IUI listopad 2015

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6061
15.1.16 10:56

@Aleenaa

Tak jdu právě z CARu.
Jsem 9.DC, folikul (opět) na levé straně - 14mm. Pak tam viděla i nějakou cystu - 12mm. Tak nevím, dr. mi k tomu řekla jediné - snad pozůstatek z minulého cyklu. WTF?? Jaký pozůstatek???

V neděli mám píchnout Pregnyl a v pondělí na IUI.

Když jsem se zeptala, za co doplácím těch 1500,– Kč. Tak na mě koukala s očima vyvalenýma, jakože co po ní chci. Řekla jsem, že chci vědět, za co ten doplatek je, když to proplácí pojišťovna. Takže koukala a pak ze sebe vykoktala, že neví, za co to je, že prostě pojišťovna platí málo a úhrada pojišťovnou nepokrývá jejich náklady spojené s inseminací, takže tam je ten doplatek…

Takže nás tam pěkně kasírují - nechají si zaplatit dvakrát - od pojišťovny + ode mě.
OK. Zaplatím si. Ale já za to prostě očekávám špičkovou péči a výsledky. A nemám úplně ten pocit, že bych to dostávala. Vyšetření je otázka pár vteřin. Změří folikul a nazdar, další, prosím. Nejdéle na tom vyšetření trvá to, než se vysvleču a zase obleču… A že tam mám cystu? No a… V papírech mám napsáno - subj. bez potíží, norm. gynekolog. nález, břicho klidné. Jenže mě se nikdo na nic neptal - tak jaký subjektivně bez potíží, jaký břicho klidné??? Břicho klidné není, břicho mě bolí - ale NIKDO SE TÍM NIKDY NEZABÝVÁ!!!

Pro ně jsem jenom chodící peněženka a rodné číslo. Vůbec si neuvědomují, že pro mě je to další promarněný měsíc a dítě v nedohlednu.
Kdyby mi bylo o deset let méně, tak se na ně vyprdnu. Ale není. A jak si chcete stěžovat a kde - když je prostě potřebujete??

Holky, nevím, je mi z toho nějak smutno. Dílem jsem nasr…, ale víc mi je asi smutno. Bojím se, že jim je to prostě úplně ukradený - že jim o výsledek nejde. Že oni teda udělají těch pár IUI, když o to stojíš, než pochopíš, že opravdu - ale opravdu - musíš na IVF… protože to je teprve ten pravý business… achjo :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 14:27

Ahojte holky,

tak jak? Jdete teď někdo na IUI?

Musím se přiznat, že od listopadu (resp začátku prosince) neberu hormony a běhám a je mi fajn…nicméně, přiští týden nám začíná další kolo… V po jde manžel na urologii a pak na IUI.

Chceme si oba nechat udělat imologii a genetiku, tak ani nevím, kdy to pak výjde na IVF. Imunologii chceme mít před IVF, co čtu i tady tak spoustu holek měli rozházené výsledky a na imuno šly až po 1. ivf a tím pádem museli i na 2.

Máte někdo za sebou tyhle testy, prosím? Je skupinka na Leden IUI?

tak zatím pa :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
15.1.16 15:34

@Whitedog a kam chodíte do CARu? Já fakt neplatila za IUI nic a jednali se mnou úžasně, vše objasnili, zprávy seděly atd. Hlavně mi nesedí ani načasování pregnylu a IUI. Já vždy píchala 40 hodin před IUI a podle bolestí jsem u toho zdařené IUI měla ovu půl hodiny před IUI. Folikul po pregnylu/ovitrelle praská až cca za 36 hodin, proto mi to načasování u tebe nesedí…
Být tebou, z měním CAR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.1.16 15:38

@Whitedog takhle přesně to tak cítím a stejnou nasr…jsem měla když mi napsal ten doktor z pojišťovny.. že to prostě nikdo neřeší. A my „co máme ty problémy“ tak se neozveme, protože máme strach, že to pak tam kde jsme si stežovaly „nedopadne“. na tom utz jak píšeš jsem to měla stejně - 10.DC utz a za 3dny na IUI úplně stejně každej měsíc bez ohledu jak byl folikul..

Ach jo, vždyť my si ty děti kupujeme - „jesti chcete dítě tak běžte na ivf“ je to jako u zubaře, když nechcete protézu na pojišťovnu tak zaplaťte 60 tis. a máte nové zuby… Ale dá se tohle vůbec srovnávat?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.1.16 15:42

@Jarka.uh Ahoj :)
já jsem tento měsíc „čistá“ :P kašlu na to, a je mi zatím fajn..na iui už asi nepůjdu, půjdem do ivf, ale dám si teď 2-3 měsíce voraz od toho…
Tu imunlogii dělají taky v CARu nebo musím jinam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
15.1.16 15:44

@Aleenaa ty jo, to mně první cyklus dělali ultrazvuk 5× před IUI, při druhém jen 2×, protože se folík umoudřil a vyrostl díky nosifolu dřív. Prostě jim šlo o dobré načasování. Chodila jsem do Prahy do ISCARU, jestli to máte v dojezdové vzdálenosti, tak doporučuju - za IUI se neplatí ani koruna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.1.16 15:48

@Zuzi_V já jsem z Brna. Naštěstí mívám ovulaci „dle“ knížek - 1. a 3. utzpřed iui jsem měla folikul kolem 20mm, ale ten 2. jen 13 mm a stejně mě poslal na iu za 2 dny - z tohoto mám pocit že by mi v jednom cyklu nedělali více utz…
Ale jak píše @Whitedog - taky chodím do "vyhlášeného " centra :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.1.16 15:49

@Zuzi_V myslím že tam mají vysokou úspěšnost ivf 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
15.1.16 16:20

@Aleenaa v Brně kámošky chodí do Reprofitu k doktoru Vránovi, prý je super. Ale jak to tam přesně chodí a za co se platí nevím no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 16:59

@Aleenaa ahojda, nevím, ale v po jde manžel do CARu na urologii tak se tam zeptá a já jdu v út a utz na folik tak se taky zeptám…no co jsem četla čeká se 3 měsíce :,( a to jsem chtěla už v únoru na ivf…no ale než vyhazovat peníze 30tis a pak zjistit, že tam je nějaká drobnost…

taky přemýšlíme nad změnou CARu…ach ta rozhodování… :D

jo jinak mě tohle rejžování na nás, taky pěkně sr…prostě rejžují na dětech…nedávno o tom byl i článek na idnesu. A co jsem se přesvědčila tak i naše dr, by chtěla abychom šli přímo na ivf a nedělali jsme žádné další testy…

@Zuzi_V zuzko, pročti dělali utz 5× před iui? já jako myslela, že mrknou na foliky, dají pregnyl a do 48h do CARu na IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
15.1.16 17:07

@Jarka.uh protože chtěli vidět, jak funguju a dělali ultrazvuk už od 10dc, dělali si poznámky, kolik povyrostly, aby mohli správně načasovat ovitrille a pak IUI. Ten další cyklus jsem šla 12dc a folík byl dříve, takže stačilo 2×.

A do ivf nás nikdo nenutil, ba naopak, paní doktorka říkala, že jsme oba v pořádku a mladí, tak že si je jistá, že jednou to iui klapne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 17:16

@Zuzi_V ahááá, zajímavé… no, nám řekli už min 2×, že máme jít na ivf, protože má manžel hodně špatný spermiogram… no, ale co čtu tady, tak se holkám podařilo přirozeně i s horším…tak se tomu ještě bráníme.

A jak tobě roste drobek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
15.1.16 17:27

@Jarka.uh no tak snad se zadaří i bez ivf, ale pokud to jinak nepůjde, tak zaplať pán bůh za tu možnost. Ivf má dobré výsledky ;)
Snad dobře, viděla jsem ho před dvěma týdny v CARu, tak snad se vyvíjí jak má a bude v pondělí oki :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
15.1.16 17:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
15.1.16 20:23

@Zuzi_V

Já jsem teda taky reprofit - dr. vrána. Ale dnes jsem vyfasovala nějakou jinou doktorku - nikdo se ani neobtěžoval říct mi proč…

Nejvíc mě štve, že mám skutečně pocit, že to načasování prostě nikdo neřeší… V půlce píchnout pregnyl, po pregnylu na IUI. Když se ti to nelíbí, nech bejt… A to si myslím, že tam přece nejsou jenom od toho, aby dělali pouze IVF… když existují i šetrnější a přirozenější metody a mají smysl - tak by se tomu sakra mohli trochu pověnovat nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí