháme…- hodiny bijí na poplach ![]()
@Aleenaa já pracuju skoro v tomto oboru.
Holka, vím, že to není jednoduché. Mám taky plno chvil, kdy si říkám, že už se nám to nepovede… Jednu dobu jsem přerušila všechny kontakty s kamarádkou, co má malou holčičku, protože mi to bylo líto.. A těma hodinama tě plně chápu. Ono asi moc nesejde, kolik komu je, ale já po potratu mám nepopsatelnou touhu po mimču. Chce to sebrat zase všechny síly a jít dál. Samozřejmě při každé menstruaci mě to všechno srazí na kolena (očekávám ji o víkendu a už teď vím, že mě to bude zase neskutečně mrzet).
Já už jsem na měření bazálky rezignovala, na spešl přípravky a vitamíny také.
Je pravda, že mě teď myšlenkami hodně odvedla ta plánovaná svatba, jelikož bojuju s tím jak a kde a pro kolik lidí to udělat. Já bych nejraději odjela někam do zahraniči a tam se v tichosti vzali, ale to by mi asi púl rodiny neodpustilo
.
Posílám mnoho sil. Nejsi v tom sama a jsme s tebou!
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď