Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Psychika mocná je, o tom žádná ![]()
Ale nemyslím si, že bych patřila mezi ty, které to extra hrotí, každý den nad tím špekulují a po příchodu MS se hroutí… Jasně, když MS přijde, tak to zamrzí - nepopírám. Ze začátku snažení jsem nervózní byla a pozorovala se, teď už nejsem - tak nějak počítám s tím, že na jaře bude IVF.
Straší mě jedna věc - věk. V lednu mi bude 37 a mám pocit, že je pozdě. S každým měsícem se plodnost snižuje, klesá kvalita vajíček + zvyšuje se riziko vývojových vad.
Já se ani tak moc nebojím toho, že neotěhotním. Beru to tak, že s CARem je to jenom otázka času - dříve či později, přirozeně nebo uměle - to prostě vyjde.
Ale pravděpodobnost zaniklého těhu, spontánního potratu nebo vývojové vady je tak vysoká a každým měsícem vyšší - že tohle mě děsí… Mám strach, že jsem prostě stará, že je na mimi pozdě, že nebude v pořádku…
Oni sice v CARu říkají, že neee, že je to ještě v pohodě, ale já ten pocit prostě nemám ![]()
@Whitedog zkoušela si nosifol na kvalitu vajíček? Já po něm teď měla ovu dřív a i jsem ji konečně jednou pocítila bolestmi. V caru ví, co říkají, neboj
mímo bude ![]()
Jojo, nosifol beru - 2 sáčky / den + gynex + vitamíny…
Dřív mi chodila ovu okolo 15.dne, s nosifolem se taky posunula na dřív a je pravidelně 13.-14.den. Řekla bych, že nosifol funguje docela dobře - kvůli věku si ho netroufám vysadit a piju pravidelně (už asi 7 měsíců teda).
Ovu bolesti jsem měla vždycky - ale fakt je, že s tím inositolem je ta bolest výraznější.
Ahoj děvcata,
chvíli jsem tu nebyla. Už se nalaďuji na Vánoce
.
@Whitedog taky budeme mít Vánočni snažení
.Ovulka mi vychází na Štedrý den, tak snad by to mohlo klapnout. Uvidíme
. V lednu vyzkoušíme IUI a pak se rozhodne co bude dál. Ono mít velké plány není moc dobré. Pak člověk nebude aspoň smutný.
Na konci ledna jedem na krátkou dovču, tak už se moc těším.
Jinak jsem dobrala mé „predtěhotenské vitamíny“ a nové už nekupuji. Má každodenní dávka magnesia, vitaminu B, C a kys. listové by snad měla stačit.
@Lexa88 @Whitedog tak holky drzim palce..nevzdavejte te to, clovek nikdy nevi..
my to taky „zkouseli“ den pred inseminaci, ze treba aspon jedna zdola tu moji armadu protilatek..
ted jsem zase v obdobi doufani… ![]()
zitra mam posledni pracovni den a pak hura chystat Vanoce, prosinec pro me byl pracovne zahul tak se tesim te se ted trosku zklidnim
Holčiny přeju vám všem krásný svátky a v tom novém roce mnoho úspěchu a snad se tady příští rok touto dobou shledáme už s malými radostmi.
![]()
@Jarka.uh tobě také krásné vánoce a hodně štěstíčka do nového roku ![]()
Holky,
přeju vám všem krásné a klidné svátky a hlavně - hlavně - nám všem moc a moc přeju, aby ty letošní vánoce byly ty poslední bez miminek - abychom všechny na ty příští vánoce měly ty svoje malé uzlíčky buď v postýlkách nebo alespoň v bříšku… ![]()
Holky,
tak ať je ten příští rok pro nás všechny trochu shovívavější, ať máme dostatek sil překonávat další a další měsíc neúspěch a ať nám to už co nejdřím skončí víte čím… ![]()
u mě zase bílo, tak od nového roku znovu s čistým štítem.
Holky,
tak ať je ten příští rok pro nás všechny trochu shovívavější, ať máme dostatek sil překonávat další a další měsíc neúspěch a ať nám to už co nejdřím skončí víte čím… ![]()
u mě zase bílo, tak od nového roku znovu s čistým štítem.
@Aleenaa Ahojky.ty uz jsi testovala? neni jeste brzy? u me taky citim ze z toho nic nebude..ale ja netestuju..pockam na mrchu ![]()
@adny ahoj, v centru mi dali papir ze mam testovat 10 az 12 dpo. mela jsem doma posledni test, schovala bych si ho na pozdeji ale zitra mame jit na navstevu a asi se tam bude trochu pit alkohol tak jsem si ho udelala, rikala jsem si ze kdyz to tam nebude ted, tak pak uz taky ne, tak co.
navic beru utrogestan a ten se musi vysadit.
@adny jo dnes jsem 10 dpo, zitra posledni utrogestan.. mohla bych zkusit test jeste 12 dpo ale nechci si delat plany nadeje ![]()
spousty holek ma pozitivni testy jeste pred ms.
Ty cekas ms kdy?
@Aleenaa me rikali za 14 dpiui..coz je az v patek. Ale myslím ze do te doby prijde ms..ja utrogestan neberu..