Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Whitedog děkuji
. Konečně se muž odhodlal. Já už jsem v to ani nedoufala. ![]()
Co vás teď koho čeká?
Já bych to měla o víkendu dostat a pak budeme zkoušel další IUI.
@Aleenaa Ahojky, já jsem na tom zdravotně téměř podobně…já celkem ok až na malou cystu a partner mírně zhoršený spermio… 2IUI bez úspěchu…mimochodem zcela zdarma, žádný doplatek…jen na Utrogestan cca 50kč. Mudr. v CAR už navrhovala IVF!
ale nenechám se po dvou neúspěších natlačit někam kam zatím nechci a taky si myslím, že všechna dostupná vyšetření ještě neproběhla…tím myslím sono-průchodnost vejcovodů…to mě čeká bohužel až v únoru, ale…do té doby nejdu ani na IUI…chci si být jistá zda jsou vejcovody OK…jinak je v podstatě IUI zcela zbytečné
Tím chci říct, že se zkus podrobit ještě vyšetřením, která nemáš(imuno,…?) ať máš 100% jistotu, že jsi zdravá či naopak
Závěrem…CAR je super, ale člověk se musí občas ozvat a vyžádat si některá vyš. které asi zcela běžně neprovádí…důvod nechápu, zrovna na to sono vejcovodů budu doplácet 1500kč za spec. pěnu kterou napouštějí do vejcovodů…i když…IVF je pro ně lepší „byznys“
Zkoušela jsi Nosifol? Já jsem si ho teď objednala tak uvidíme…
A co cvičení dle Mojžíšové? Přeji více pozitivní energie!!! ![]()
Chjo, zlato, chápu… moc dobře…
U mně dosti o tom že jsem byla dlouho bez partnera. Po rozpadu dlouholetého vztahu už v tomto věku najít kloudnýho chlapa je snad nadlidský výkon… Děs běs čím jsem si prošla. No a časem jsem zjistila, že nejen že jsem bez chlapa, ale že postupně začínám být i bez přátel - nebyla jsem úplně schopná se s těmi šťastnými páry s malými dětmi stýkat - konfrontovat se s tou tvrdou realitou, že mě toto životní štěstí dost možná nikdy nepotká… a dostatečně silná na to nejsem stále. Brečím potajmu doma, samo že o tom nikdo neví…
Takže moje „snažení“ začalo až ve 36 letech. Na jaře jsem si myslela, že do konce roku otěhotnět stihnu - taková dlouhá doba! Jenže 10 měsíců uteklo jak voda a nic… ![]()
A mě už ten čas vážně tlačí - už tak budu rodit ve 38 letech (teda jestli se nám zadaří v roce 2016) - takže nevěš hlavu!!! 31 je krásný věk - kéž by mi tak bylo ještě jednou ![]()
Chápu, že touha po miminku je veliká, obrovská a je to nepopsatelné - ale pokud je u vás vše ok, ještě bych tomu trochu času dala. Záleží na tobě - jak moc velký fanda do IVF jsi. Já osobně z toho mám hrůzu - všechny ty injekce, hormony a rizika… Tuším, že se tomu nakonec stejně asi nevyhnu - přesto bych chtěla využít všech 6 pokusů IUI, co hradí pojišťovna. Přestože mě ku.va tlačí čas. Než půjdu do IVF, chci mít pocit, že jsem udělala všechno, co šlo a jiná cesta k mimču prostě nevede…
V CARu říkají, že IUI má smysl - ovuluju, vejcovody průchodné, spermio ucházející - tak doprčic - jednou to přece musí vyjít!!!
Nám i vám - nám všem!!!
Holky - tento rok se nám prostě zadaří - musí!!! Kolektivní mysl udělá svoje a dočkáme se ![]()
Já to očekávám každou chvíli - jakože už asi zítra nejhůř ve čtvrtek.
Mně doktor v CARu říkal, že se IUI zbytečně podceňuje a vzdává se příliš brzy - že je dobré vydržet těch 5-6 pokusů.
Samozřejmě IUI nemá smysl, pokud je spermio tragický nebo jsou vejcovody neprůchodné - ale pokud je vše ok nebo alespoň relativně ok, smysl to má - spermiím se ušetří zdolávání čípku.
Já jsem odhodlaná to ještě zkoušet dál.
I když uvidíme, co se mnou udělá psychika…
Já teda za IUI doplácela 1500,–
upřímně - zajímalo by mě za co!!
Za průchodnost jsem taky doplácela 1500,– - ale nelituji - šetrné vyšetření a já aspoň vím, že tam neprůchodnost není a je možný zkoušet IUI.
Nosifol piju 2×1 od listopadu. Tak snad udělá svou práci ![]()
@Aleenaa ty mi úplně mluvíš z duše: „asi to bude znít hrozně ale už tehdy jsem jí „záviděla“ že aspoň ví že může otěhotnět, já jsem pořád měřila a doufala..Tekrát jsem příteli řekla, že až příjde že je podruhé těhotná tak to pro mě bude hrozný… No, v únoru 2015 si nás pozvali k nim důmů a tam nám oficiálně řekli že čekají mimino - už byla ve 3.měsíci takže otěhotněla rychle…To jsem se tenkrát zhroutila, naštěstí až se zaklaply jejich dveře, bylo to fakt hrozný..asi to znáte
Teď když není zbytí, musím absolvovat rodinný akce, kde se všichni rozplývají nad miminkem..teď o Vánocích jsem se tam dokonce robrečela a nikdo neví proč“ taky to prožívám dnes a denně..všichni okolo si jednou vrzli a měli děti..a my prostě nee ![]()
@Whitedog já jsem se přesvědčila že na věku zase až tak nezáleží..mě je taky 31 a už 3 roky se snažíme..nesčetně IUI, 3 IVF za námi a nic a mám známou která má 39 a během 3 měsíců byla těhotná…takže dle mě je to osud a různá souhra náhod..a příroda si prostě dělá co chce a my to bohužel neovlivníme ![]()
@Whitedog jak probíhalo vyšření průchodnosti? Přemýšlela jsem, že si to nechám udělat. Doktorka sice říkala, že by to mělo být asi Ok, že u nás je blbý spermiogram a tam bude asi ten problém. Ale pro mou jistotu… Vím, že u nás v CAR se platí asi 2.000Kč.
Ono úplně nezáleží na věku. Mě je 28 a taky máme problém. A to jak všichni říkali, že po potratu budu jak pohnojená a otěhotním hned
. No a jak vidíte, tak zatím nic.
Jak je to s IUI a platbou pojišťovny? Znamená to, že teď v roce 2016 máme dalších 6 pokusů a nebo se mi odečítají ty dva za rak 2015?
@Lexa88 6IUI za rok, takže z toho chápu, že to co bylo v r.2015 se neodečítá… ![]()
Holky, je to sice 6 IUI za rok - ale ne za kalendářní rok, ale za rok jakože za 365 dní…
Tzn. jestli jste měly první IUI v listopadu 2015, tak do listopadu 2016 máte 6 IUI hrazených pojišťovnou, tzn. v roce 2016 máte už jenom 5 pokusů (případně šest - ale ten už by musel být až v prosinci 2016 a počítal by se zase do „dalšího“ roku).
Takže jestli měla Lexa v roce 2015 už dva pokusy, tak ty dva pokusy se „odečítají“. Ale jen do doby prvního pokusu - pak už má k dispozici zase 6 hrazených pokusů. Lexi, ty jsi měla první už v říjnu? Jestli jsi měla první IUI v říjnu 2015, a už máš dvě za sebou, tak pak máš do října 2016 ještě 4 pokusy.
Ale nebála bych se toho, holky - samotné IUI není drahé (aspoň dle ceníku našeho CARu) - a hlavně - do konce roku budeme už všechny těhule - a basta!!! ![]()
Průchodnost byla úplně v pohodě - zavedl katetr do dělohy (jako při IUI), pak pustil nějakou pěnu nebo co - na jedné straně ok, na druhé to bylo trochu nepříjemné, ale v pohodě - nic co by se nedalo vydržet. Lehce jsem potom zakrvácela (na jednu malou vložku).
Celkově v pohodě. Nevěděla jsem, co čekat. Vzala jsem si na to den volna a ani to nebylo potřeba, klidně se pak dá jít normálně zpátky do práce.
Takže fakt v poho, bát se nemusíš. A pokud chceš mít jistotu, doporučuju. Navíc tu některé holky psaly, že po tom otěhotněly - prý jsou vejcovody pak protáhlé - jestli to pomůže nevím
Ale proč to nevyzkoušet? ![]()
Já neotěhotněla, dostala jsem pár dní na to silný zánět močáku, měla jsem teploty a antibiotika, takže u mě nic ![]()
Jo a dělá se to na začátku cyklu - před ovulací ![]()
@Whitedog Moc diky za info.
Ja jsem pochopila, ze to je za kalendarni rok…
ja mela 1 IUI v rijnu, pak v listopadu…takze do listopadu 2016 mam hrazene jeste 4 IUI? Chapu to dobre?
Diky ![]()