IUI listopad 2015

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2158
10.3.16 08:57

Ahoj holky. Tak zase nic… :nevim: Dnes jsem uz ani nejak nemela silu na ty slzy.. Ale ja to zas cekala. Takze cekam na menstruaci a musim do CARu a zaciname s hormonalni stimulaci.

A svatba? Jsem zvedava, zda nejaka bude :lol:.

Co vy? Jak se mate?

@Jarka.uh kdy spoustite stavidla? :mavam:

@Whitedog co ty kočko? Nějaké nová zprávy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
10.3.16 20:26

@Lexa88

Já byla v CARu v pondělí, měla jsem jinou doktorku a ta mi řekla, že jsem stará a nemám na co čekat, že si mám hned zažádat o IVF a pustit se do toho…

Jako já vím, že jsem stará a děsí mě, jak to letí - vím, že není moc na co čekat…

Ale nechápu, jak mi můžou dva doktoři z jednoho centra každý říkat něco jiného… jeden je plný optimismu a pořád mi tvrdí, že je čas, že mám vydržet, že IUI určitě vyjde… a druhá si klepe na čelo, že je IUI úplně k ničemu…
A pak si vyber… a věř jim… zvlášť když jde o tohle…

No, tak nevím. Samozřejmě bych raději jela na IUI tak dlouho, dokud to nevyjde. Na druhou stranu nechci ztratit drahocenný čas… protože co když IUI fakt nevyjde??

Tak a teď babo raď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
10.3.16 20:34

Cus bus holky,
nam dr rikala, ze je cas, pac ivf je hrazeno do 39, takze zalezi jak mlada ses.

Ja mam teda navic jeste prednison a zkouset budem v kvetnu a v kvetnu mame i schuzku v novem CARu tak jsem docela zvedava. Jinak plan je iui v cervnu a ivf v zari…prala bycyh si, aby to nebylo treba… ale kdyz uz tak bych si jeste pres leto udelala volno…
@Lexa88 tak to me fakt mrzi :( tak snad vyjde ivf, hlavne nam podavej reporty at vim co me asi taky ceka hihi…
:hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.3.16 21:22

Ahojky :)
Já byla v CAR včera(13DC)…ovu těsně před a dva folíky 8o dr. nevěděla který z nich bude ovulovat nebo zda se chystají oba?! jeden měl 18mm a druhý 20mm…píchli Pregnyl a uvidíme…IUI až po laparoskopii, dnes jsem byla v indikační gyn. ambulanci a termín bude v květnu…dr.byl celkem fajn, říkal že mi „nejen“ odstraní moji zvětšující se cystu, ale profouknou vejcovody (z UZ je mám ok) a udělají hysteroskopii.Tak uvidíme… :)
Celkem nechápu ty dva folikuly…stalo se to někomu taky? Mě tedy poprvé a asi to trošku přisuzuji Nosifolu, užívám ho třetí cyklus a z původních 33dnů mám 28 a posl. menses jen 3dny :dance:
Všem hodně štěstí a krásné jarní dny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.3.16 21:38

Ještě k těm doktorům…souhlasím…co doktor to jiný názor…sama to vím z mé práce (zdrav. sestra) proto mě to až tak moc nepřekvapuje :roll: Mě dr. v CARU řekla…laparoskopie spíše až když IVF nevyjde…a včera měla už jiný názor :roll: já byla pro laparo rozhodnutá už minul. měsíc a dr.mi to teď jen odkývala :D takže názory si ráda vyslechnu od všech dr. ale stejně dávám hodně na svoji „intuici“ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
12.3.16 09:33

Tak menstruace se dnes v noci dostavila. Za chvíli jedu do CAR na vyšetření. Stále si to moc nedokážu představit, že mě budou prohlížet při menstruaci :oops:, ale uvidíme. No a vyfasuji injekce a od zítřka začínáme píchat injekce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
16.3.16 21:03

@Lexa88

Hola hej, děvče statečné, jak jde stimulace??
Jak to zvládáš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
17.3.16 09:17

@Whitedog ahooooj
Tak my už třetí den statečně s přítelem pícháme. A aby nám to nebylo líto, tak 2× denně :D. No neber to, náramně si to užíváme… :pankac: Na hormony máme něco jak inzulínové pero, tak to ani necítím. Jen ten fraxiparine je opruz a ještě bude… :roll:
Jinak zatím dobrý. Už mě ale od včerejška trošku začínají pobolívat vaječníky, ale nic hrozného. Ale utíká to.
Za týden už snad buď budu na odběru vajíček nebo po. To se dozvím v pondělí.
Takže my letos ty velikonoce s vajíčkama berem vážně, tak snad budeme mít dostatečnou a kvalitní výslužku. :dance:

Jinak už mám nahoře 1kg. Přibrat se mi nepodařilo několik let, tak teď to skáče.
A zatím dělám vše, v úterý jsem byla běhat a v sobotu asi jdeme na závody, ale je jasné, že se budu šetřit.

A co ty? Jak je? Kdy se chystáte na další IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
17.3.16 22:12

@Lexa88

Ááále, ani nemluv. Další IUI mělo být na začátku týdne, ale folikul na to moc nevypadal, tak se to odpískalo… :-( Takže tento měsíc nic a čekat zas na další mrchu a na další vajíčko, chjo :-(

No jo, to teda fakt - velikonoce - tak to přeju pořádnou výslužku!! :-)

Napiš, prosím, čím stimuluješ. Jaký máš protokol? Kolikátý jsi teď den? A myslíš, že s tím zvládneš závod? Že to nezačne do soboty nějak bolet nebo otravovat??

No, každopádně smekám, jsi děsně statečná!!!

Počítám, že mě to bude čekat v létě. Ale vůbec se na to necítím. Jsi hrdina!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
18.3.16 14:16

@Whitedog chjoooo, tak to mě moc mrzí :(. Co já jsem statečná. To ty si statečná a trpělivá! :kytka:

Mám krátký protokol. Ten určují dle hormonálního profilu. Já ho měla OK.
Od 2. dne menstruace stimuluji puregonem 225 jednotek, 3. den 225 jednotek, 4. den 225 jednotek, 5. den 200 jednotek, 6. den 200 jednotek, 7. den 200 jednotek + injekce orgalutran, 8. den 200 jednotek + orgalutran. 8. den jdu na kontrolu a rozhodne se co a jak dál. K tomu všemu píchám ještě každý den 1× fraxiparin.

Dnes jsem 6. den stimulace. Do dnešního dne bylo vše ok. Chodila jsem normálně trénovat - plavat, běhat, jezdit na kole. Bylo vše ok. Nic mě nebolelo o ničem jsem nevěděla. Dnes už mě bolí břicho, přirovnala bych to k tomu, jako kdyby měla přijít menstruace. Mám skoro 2kg nahoře, ale to pak zas půjde dolů. A dnes přišla i blbá „protivná“ nálada, takže jsem na facku :-D. V pondělí, 9. den stimulace jdu na kontrolu a tam se rozhodne jak a co dál. Předběžný termín odběru vajíček je středa/čtvrtek.
Už to chci mít za sebou… Zatím žádná hrůza, ale je to otrava…

Informace budu podávat i nadále.

A ty se holka drž! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
20.3.16 08:37

@Lexa88

Ne, ne, ne - myslím to vážně - pro mě jsi opravdu hrdina, fakt.
Já vím, že IVF by bylo asi nejrozumnější a zkrátilo by to děsný čekání na dvě čárky - ale pořád na to nemám „koule“…

Moc ti držím palce!! A ve středu nebo ve čtvrtek na tebe budu moc myslet!!

Co sobotní závody?? Zvládla jsi to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
21.3.16 17:36

@Whitedog
Ahoj. Hele ono ani to IVF neni 100% zaruka otehotneni, coz me trosku desi. Ale budu myslet pozitivne :pankac:.
Dnes jsem 9.DC. V kazdem vajecniku je cca 8 folikulu velikosti 16-20mm.Na stredu je naplanovan odber. Takze dnes jeste injekce puregonu 1000IU a ve stredu jdem na to.
Uteklo to zatim celkem rychle. Nejvetsi opruz byly ty 3 injekce o vikendu. Vcera to bylo neprijemne, ale jsou i horsi veci :).

A zavody o vikendu? Nakonec jsme nejeli jelikoz bylo strasne skarede. Takze jsme byli na kolo na trenazeru a v nedeli pres 10km behani.

Zitra v praci musim dodelat nejake veci a pak cca 14 dni valecka. Celkem se i tesim… Budu koukat na filmy, chodit na prochazky a pripravovat svatbu.
O vikendu vsem oznamujeme termin, jeste to skoro nikdo ani netusi :D.
Kolikaty jsi dnes DC? Snad uz se vam dalsi IUI zadari. Myslim na Vas! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
22.3.16 18:23

@Lexa88

Lexííííí,

8+8 folikulů - no to je nádhera!!!

Opravdu krásná velikonoční snůška :-) Jsem ráda, že to všechno dobře zvládáš. Na zítra ti držím moc, moc a moc palce!! Ať to nebolí, ať je to rychle hotové, ať folíky nepopraskají, ať jich je co nejvíc a ať máte co nejvíc krásných embryjek!!

Tfuj, tfuj, tfuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.3.16 09:02

@Lexa88

Ahoj Lexi, tak co, jaká??

Jak ti je po OPU? Jak to dopadlo s vajíčky? Kolik máte embryjek? A co vás čeká dál??

Moc na tebe myslím!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
26.3.16 10:01

@Whitedog ahoj. Na chvíli jsem se odmlčela.
Ve středu jsem byla na OPU. Nejhorší asi bylo to čekání, jelikož jsem do nemocnice přišla jako první a na sál jsem šla jako poslední, měla jsem mít nejvíc folikulů. Ale naštěstí jsme tam byly jen 4. Zákrok byl v pohodě, krásně jsem se asi hodinku prospala. Po probuzení mě bolelo břicho, ale nic hrozného, asi jak kdybych měla silnější menstruaci. A pak přišla doktorka s embryoložkou a sdělovaly výsledky. Z očekávaných 16 folikulů jich bylo odebráno jen 9 a z toho pouze 6 vajíček. Bylo mi to hrozně líto. Doktorka říkala, že u mě očekávali mnohem větší počet vzhledem k věku, ale prý jsem špatně zareagovala na hormony… Říkala, že nemám věšet hlavu, že i tak se může podařit něco oplodnit, ale také dodala, že kdyby bylo nutné další IVF, tak by museli zvolit úplně jiný protokol. Povzbuzující :-D. Říkala, že těch vajíček tam bylo ještě hodně, ale všechny byly hrozně malinké :nevim:. Spermiogram prý děs a hrůza. Nejen, že malý počet spermií, ale i hrozně pomalé, ale vzhledem k tomu, že jsem si zaplatili ISCI, tak mě toto zas až tak netrápilo.
Na druhý den se volalo do laboratoře a tam taky nebyly úplně dobré zprávy. Z 6 vajíček se oplodnily pouze 2, ostatní jsou s otazníkem, ale vypadá to bledě. Plánovaný transfer buď v sobotu (3 denní embryo), nebo pokud by se vyvíjely obě stejně, tak až v pondělí (5 denní embryo). Takže jsem to zase samozřejmě obrečela, jelikož je opět velká pravděpodobnost, že se na to i ty dvě embrya vyprdnou a přestanou růst :roll:. Taky jsem si spíš představovala, že my zavedou 5 denní embryo, kde je větší pravděpodobnost uchycení.
Pořád jsem doufala, ale pocit marnosti mi veškeré jiné pocity přetlačoval. Nechci být pesimista, ale raději vždy tak nějak počítám i s těmi ostatními variantami.
Dnes v 7:30 jsem si měla volat, kdy teda bude embryo-transfer. Celou noc jsem se budila a zdálo se mi, že tam ráno volám a oni mi řekli, že bohužel, ale nic se neuchytilo :zed:. Takže už od 6 ráno jsem ležela s očima jak baterka a koukala na hodiny, kdy budu volat.
Ráno mě ale naštěstí čekaly dobré zprávy. Transfer bude až v pondělí, takže minimálně ty dvě embrya to nevzdaly a bojují! Huráááá :dance:. Z té euforie jsem se zapomněla zeptat na ty ostatní :-). Takže to vypadá, že 1 budeme mít zmražené do zásoby.

Po OPU břicho celkem bolelí, mám ho nafouklé a trpím hroznou plynatostí, při prudším pohybu břicho bolí hodně, ale brufen celkem zabírá. Hodně ležím, jelikož jsem celkem dost unavená, ale včera jsme byli v lese na kratší procházce. Ale jsem ráda, že jsem doma. V práci by to bylo zatraceně náročné. Ale každým dnem se to trošku zlepšuje.

Takže asi tak. Už se těším na pondělí. :potlesk:

Včera jsem oznámili rodině, že se budeme brát, tak byli mile překvapení. V příští týdnu, kdy se budu jen válet mám v plánu zajistit plno věcí okolo svatby., tak aspoň čas využiji smysluplně.

A co ty, kočko? Kolikátý si dnes DC? A co plánujete na Velikonoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí